Vozačke, propisi, ostala vozila, razno

Vožnja bez položenog vozačkog ispita

Jakovp pon 30.5.2016 19:00

Isto nikad nisam vozio prije autoškole i položio sam sve ispite iz prve, 35 sati sam morao odvoziti. Imao sam dobrog instruktora, ali puno mojih kolega je isto prošlo sve iz prve iako nisu vozili prije, i s lošijim instruktorima od moga. Tako da ima toga, ovisi o osobi i koliko se potrudi najviše.

wifi pon 30.5.2016 20:13
ivanzu kaže...

Međugas bi se trebao uciti u autoskoli, u nekim slucajevima instruktori ga ni ne spominju. Vecina vozaca novije generacije ne zna kako ubacit u nizu bez da im auto ne koci motorom.

 a mislia sam da sam ja klasa optimist... bia bi zadovoljan da ih nauce koristit pravu brzinu u pravo vrime, a kamoli da ih uce saltat... vecina se niti ne potrudi kandidatu pokazat pravilan polozaj za volanom, pa ih ima koji su nabiveni - redom zenske, i onih koji su polulezeci - masu muskih... 

 

trenutno stanje: 

Patrick-cro, nije vozia prije, polozia iz prve nakon 35??? sati
nicky.sl, vozia prije, polozia iz prve nakon ??? sati?
wifi, vozia prije, polozia iz prve nakon 10 sati
Sum_of_all_fears, vozio prije, položio iz prve nakon 35 sati
torrente, vozio prije, polozia iz prve nakon ??? sati
Jakovp, nije vozia prije, polozia iz prve nakon 35 sati

 

 

 

 

 

torrente pon 30.5.2016 20:44
wifi kaže...

torrente, vozio prije, polozia iz prve nakon ??? sati

 Nemam pojma koliko sam sati vozio yuga u autoškoli. Položio iz prve vožnju i testove. PREMDA...doooobro sam se pripremio da na polaganju izbacim sve mane, koje inače nema kandidat koji je čisti njufer za upravljačem.

Prije toga vozio pomalo pezejca, fića i stojadina.

Pošto mene, za razliku od Ekipe u kojoj sam gubio dane..nije preveć zanimalo to kopanje ispod haube...opet sam sve naučio..rastavit i oprat karburator, promijenit ulje,odvit svjećice i tuknit zazor, poštelovat paljenje...sudjelovat na epskim događajima mijenjnja getriba na Bubi.

 

Što mislim o svemu ovdje napisanom??

Djetetu ću priuštit filing upravljača van prometnice. Donekle usmeno objasnit zašto, srećom, nemam ni najmanju nezgodu nakon 450 000km..u stvari koliko sam ja sam tome pridonio...zla sreća je nešto drugo.

Pokušat donekle objasnit da se sjedanjem za upravljač ipak sjeda za stroj koji ubija,ako se krši zakon i pravila. U takvom ugodnom ćaskanju se može mladuncu koliko-toliko dočarat, što je sudba, što je kultura sudjelovanja u prometu, što je odgovornost, što su posljedice i što su horvatinčići oko nas.

 

Kada krene u autoškolu, neka SLUŠA i primjenjuje sve ono što mu kvalificirana osoba prenosi. Jesam li nekakav uzor svom mladuncu?  Pa mislim da sam poprilično kulturan sudionik u prometu...teško da će me vidjet sa mobitelom u ruci ili da mi nisu obje ruke na volanu...a o pokazivaču smjera da ne govorim. 

 

Sankcije i kazne??

Evo ja sam jutros ovuda prošao 15-20min ranije!

http://www.dulist.hr/prometna-u-gruzu-pomela-gljive-stup-i-plovilo/326826/

 

Što sad?  Riva na kojoj bude iza 7 (zbog ribarnice i pjace) baš na mjestu automobila, na stotine ljudi. Što sad sa ovom nesretnicom i njenim novim BMW-om? Mogla je mene zbombat da sam kasnio...a mogla je i pomest par penzionera koji idu vidit što su ribari uhvatili.  Ovako će platit 6-7-10k kn.