Keiichi sub 19.1.2019 11:05

Dakle kupujem novi tv, nis spektakularno(do 3000kn), ali par trgovina u kojima sam bio ima mizernu ponudu full hd tvova i cijena im nije nešto manja od uHDa(čak i veća).. Više manje se bojim kako ce fHD content izgledati na tome? Sve što nađem na netu, kažu "blury" :/ 

 

A iskreno uHD me pretjernao i ne zanima, ali nemam baš bolju ponudu Tvova u trgovini (a mogu isključivo tako kupit jer kupujem na rate)

 

marik7 uto 12.2.2019 16:41

Pa s obzirom na to da UHD možeš skidat s neta, isplati se. U našoj zemlji, mi nećemo uživati u UHD sadržajima još puno vremena (čitaj godina), ali, od 2021 bi trebali počet emitirati sve sadržaje u 720p rezolucijama, a to ti na većini UHD telki izgleda sasvim lijepo. No do 3000 kn, teško će se naći neki TV UHD koji će ti bit za budućnost tako reći. Za neki solidniji uređaj sejvaj novce da bar imaš 4-5 tisućica i čekaj sniženja na sljedeće zimske praznike, posebno pred božić i iza NG. Kupnja tva je postla gadna stvar...i obavezno gledaj da imaju što dužu garanciju. Tu prednjači LG, koji generalno daje dosta dobre stvari za uložene pare.

marik7 sri 13.2.2019 09:17

U RH, da, ovisno o razlici u cijeni. High end FHD košta skoro kao neki solidniji UHD, pa ne vidim razlog da ne uzme UHD, no sve ovisi o namjeni TV uređaja. Za gledanje samo naše televizije i nešto filmova, svakako ne bih preporučio UHD, jer 480p slika koju uglavnom dobivamo preko MaxTva, Iskona i svih drugih ne izgleda bajno na UHD-u. Bolje je onda kupit jedan FHD i čekat još 3-4g i uzet onda pravi UHD Tv, koji bi do tada trebali dobrano pojeftiniti, posebno u midrange segmentu.

 

Ja sam imao slične dvojbe, ali moj stari TV je bio 32 inčni FHD, a nije bio smart ni nšta, no mogao sam gledati filmove i serije preko USBa. Sadašnji TV mi je SONY 49XF7596, i razlika je značajna u kvaliteti slike, posebno na takvoj veličini. Upiko sam ga na božićnom popustu i moram reći da je cijena bila ok za ono što sam dobio, a to je TV s 5g garancije, UHD solidne kvalitete i sjajnim upscale engineom koji mi sasvim lijepo prikazuje naše HRT kanale. Uživam gledajući Star Trek na RTL Kockici...

 

Mali savjet, ne zamarajte se sa operativnim sustavom Tva, oni nude sadržaje koje u HR praktički nikad nećete imati a jedino valja Netflix i Amazon, ako ćete to baš tražiti. Sony ima Android i više manje radi glatko, no nema ni blizu toliko aplikacija ko za mobitele i tablete. To zaboravite. Najbolje je da uzmete Tv i onda nabavite firestick...best buy kombinacija.

 

To je to...