Televizori

Problem sa grundig tv-om

Kuremeister uto 12.7.2016 19:29

Pozdrav svima, kao sto sam rekao u naslovu, imam problem sa tv-om. Uopste se ne pali, prednja led lampica svijetli i blinka kad pokusavam da ga upalim sa daljinskim.  Ono sto sam skuzio je da kad treba da ga upalim blinka 8 ili 9 puta (neki kod, ispravite me ako grijesim). Guglajuci sam vidio da su neki imali probleme sa kondenzatorima na napojnoj ploci. Otvarao sam tv ali nisam primjetio da je neki ostecen (sto ne znaci da je ispravan jel da? ). Takodje na guglu sam vidio da ljudi ulaze u taj neki "service mode" kombinacijom tipki na daljinskom, i rjesavaju problem resetovajuci eeprom. Da li bi mi to rjesilo problem ili je nesto drugo u pitanju. model tv-a je: 32 vle 5303 bg. Hvala unaprijed

tiki sri 13.7.2016 08:13

Onda ti je otišlo "samo" pozadinsko osvjetljenje. Trebao bi otvoriti ekran i promjeniti trake sa ledicama. Sad oko nabave toga ti ne mogu pomoći, možda ti je jednostavnije odnesti u servis nego tražiti led trake

Entropija sub 17.12.2016 21:35

Da ne otvaram novu temu...

Od jućer mi se TV počeo sam paliti i sam mijenja programe i pojačava ton.

Pokušao sam reset na tvorničke postavke ali ništa, opet on po svom.

Ima li netko možda neki savjet prije nego ga odnesem na servis? Možda postoji neka tajna tipka?

 

Baš sad gledam kupio sam ga 17.1.2015.

Grundig 48VLE6420BH

Markych uto 19.6.2018 18:08

Pomoć molim, kupljen je upravo grundig smart 55, spojen je na antenu, i sve postavlkeno. No komstantno mi je na ekranu neki izbornik koji nemogu ugasiti. Vidi sliku u prilogu. Kak da to isključim? 

tiki uto 19.6.2018 22:14

Prvo vrati tv na tvorničke postavke:

 

Meni > Postavke > TV > O > Tvorničke postavke

 

Nakon toga će ti resetirati sve kanale i moraš ga nanovo podesiti, s time da odabireš "normalni" način rada, a ne za trgovine ili kako već piše (Poboljšano)

 

Btw. imaš i problema sa signalom/antenom

mce64 uto 19.6.2018 23:46

Pozdrav. Kupio sam novi Grundig 43 gft 6729 i daljinski ima slab domet. 4 metra max domet i mora se točno ciljat na ir reciver, malo u stranu i ne radi. Dali je to normalno za ovaj tv ili je moj neispravan?  Stari samsung je hvatao signal i ako bi kontra okreno daljinski. 

kero ned 21.7.2019 12:30

Imam smart tv grundig 32 gfb 6820, kupio prije par mjeseci, na početku sam stalno gledao youtube preko mobitela dok nije došao naručeni max tv, uključio bi mali prozor koji se pojavi na youtube aplikaciji i automatski bi se mobitel spojio sa tv-om. Sad gledam odjednom nema u  postavkama uopće nikakvih aplikacija i ne želi se spojiti sa mobitelom, piše samo da se spaja i traje vječno. Dakle ne mogu uopće ulazit u nikakve aplikacije (nema ih) i spajat se na tv kao na početku. Prije koji tjedan sam ažurirao softver jer mi se stalno automatski pojavljivala obavijest o ažuraciji na tv-u i nije se mogla isključiti. Kakve su im ovo gluposti da sa ažuriranjem softvera izgubim aplikacije. Wtf? Jeli to mogući uzrok i kako da to riješim? 

tiki pon 21.9.2020 20:09
David12345 kaže...
Pozdrav svima, treba mi pomoć u vezi grundig tv kada ga upalim pise mi grundig i onda mi počne treperiti ima slike pa nema i tako cijelo vrijeme ako zna neko u čemu je problem da napiše,Hvala LP.

 Vjerojatno kvar pozadinske rasvjete, nosi u servis, poželjno ovlašteni

pomagaj1 čet 29.10.2020 11:39

pozdrav svima 

kupio sam polovan grundig TV monaco upalio i radio neko vrijeme kad sam htjeo da izoštrim sliku pojavile se neke dvije stavke na nemačkom na obje je pisalo AUS i samo od sebe se na jednoj od njih pojavilo umjesto AUS EIN tad je sve zablokiralo a kad sam ga ugasio više ne pali ne reaguje ninašta samo se upali stendap lampica ima li mu pomoći

Polokošelo pon 14.12.2020 10:08

Pozdrav svima,

moj problem sa smart Grunding Tv je taj što odjednom više ne mogu gledati filmove na gledalici i slično jer mi piše da je blokiran pops app. Nema što nisam probala da to odblokiram,ali ništa. Samo mi je još ostalo vračanje na tvorničke postavke..zna li itko kako to riješiti? Hvala unaprijed!