Škola - osnovna, srednja, faks

PMF biologija/geofizika upad i zaposlenje

Thebluevier ned 15.9.2019 11:03

Naslov dobar dio toga govori, ove godine završavam gimnaziju i nemam neke jasne ideje za nastavak školovanja. Zanima me biološki odsjek kojeg mislim upisati u Osijeku. Geografija je isto područje mog ineresa, ali nekako mi se čini da posao nakon toga neću dobiti nikad (smjer koji bi me zamimao bila bi fizička geografija s geoekologijom). Geofizika me je privlačila dosta dugo jer me zanima meteorologija , no čujem da meteorologa se ne traži puno, a i da plaće nisu neke s obirom na težinu studija.

 

Mene sad zanima što od ovoga nosi najveće mogućnosti zaposlenja i koje su šanse da upadne osoba s općim uspjehom oko 4.3. Matematika mi, priznajem, nije najjači atribut tako da neku wow ocjenu iz toga ne očekujem (zbog toga mi je i labav dio s geofizikom). I da, znam da opcije nisu previše povezane i da filozofiram, samo se raspitujem za njih.

 

Unaprijed hvala.

SimeKZ ned 15.9.2019 11:57

3.g biologije u OS sam zavrsio i mogu ti rec da ides samo ako bas volis plan i program tog fakulteta. Najzalosnije na tom studiju je organizacija istog koja je na niskin granama. Osim par profesora koji drze do svog predmeta sve ostalo je ofrlje ili nikako. Jedino na tom fakultetu kaj treba pohvalit je referada koja je u svakom trenu tu... Da pokucas ne znam kad ti ljudi te prime i pomognu oko svega. Nakon zavrsene tri sam otisel u ZG na diplomsli i preporodio se. 

Ako te jos kaj zanima, posalji u PM pa ti odgovorim.