dis4st3r čet 2.5.2019 15:04

Što se tiče vanrednog studiranja i dolaska na predavanja, stvar je dogovora s profesorima. Kod većine kolegija imaš odabir modela praćenja. Model A je vrlo sličan redovnom studiranju dok bi tebi više odgovarao model B koji za svaki kolegij ima drugačiji set obaveza. Na kraju imaš mogućnost izlaska na regularne i izvanredne ispitne rokove.

 

Vezano uz samu razlikovnu godinu, praksa je da u toj godini upisuješ samo razlikovne predmete i nakon što je položiš, upisuješ sam diplomski studij.

 

 

jana2 sub 7.3.2020 20:20

Bok, planiram upisati FOI- ekonomiku poduzetnistva i zanima me koje su mi mogucnosti da upadnem u dom u Varazdinu
Zivim 40ak km od Zagreba, zavrsavam 4. gimnazije
1. razred-4.07 prosjek, 2. razred -4.12, 3. razred 4.5 a cetvrti sigurno preko 4.65
Takoder mislim da dobivam prednost jer mi brat studira

Šima99 uto 15.6.2021 17:16

Jedna od najvecih kriterija pri ulasku u dom, iz vlastitog iskustva je bilo financijsko stanje te broj brace i sestara u školi, braniteljski status roditelja te prosjek ocjena koji daje do 500 bodova ako se ne varam, npr 3.5 prosjek iz srednje je 350 bodova.

Mozes si pogledat pravilnik bodovanja na stranicama studentskog centra Varaždin.

Malo kasnim sa odgovorom, ali nekoga ce zanimati u buducnosti.

steveboss007 pon 21.6.2021 15:07

Da ne tražim, a i svake godine nije loše čuti novije mišljenje.
Kako je sad situacija na PITUP programu? I dalje puno ekonomskih predmeta, malo IT predmeta? I dalje svi protiv toga smjera? Kakva je situacija s rasporedom predavanja na tom smjeru, usporedno redovni PITUP/izvanredno PITUP? Jel bi po vama bio to ok odabir, ako već radite u IT-u, a nemate IT diplomu pa recimo da si ne oduzimate svo vrijeme ovoga svijeta, jer i na poslu već morate dosta toga učit o IT-u, ali trebate diplomu kako bi mogli napredovati jednog dana u svojoj firmi ili drugdje?

Drugo pitanje, IS smjer, ima koga tu da je upisao kao izvanredni student? Je li uspijeva izvršavati obaveze na poslu/faksu u tom slučaju?

 

Hvala ekipa unaprijed.

Šima99 pon 21.6.2021 16:59

Ja cu ti probat docarar svoje iskustvo sto vise mogu. Upisao sam PITUP kao redovni student i zadovoljan sam, prvi semestar je bio puno bolji jer je dobar dio bio odrzan u prostorijama fakukteta, ali drugi semestar je katastrofa, cijeli dan gledam u ekran te kad izuzmemo mogucnost online nastave PITUP mi je bio sasvim okej.

Predavanja su ugl dnevno po 4 do 6 sati te jedan dan bude slobodan, kako ti se potrefi meni je naprimjer petak bio pun od 3 popodne do pola 9 pa nisam stigao na vlak nikad.

Ako se prijavis kao izvanredni student mozes birati model pracenja te izabrati da budes kao izvanredni bez pracenja ili da pratis kao i svaki redovni uz iste obaveze.

Ekonomskih predmeta ima, kao i na svakom smjeru. Samo je pitanje hoces ih savladat brzo ili ne. U svakom slucaju nisu toliko strasni.

Vidjet cemo kako ce biti na drugoj godini ali prva me nije previse ocarala jer od IT predmeta jedino ima Informatika, Programiranje, Operacijski sustavi, te dosta predmeta vise orijentiranih na spajanje ekonomije i ITa npr uredsko poslovanje.

A sto se tice rada, dosta njih radi uz to sto su redovni studenti. Sve ovisi kakav te raspored doceka.

myroman sri 29.9.2021 13:54

Pitanje za one koji su upisivali PITUP.

Ako se odabere niža razina matematike uz prosjek ocjena srednje škole oko 4.1 da li je moguće upisati redovni studij PITUPa? Odnosno koliko je bodova dovoljno za upis na PITUP? Ima negdje neka statistika?