Uredski alati

Excel 2010 ne ispisuje okvir ćelija

Posmatrač ned 16.6.2019 18:29
Femilano kaže...

Kako piše u naslovu teme, kod ispisa na printeru, nema okvira ćelija (borders) koje označim za tablicu. Probao sam svašta ali ne uspijevam. 

 Nacrtao si svoje okvire ili one sive koje vidis u svakoj tablici po defaultu? 

Femilano ned 16.6.2019 19:10

Posmatrač kaže...
 Nacrtao si svoje okvire ili one sive koje vidis u svakoj tablici po defaultu?
Naravno svoje, a ako idem na kombinaciju drugo računalo+ drugi printer (na poslu) normalno printa. Čak sam postavio excel na početne postavke...

ihush pon 24.6.2019 11:56

+sva je direktno povezano i s defaultnim printerom, tj to može biti dovoljna razlika za pogrešan prelom texta jer nisu identične margine, format a4 papira (legal itd..), kao i opcije autofit-zoom koji skalira neprimjetno npr 97%.. pa stisne, no to su stvari defaulta-postkavki na tom računalu, printeru. Zgodno je zato koristiti neki pdf print, tad je recimo uvjek isto (nikad ne mora biti 100%..).

+font koji se koristi, može i ne mora biti dostupan na drugom računalu, font je dio licence, nije free (može biti).. i postoji mogućnost upakiravanja itd. itd.. ako se font zamjeni nekim drugim-sličnim, opet dođe do pomaka i problema.

 

zato, neke stvari treba formatirati s ''luftom'' jer uvjek može stati na veće ali ne na manje.. kao i koirstiti naredbe npr u wordu za pagebreak ne lupati entere-redove do ruba itd.

dok sama rezolucija printera određuje kolika je najtanja crta-hariline moguća, ponekad ovisno o zumu (ne)vidljiva, ponekad moraš instalirati neki 'bolji' driver kao postscript koji to hendla bolje-preciznije ili koristiti deblju crtu koju može isprintati slabiji printer i sl.