Tableti

Ima li netko MyTab M108

Spots sri 17.1.2018 21:48

Koliko vam traje baterija?

Ukratko, mom baterija traje oko 3 sata (gledanja videa) pa pokusavam saznati je li to za njega normalno ili je problem u bateriji. Do servisera ne mogu doci, mogu jedino ostaviti tablet na milost i nemilost, a od proizvodjaca nisam uspjela dobiti odgovor.

A duza prica: U pocetku se dogadjalo da u par minuta izgubi 30-40%, ali nakon 2 kalibracije izgleda da toga vise nema. Takodjer je u pocetku u standbyu dosta gubio bateriju (kroz par sati desetak posto), ali zadnja tri punjenja je drzao 24 sata ili preko noci, koliko god ga nisam dirala, bez da se ista ispraznio pa sam mislila da je i to rijeseno, no evo jutros sam ga ostavila na 17%, dojem doma i prazan je. Vidim na grafu da je u jednom trenutku naglo ispraznio bateriju, kao da se nesto upalilo. 

Instalirala sam Kaspersky Battery Life koji pokazuje koje aplikacije su aktivne i ispada da mu se aktiviraju same totalno nasumicne aplikacije (cak i ne samo tipa maila za koje bih ocekivala da stalno rade u pozadini). Ali istovremeno mi on kaze da ih mogu ubiti i da cu produljiti bateriju za <1 min, pa mislim da nije do toga. Isto tako, probala sam malo normalno surfati, npr citati forume, i drzao je isti postotak i po pola sata. Pa mi se nekako sad cini da se sve to skupa normalno ponasa, osim sto mu baterija traje 3 sata, dok za koji god drugi tablet nadjem podatak, svi su bar 6 sati. 

Sto kazete, jel da riskiram sa odlaskom u servis ili je to sad normalno sto mogu ocekivati (kazem riskiram jer mi ne zele reci koliko ce biti na popravku, a recimo bateriju koju su imali na lageru u koprivnici sam cekala 3 tjedna da dodje u zagreb pa se bojim da ce se ovo odugovlaciti mjesecima, a mozda natrag dobijem potpuno isti tablet)?

Hvala!

Spiridon čet 18.1.2018 01:03

Koliko je star tablet?

Općenito, kako si zadovoljna njime? Mislim da je teško naći dojmove korisnika "no name" tableta i mobitela...

Imam Pipo S6 i od prvog dana šteka, nije da je prespor ali prečesto ispiše: "Aplikacija Preglednik je prestala sa radom" , "Stranica ne reagira" i slično. Star je 27 mjeseci i baterija traje cca 1 sat surfanja...

 

Pozz.

Spots čet 18.1.2018 07:27

Nema ni mjesec dana. A za tvoje probleme (ako vec nisi) mozda bi pomogao update OS-a. Vec dugo ne koristim android pa slabo imam iskustva, ali kad sam ga imala, znam da sam sa upgradeom rijesila sva smrzavanja i cudna ponasanja. Djelomicno bi to moglo pomoci i bateriji, iako s obzirom na starost, vjerojatno zanemarivo. Ovaj moj nije moj, nego od roditelja, ja ga samo testiram. Radi ok, osim te baterije, ali nije da sam nesto puno radila s njim.

 

Spiridon čet 18.1.2018 10:40

I meni je ovo jedini Android, a netko je na forumu lijepo rekao da je cijeli Android OS Beta... Apple mi je skup pa se , kad su touch uređaji u pitanju, držim Lumie... A da uvaljujem novi OS, isto je lutrija. Ono što sam našao na netu nije prokomentirano i dobar je pokazatelj to što Pipo više ne postoji u našim trgovinama (koliko sam vidio)... Mehh...

 

Eto, ako netko ima iskustva sa no name tabletima i mobitelima, nek napiše. Možda postoji neka nepoznata firma a da su im uređaji ok. Ono, u klasi "100 eura"...