Sport

GNK Dinamo Zagreb

southy sri 4.9.2019 22:25

Mislim da bi Ivanušeca trebalo probati prebaciti na zadnjeg veznog da igra u paru s Ademijem i Morom, a Majeru dati prilike čim ne igra Olmo, ali i staviti ih da igraju zajedno jer Olmo može i ići bočno. Majer može jako puno toga napraviti i otvoriti prostora, a kad dobije kontinuitet igre manje će forsirati - primijetio sam da se igrači u Dinamu kad nisu standardni pokušavaju dokazati tako da previše "carine" loptu. Majer toliko ni ne forsira, ali sigurno osjeća pritisak kad je u igri da nešto više napraviti pa uslijed toga lakše pogriješi.

ibme74 čet 19.9.2019 00:46
Anđeo bez falinge kaže...

 sjećaš se da sam napisao da Dinamo može biti hladno drugi u grupi jer ni Atalanta a ni Shakhtar nisu bolji od Dinama. 

 

 

 

Polako, tek je prva tekma, iduća je vrlo vjerojatno poraz od Citya koji je svijet za sebe a onda dvije vjerojatno i najvažnije utakmice sa Shakhtarom koje će odlučiti puno toga...

SamoPitam3 čet 19.9.2019 01:04
ibme74 kaže...

ma svi čekaju sutra da se probude da vide jel bio san ili je Dinamo stvarno pregazio Atalantu 4:0 :D

 Leze pijani u nekim odvodnim kanalima ili su zasjeli u nocni tramvaj koji ih vozi dok se ne probude . Rijetki od nas dolaze pijani i na forum . Obicno zavrsimo sa ponekim zutim/crvenim do jutra u najbolje slucaju

Inace, dobra utakmica bila. Lijepo je bilo gledati da neka nasa ekipa nije kanta za napucavanje, a pogotovo kada su Talijani sa druge strane. Samo da potraje... Bar sto se tice ovih "smrtnih" ekipa u grupi.

vrinho čet 19.9.2019 07:20

Pojeli su 4t4l4ntu, doslovno u svim segmentima. Nema najboljeg igrača, svi su bili za 10 a o Bjelici ne treba previše trošiti riječi. Trener s mudima i inteligencijom.

Louis Pluto čet 19.9.2019 12:32

bravo dinamo ali...

nervira me nedovoljna fizička pripremljenost i to je konstantna boljka hrvatskih klubova, zadnjih 15 minuta igrači su a posebno pojedinci bili na izdisaju a ruke na koljenima prečesta slika, dakle ili ne znaju čuvati snagu tijekom utakmice i previše se troše odnosno nedovoljno su kondicijski spremni za zadatke koji se pred njih postavljaju, svejedno... toga nema u ligama petice, pogledajte jedan atletiko madrid primjerice zadnjih 15 minuta i prvih 15, razlike gotovo i nema... imo

wyks čet 19.9.2019 12:59
Louis Pluto kaže...

nervira me nedovoljna fizička pripremljenost i to je konstantna boljka hrvatskih klubova, zadnjih 15 minuta igrači su a posebno pojedinci bili na izdisaju a ruke na koljenima prečesta slika, dakle ili ne znaju čuvati snagu tijekom utakmice i previše se troše odnosno trener stavlja previše zadataka pred njih, vice-versa nedovoljno su kondicijski spremni za zadatke koji se pred njih postavljaju, svejedno... toga nema u ligama petice, pogledajte jedan atletiko madrid primjerice zadnjih 15 minuta i prvih 15, razlike gotovo i nema... imo

Ovo se nece rijesiti godinama, dok god Hajduk, Osijek i Rijeka ne ugroze Dinamo na vise od jedne polusezone ili sezone. Rijeka je imala bljesak pa je pala - nema kontinuiteta.

Atletico ne mozes isticati jer je jedinstven u ligama petice, cak i talijanski klubovi se odlucuju na ofenzivniji nogomet.

 

Dinamo jednostavno nema s kime trenirati pripremljenost u utakmicama, zato je i Bjelica uspio - jer ima skoro pa dvije sasvim solidne momcadi. Sinoc su na klupi bili Hajrovic, Gojak, Gavranovic i Situm, dok je bio Sunjic - mogli su komotno igrati sa dvije momcadi na dva fronta. Utakmica protiv Rudesa ili Varazdina (s kojima se igra 4 puta) nije na natjecateljskom ili fizickom nivou kao utakmica Barcelone protiv Bilbaa ili Seville ili protiv Newcastlea ili Udinesea koji su uvijek neugodni za sve klubove.

Jednostavno, kako da jedan Moro bude u kontinuitetu, kada realno odigra 25 utakmica u sezoni sto zbog rotacije, sto zbog suste nepotrebnosti da uopce igra?

 

Bjelica je u biti sa tim susatvom rotacije napravio odlucnu stvar - bitniji igraci se ne trose (ozljedjuju) na nebitne utakmice prvenstva ili kupa, oni koji moraju igrati imaju prilike, a momcad je pripremljena za europske okrsaje gdje veci klubovi imaju najvise problema - jer recimo City i Liverpool gube prvenstva ili LP zbog previse jakih utakmica u prosincu ili ozujku.

 

Dok se ne rijese slijedeci problemi Dinamo i ne moze biti fizicki pripremljeniji osim da neki trener alla Magath gura neki drill sto Bjelica nije:

1. Katastrofalna nekontinuiranost ostalih jacih klubova u HNL-a

2. 16 losih utakmica sa 4 najlosije ekipe iz HNL-a

3. Prodaja igraca - koliko god Dinamo mora racunati i na to, toliko je i liga osjetno losija kad ostala trojka rasproda igrace pa ni tu nema kontuinuiranih fizickih izazova kao sto je npr. Bilbao u La Ligi.

4. Nekontinuiranost u Europi - Ovaj Dinamo je tek prva generacija koja jos nije bila osramocena u Europi, pa stoga treba i tu vremena da uhvate ritam u kojima bi nadjacali ekipe poput Benfice u produzecima - gdje su vidljivo pali u snazi i zato izgubili.

4. Ostanak ekipe vise sezona - tesko je fizicki pripremati igrace kada svake godine dobijes novog trenera, nove formacije, nove profile igraca - Sammir i Olmo su prividno slicni tip igraca, a razlika je nebo i zemlja - pogeldaj kako Ademi igra sa Olmom a kako je igrao sa Sammirom.

Louis Pluto čet 19.9.2019 13:13
wyks kaže...

Ovo se nece rijesiti godinama...

 možemo pričati o neuigranosti, slaboj ligi, rotacijama... ali sve to čini mi se nema veze s kondicijskom pripremom, mislim nisam stručnjak, ne znam... što rade naši kondicijski treneri a što stranci, znam da je i razlika u materijalu te da dan ima 24 sata i ako vrijeme trošiš na jedno nedostajat će za drugo, pa doba godine, istrošenost, tempiranje forme... opet kako se vani može a ovdje ne? kako na početku sezone dahćeš zadnjih 15 minuta? mislim da to ima više veze sa stilom i mentalitetom gdje se više cijeni tehnička izvedba nego izdržljivost odnosno kondicijska sprema... mislim da iz naše lige nitko nije otišao vani zbog toga jer može trčati cijeli dan etc. osim možda brozovića kojemu je to slučajno, pride i genetikom... (karikiram), tek vani su istesali i kondiciju pa je i razlika reprezentativnog i klupskog nogometa očita

 

edit: nisu to samo lige petice, nizozemci koji imaju dva do tri kluba koji se izdižu, ajax bi u takvoj ligi trebao imati sličnih problema dinamovim, ne znam... ruski pa i ukrajinski top klubovi mi se čine bolje fizički pripremljeni od našeg topa...

wyks čet 19.9.2019 15:47
Louis Pluto kaže...

edit: nisu to samo lige petice, nizozemci koji imaju dva do tri kluba koji se izdižu, ajax bi u takvoj ligi trebao imati sličnih problema dinamovim, ne znam... ruski pa i ukrajinski top klubovi mi se čine bolje fizički pripremljeni od našeg topa...

Ajax i nizozemska liga, usprkos oscilacijama zadnjih par godina i dalje imaju vrhunske akademije i kupovnu moc dovesti igrace koji nedostaju da bi se zadrzao nivo - kako fizicki tako i takticki.

 

Kad Dinamu odu Olmo i Ademi/Moro mora se prilagoditi cijeli sustav igre, dovesti novi igrac i o njima ovisi kakva ce taktika biti. Najjaci klubovi godinama igraju isti sustav, bas zato jer im promjena igraca ne steti toliko koliko malim klubovima.

Ruska i Ukrajinska liga su u padu, pogotovo Ukrajinska - Dnipro vise ne postoji, Kijev je sve losiji iz godine u godinu, a Shaktar je takodjer vec nivo cetvrtfinala Europa Lige.

Dinamo po prvi put ima kontinuitet - istog trenera i slicnu ekipu - jer i Zoran Mamic je bio najdulje na klupi pa je zbog prodaje igraca mjenjao taktike.

 

Ali opet, u osnovi ako si ikad trenirao ijedan sport znati ces da je temelj svega kvalitetna utakmica.

Stojanovic nikad nece znati igrati u oba smjera (sto mu je i sad boljka) ukoliko bude vjecno igrao protiv bekova iz Gorice ili Slavena.

 

Dodao bih i stadion - treniranje na poljani na -10 i na grijanom stadionu od 20 000 sjedala (prosjek petice) je velika razlika.

 

 

Louis Pluto čet 19.9.2019 16:05
wyks kaže...
Ali opet...

 gledaj, ne razumijem te odnosno ne razumijem kakve veze ima kako stojke igra obranu ili napad, zna li olmo predriblati troje ili četvero s tim može li stojke trčati gore dolje uz aut liniju cijelu utakmicu u istom ritmu (ili isprekidano , kako već utakmica traži), eto najjednostavnije i bez dodataka spomenutih u prošlom postu

wyks čet 19.9.2019 16:56

Nije isto hoces li trcati pravocrtno, pa trckarati unazad, ili ces trcati tamo-nazad cijelu utakmicu.

Jer to se dogadja bekovima u HNLu, jer rijetko koja momcad moze napadati Dinamo vise od pola sata.

Isto tako kad vec previse puta spomenuti Stojanović naleti na ofenzivno krilo kojeg duplira uigrani bek i uigrani veznjak, oni stvaraju nepredvidiva kretanja koja trose bilo kojeg igrača.

A to se Stojanoviću neće dogoditi u HNLu ali se dogadja u boljim EU utakmicama. Čak i da treniras masu kondiciju opet ce se susresti sa sustavom koji je 10 razina uigraniji od prosjeka HNLa i ta nepredvidljiva kretanja umori igrača.

S time da vani mozes naici na vrhunski uigrane sustave koji momčadski unistavaju protivnika, ali i na kvalitetnu momcad sa par pojedinaca koji mogu sa par poteza napraviti pomutnju.

Ako si gledao utakmice protiv Rosenborga vidio si sto je radio Samuel tom dijelu obrane. U HNLu Dinamo ne igra protiv uigranih sustava a ni protiv individualaca koji ce ih namučiti.

Da to nije samo problem Dinama, pogledaj zasto PSG i Bayern stagniraju u Europi.

A i Guardiola je danas rekao da su dobili Shahktar jer oni ne igraju na tom nivou u domacoj ligi i da su ih pobjedili na visoki ritam cijelu utakmicu.

Mislim da Guardiola zna bolje od nas.

fighterZu čet 19.9.2019 22:16

Kakva utakmica jučer, pogotovo prvo poluvrijeme. Uživancija za gledanje. Svaka čast igračima i stručnom stožeru. Sjajno pripremljena i odrađena utakmica kako u taktičkom tako i kreativnom smislu. Svaki igrač je davao zadnju kap znoja na terenu. Uživao sam u svakoj minuti. Još jedan plus je što igrači i stožer čvrsto stoje na zemlji i nema prevelike euforije. Znaju dobro da je ovo tek prva utakmica, ozbiljnost kakvu još nismo vidjeli od Dinama unatoč pobjedi u ligi prvaka. Novinari ih pokušavaju malo izbaciti iz takta sa svojim pitanjima, ali ipak Dinamo pod Bjelicom ide korak po korak i to bi po meni trebala biti formula za uspjeh (Link). Btw, Oršić kandidat za igrača kola. Glasati za njega možete ovdje

Miro čet 19.9.2019 23:47
Jack Sparrow kaže...

Čudi me da se Miro još nije javio. Sigurno još uvijek feštaju negdje, okreće se neki odojak još i danas haha

 Doista još ovo proživljavam previše emotivno (kada te godinama opako tuku pri svakom ulasku među velike dečke koji igraju LP, i onda napokon dođe OVAKVA utakmica u prvom kolu!!!), pa se suzdržavam od srcedrapateljnih komentara, za sada...

 

 

fighterZu sub 21.9.2019 21:30

Pa ne znam šta je u zadnje vreme s ovim našim nogometom. Prvo Hrvatska odigra perfektno protiv Slovačke i onda kriminal protiv Azerbejđana. Dinamova perfektna utakmica protiv Atalante i onda lekcija od Varaždina. Školski su nas nadigrali danas. Ivanušec i Majer ako žele igrati prvi sastav, bolje da počnu igrati nego što lelulaju terenom bez imalo želje za igrom. Ma općenito, cijeli drugi sastav ništa nije pokazao danas. Pojeo ih vezni red Varaždina. Rekao bih čak i dobar poraz, da se malo prizemljimo prije novih avantura u europi. Inače, vrlo zanimljiv komentar Bjelice, u potpunosti se slažem sa njime, ako neki igrači ne žele igrati HNL i dokazivati se, nemaju što tražiti: Link

jozef sub 21.9.2019 22:33
fighterZu kaže...

Pa ne znam šta je u zadnje vreme s ovim našim nogometom. Prvo Hrvatska odigra perfektno protiv Slovačke i onda kriminal protiv Azerbejđana. Dinamova perfektna utakmica protiv Atalante i onda lekcija od Varaždina. Školski su nas nadigrali danas. Ivanušec i Majer ako žele igrati prvi sastav, bolje da počnu igrati nego što lelulaju terenom bez imalo želje za igrom. Ma općenito, cijeli drugi sastav ništa nije pokazao danas. Pojeo ih vezni red Varaždina. Rekao bih čak i dobar poraz, da se malo prizemljimo prije novih avantura u europi. Inače, vrlo zanimljiv komentar Bjelice, u potpunosti se slažem sa njime, ako neki igrači ne žele igrati HNL i dokazivati se, nemaju što tražiti: Link

Meni je neshvatljivo da se nekome "ne da igrati HNL". Ako ti se ne da igrati lakšu utakmicu kakav si onda nogometaš? Ispada da neki ne vole igrati, i to još protiv slabijeg protivnika gdje mogu pokazati više. To su mogli shvatiti kao dobar trening. City je danas igrao protiv Watforda, nakon 20 minuta je bilo 5:0(!).

wyks sub 21.9.2019 22:56
jozef kaže...

Meni je neshvatljivo da se nekome "ne da igrati HNL". Ako ti se ne da igrati lakšu utakmicu kakav si onda nogometaš? Ispada da neki ne vole igrati, i to još protiv slabijeg protivnika gdje mogu pokazati više. To su mogli shvatiti kao dobar trening. City je danas igrao protiv Watforda, nakon 20 minuta je bilo 5:0(!).

Vecina igraca je jako mlado i svi bi htjeli biti Orsic ili Moro - pobijediti u LP.

 

S druge strane, Gavranovic i Hajrovic pa i Gojak su vec internacionalci i njima je ovakva utakmice pored statusa prvotimca protiv Citija ili Shahktara zasigurno ispod nivoa ega.