Televizori

Grunding 32GFB6740, daljinski problem

ContoNick pet 25.10.2019 14:04

Bok svima,

imam problema s navedenim TVom pa možda netko iz iskustva zna što napraviti.

Uredno upalim TV, radi normalno tipa jedan ili dva sata i kada pokušam prebaciti na neki drugi kanal, ne mogu to nikako napraviti koristeći daljinski upravljač.

Na TVu ima LEDica koja reagira kao da prima signal iz daljinskog, ali na TVu se jednostavno ništa ne dešava. Na daljinskom ne radi ni jedan gumb.

Pokušao sam promijeniti baterije, ali ne pomaže, tj. bude isto. Imam ideju eventualno vratiti ga na tvorničke postavke / reset neki ako postoji tako nešto (mora vidjet / googlat manual).

Iako je TV pod garancijom kad pošaljem u servis, ne znam hoće li netko to pogledat kako spada ili ? (upalit će ga vidjet da radi spakirat i gotovo + trajat že par tjedana).

Pitanje je ima li netko nekakvu ideju / savjet ? Je li bolje slati preko trgovine gdje je kupljen na servis ili direktno odvesti u servis ? (tipa da se riješi problem, odakle uređaj ima veću težinu / prioritet ?)

Pozdrav.

ContoNick pon 28.10.2019 08:47

Hvala obojici na odgovoru.

Probat ću to s iskljucivanjem interneta.

 

kiki_b  Jesu ti rekli do čega je ? Ja sam zvao jedan servis u ZG i kaže mi da je do toga što HRT mijenja sad nešto signal i dođe do toga da zašteka. Što mi je onako, lud zbunjenoga :D

Pretpostavljam da ako si iz ZG onda si nosio u ovaj drugi :)

kiki_b pon 28.10.2019 09:52
ContoNick kaže...

Hvala obojici na odgovoru.

Probat ću to s iskljucivanjem interneta.

 

kiki_b  Jesu ti rekli do čega je ? Ja sam zvao jedan servis u ZG i kaže mi da je do toga što HRT mijenja sad nešto signal i dođe do toga da zašteka. Što mi je onako, lud zbunjenoga :D

Pretpostavljam da ako si iz ZG onda si nosio u ovaj drugi :)

Nisam pitao čovjeka čiji je Grundig. Nije moj TV već u razgovoru saznao o tome.

 

Jer evo i stari ima Grundig, i njemu se ista stvar događa, ne znam jel odnio TV ili nije još. Najčešće kada previše šaltaš. Sumnjam da je do signala, jer njemu se to znalo i prije događati.

 

Više mi vuče da je do softwarea. Jer daljinski šalje signal, probao sam i preko moba app remote control, i ista stvar, TV jednostavno ne reagira.

 

I evo, tvoj TV i ova dva Grundiga isti simptomi, mora da nije slučajnost.

Mogu ti saznati u koji servis je nosio, mislim da Sisak.

ContoNick uto 29.10.2019 10:40

@kiki_b ako možeš saznaj gdje je nosio molim te pošto u ZG sam zvao jedan servis, kaže mi do signala (šta mi je onako glupo). Drugi servis nikako dobit na telefon. Mislim alternativa je spakirat TV i doći tamo na vrata i evo popravite kako god znate i umijete.

gogi321 sub 2.11.2019 21:06

Lako moguce da je do signala, prije cca god dana sam imao problem da mi se resetirao tv svaki put kada sam prebacio na hrt1, hrt2, rtl ili novu tv. Na kraju je ispalo da je bio problem sa krivim postavkama na odasiljacima.

kiki_b ned 3.11.2019 10:40
ContoNick kaže...

@kiki_b ako možeš saznaj gdje je nosio molim te pošto u ZG sam zvao jedan servis, kaže mi do signala (šta mi je onako glupo). Drugi servis nikako dobit na telefon. Mislim alternativa je spakirat TV i doći tamo na vrata i evo popravite kako god znate i umijete.

Evo prijatelju. Da, u Sisak je nosio.

Sorić elektronika
https://maps.app.goo.gl/237Qa1ssekmULKsV8

Ovo je kontakt info sa Grundig stranice:
A.Starčevića 35
44000 SISAK
TEL.: (044) 549-117
MAIL: soric@servisi.hr

Pozna čovjeka koji radi ondje, te mu je brzo to riješio. Serviser ga je i zvao kasnije, i veli da mu je sad sve OK.

Nadam se da ćeš i ti ondje imati više sreće nego u Zagrebu

Čitatelj pon 4.11.2019 08:33

Iskreno, Servisi d.o.o. odnosno Soric je vrhunski majstor za odredjenu

elektroniku, ali isto tako i vrhunski petljaros oko cijena.

 

Primjerice, neke sitnice ce te oderati vrhunski, makar trajalo 10min,

stavi ti TV sa strane, i onda te te zove tek za 15ak dana,

pa kao to je to, napravljeno, 500kn.

 

U Sisku bi radije preporucio ElCod servis od Gagule,

znam sve momke tamo, i za njih iz prve ruke mogu reci da znaju sto rade,

i da su cjene realne. Sto se tice brzine, ovisi dali imaju dijelove,

popravci traju od par sati do 2-3 tjedna. Ali cim imaju djelove, rijese.

 

http://www.elcod.hr/?p=kontakt&m=p&f=index&i=34&

 

Nazovi i pitaj - objasni sto te muci i sta se desava, dali su vec upoznati

s problemom, koliko im treba i koliko te dodje ceh.

 

Isto mozes napraviti i sa Soricom. Al siguran sam da u Sk ti prije rijese

servis nego u ZG - manje je mjesto, manje je servisa, i svi se trude da zadrze musterije.

ihush pon 4.11.2019 16:52

ovlašteni servis je samo stvar popravka pod jamstvom (proizvođača) tj način plaćanja.. važna je stručnost tj zna-može ili ne popraviti kvar-problem ili koliko uvaljuju ili deru po popravku koji može biti 50kn-500kn..

tiki uto 5.11.2019 11:43

Istina, ali postoji još jedan problem: ovlašteni servis može lakše doći do dijelova i obično ih dobije po nižoj cijeni jer može izbjeći trgovine i preprodavače već naručuje direktno iz tvornice. Sve je super dok se kvar da riješiti kako ti kažeš za 50-100kn uz zamjenu par komponenata, ali kad moraš mjenjati npr. cijelu matičnu ili kompletnu pozadinsku rasvjetu onda tu dolazi do problema...

ihush uto 5.11.2019 12:27

-riječ je o daljinskom.. (ne o tv-u) + ovlašteni servis ugl ima original-skupe komponente, dok su zamjesnke višestruko jeftinije tj ovlašteni servis je smao stvar zakona-jamstva, poslovna obveza (trošak), ne kao normalan rad servisa koji od popravaka živi. Za daljinski je popravak skoro besmislen ako je zamjenski daljinski 70-100kn (cijena servis sata je viša, + sam popravak) tj to je današnje stanje konzumerizma i realno neisplativosti popravka izvan jamstva, pogotovo u ovlaštenom servisu koji zbog ugovora s proizvođačem nikad ne drži zamjenske komponente pa ni tinte-tonere za printere.. itd. (ako to radi, to je 'na crno' bez znanja proizvođača s kojim ima ugovor tj kršenje ugovora)

 

ovlašteni servis nije ništa posebno, isti je .. isti ljudi-znanje-mogućnosti osim razlike za robe koje se stvarno mogu popravljati su insiderski pristup informacijama-alatima (i softwareu) + originalni dijelovi. Takav ugovor može danas imati jedan servis, druge godine drugi do njega (naravno ako zadovoljava standarde). PC komponente, bijela tehnka.. automobili, kućasnski aprarati.. različite kategorije koje imaju sličnosti ali i važnih razlika tj cijena popravka ili zamjenskog dijela. Za PC komponente praktički nema popravka, servis samo utvrđuje kvar i odobrava zamjenu-novo ako je raspoloživo ili povrat novca (jer popravka nema + isplativost tj ne postoje dijelovi proizvođača na lageru tj to bi bilo višestruko skuplje proizvođaču kao lager nego da da novo-zamjenu)

-daljinski je generička stvar i jedino što odrigianlan-tvornički ima logo/design + već je defautlno podešen za konekretan uređaj kao tv, dok se generički kupljen u trgovini mora spojiti unošenjem koda ili odgovarajućim načinom... nitko za to neće držati lager, čega.. tipki, pločica.. jeftinije im je pokloniti tri zamjenska daljinska nego držati par šarafa koji su zbog designa originala (format-dimenzije-oblik) jedino za njega iskoristive.

-maloprodjana cijena (znači sa zaradom trgovca i svih u lancu + pdv) prosječnog daljinskog je 70kn.. proizvođača čitav košta euro. Lager i pravi servis (radnik-servis sat) su daleko skuplji.

-još malo pa se ni TV neće popravljati, tj već imaš nove 40 inčne za cca 1000kn u trgovini, koliko je tad isplativ popravak izvan jamstva od recimo 300-500kn a kolika je cijena servis-sata-rada i originalnog dijela.. (kojeg nitko ne drži na lageru ili rade na sivo pa naručuju s ebaya i tad se čeka freeshiping tjedan-mjesec.. da je na lageru bilo bi za par dana ili par sati gotovo..).

 

-rad pravog sevisa (servisera) ima cijenu, bilo koji popravak, bar pola servs sata.. a troškovi i porezi ih ubijaju. Elektronika cijene 100kn i automobili nisu iste stvari pa ni pravila-isplativost a to je jedino što se u čitavoj priči gleda. Da je cijena novog auta 70kn tko bi ga popravljao? Daljinski je te cijene, ne isplati ga se čak ni poslati dostavom koja je cca 30kn ili gratis kad napraviš veći račun online kupnje..  :)

Čitatelj čet 7.11.2019 15:12
tiki kaže...

Problem je što ElCod nije ovlašteni serviser za Grundig.

 

Pa ako ne placas servis, onda odi slobodno u Soric, jer tebe ne kosta nista,

a njemu je u cilju da ti rijesi problem, jer ce od proizvodjaca za to dobiti i dijelove i novac za rad.

ContoNick pet 8.11.2019 09:17

Evo kasnim malo s odgovorom, redom ćemo ... Nisam još stigao ništa po istom raditi ...

tiki kaže...

Probaj isključiti internet na tv-u pa vidi kako se onda ponaša

Probat ću, ali ono TV ima mogućnosti i specifikaciju da se spaja na net, gleda youtube, itd. Ako je do toga, servis pa neka ga popravljaju kako god znaju i umiju ...

 

gogi321 kaže...

Lako moguce da je do signala, prije cca god dana sam imao problem da mi se resetirao tv svaki put kada sam prebacio na hrt1, hrt2, rtl ili novu tv. Na kraju je ispalo da je bio problem sa krivim postavkama na odasiljacima.

Ovo bi bilo ok kada bi zaštekao svaki puta kada prebacim na neki program, ali TV normalno radi neko vrijeme i odjednom kada je na nekom programu (nema pravila), jednostavno daljinski ne radi.

 

kiki_b hvala na informacijama. Vidjet ću hoću li nosit u ZG ili Sisak.

 

Ići ću ovo rješavati vjerojatno u sljedeća dva tjedna pa javim eventualno dojmove.

ZdravkoZ pet 8.11.2019 15:27

Meni se slično dogodilo da je daljinski podivljao isto na Grundingu a razlog je bio što sam kontroler od PS stavio da se puni na usb od tv,naravno sat vremena sam se mučio dok nisam skužio.E sad u čemu je kvaka nebih znao🤔
Možda ga nešto u blizini ometa ili u prostoriji ili imaš tv spojen strujnim produžnim kabelom na kojem ima uštekano još nekih uređaja i adaptera.

Jelchy sub 16.11.2019 23:10

Pozdrav svima, 

imam potpuno isti problem s Grunding smart TV-om:

Sat, dva vremena mi TV reagira na daljinski normalno, a onda nakon tog vremena LED-ica reagira kao da prima signal iz daljinskog, ali na TVu se jednostavno ništa ne dešava (neće da prebaci, neće da promijeni jačinu zvuka, zapravo ništa).

Nakon isključenja iz struje ponovno sve radi.

Također, garancija mi vrijedi, ali TV je kupljen u ZG i sad je u Dalmaciji pa mi je problem odnijeti ga na servis.

Molila bih, ako je netko nosio na popravak, da javi što je točno TV-u, do čega je, i kolika je cijena popravka?

Hvala :-)

tiki ned 17.11.2019 19:31
Jelchy kaže...

Pozdrav svima, 

imam potpuno isti problem s Grunding smart TV-om:

Sat, dva vremena mi TV reagira na daljinski normalno, a onda nakon tog vremena LED-ica reagira kao da prima signal iz daljinskog, ali na TVu se jednostavno ništa ne dešava (neće da prebaci, neće da promijeni jačinu zvuka, zapravo ništa).

Nakon isključenja iz struje ponovno sve radi.

Također, garancija mi vrijedi, ali TV je kupljen u ZG i sad je u Dalmaciji pa mi je problem odnijeti ga na servis.

Molila bih, ako je netko nosio na popravak, da javi što je točno TV-u, do čega je, i kolika je cijena popravka?

Hvala :-)

Koliko dugo ti se ovo događa? Kad ti se zadnji puta dogodilo?

djuromoj uto 19.11.2019 18:01

Meni isto daljinski upravljač nije radio nakon dva tri sata uporabe,isključio iz struje radi opet par sati.Rješio tako da sam fizički upalio televizor par puta i ugasio isto na TV-u,i nakon toga radi daljinski, ne znam što reći...