g3arv8 sri 27.11.2013 16:54

hmm sreca , uspjeh na faxu , tvoja volja za napredovanjem, ništa nema na gotovo. Tvoje pitanje je skoro isto onomu hocu li dobiti na bingu , hoce li moj iznos biti velik. Upisi ono što te zanima (lakše ćeš ga zavrsiti )

thedream sri 27.11.2013 16:59
Compjuterašaš kaže...

Zanima me 1. dali je taj fax ima teske predmete i koji su?2.dali nakon zavrsenog faxa mogu odmah ici se zaposlit kao manager ili pak direktor bez puno godina rada kao radnik?

1. Da i ne, u moje vrijeme je *ebada bila klasika, mat,stat, počela/osnove, javne financije, nekad zapneš na makro/mikro, FiT i Upravljanje financijama. Danas po Bolonji me ne pitaj kako se šta od toga zove, ne znam.

2. Možeš se nakon završetka takvog suficitarnog fakulteta, nazovimo ga tako, danas zaposliti kao statistička pogreška na burzi, sa tendencijom ka mjestu u Upravi, dakle teoretski i - direktor postati, da.

 

 

 

 

Compjuterašaš sri 27.11.2013 20:38

e hvala ti,samo jos nesto,dali bi mogao postati i u drugoj zemlji da radim, recimo u Njemackoj?Vidio sam da su tamo direktori jako dobro placeni samo sto mi govore da mi treba puno godina da bi dosao do direktora.

Sum_of_all_fears sri 27.11.2013 20:44
Compjuterašaš kaže...

Zanima me 1. dali je taj fax ima teske predmete i koji su?2.dali nakon zavrsenog faxa mogu odmah ici se zaposlit kao manager ili pak direktor bez puno godina rada kao radnik?

Lol.

 

Sa 35k nezaposlenih ekonomista (raspon iskustva - 0 radnih sati - 10+ godina) ti bi htio posao kao direktor ili manager odmah nakon završetka faksa? Da ako ti je stari neki iz vladajućih stranki, visokopoziconiran u državnoj upravi i sl.

 

Godišnje EFRI, EFZG, FET Pula i EFST skupa sa svojim povezanim fakultetima i učilištima daju oko 500 dipl. ekonomista godišnje... Good luck with that, Bjež od proklete ekonomije.

 

Bivši student EFRIja...

stickman1 sri 27.11.2013 21:14

Ima puno ekonomista. Samo opet koliko je njih izvrsnih i vrlo dobrih (prosjek 4.0 naviše)?

 

Njih je malo i sumnjam da trunu na burzi. Ali i takvi moraju biti gušteri u firmama jedno vrijeme i probijati se kroz hijerarhiju dok ne dođu do vrha (ako ikada dođu). A to znači daljnje školovanje i napredovanje.

Završetakom faksa samo otvaraš vrata napredovanja, dok je u HR mentalitet da završetkom faksa završava općenito obrazovanje u životu i ofc, zaposlenje po defaultu na račun diplome, vikendice, auti.. al to je već druga stvar.

 

Za predmete ne znam iz prve ruke herbo to ne studiram, ali par kolega iz srednje ima problema sa matišom, makro i mikro predmetima. 

Sum_of_all_fears sri 27.11.2013 21:37

Predmeti - matematika, matematička analiza, poduzetništvo, osnove ekonomije, engleski/njemački, informatika, mikroekonomija 1, mikro2, makroekonomija 1, makro2, statistika, statistička analiza, računovodstvo, međunarodno poslovanje, međunarodna ekonomija i cijeli odred tupavih predmeta (makro eu, gosp. hrvatske, poslovne komunikacije, analiza i planiranje, poslovne financije...)...

 

Sve je ugl jednostavno (osim npr. aip i poslovnih) a od izbornih obično imaš jezike, baze podataka/programiranje, javne financije, poslovno modeliranje i sl.

ljepilo ned 10.12.2017 18:18

Ima li nekoga ovdje tko je upisao ili završio na ekonomskom fakultetu smjer turizam? Zanimaju me razlike između Fakulteta za menadžment i turizam u Opatiji i ekonomskog u Zagrebu. Bilo bi mi puno od pomoći jer uskoro završavam srednju. 

 

Hvala :)

Cronillius čet 14.12.2017 12:52

Pozdrav svima!

http://www.efos.unios.hr/program-razlikovnih-obveza/natjecaj-program-razlikovnih-obveza-3/

Gore je link za RAZLIKOVNI PROGRAM Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Ako položite ovu razliku predmeta možete upisati diplomski studij na tom fakultetu u 9. mjesecu.

Program mogu pohađati :

• stručni prvostupnici iz područja ekonomije i poslovne ekonomije
• stručni specijalisti iz područja ekonomije i poslovne ekonomije
• sveučilišni prvostupnici, baccalaureus/baccalaurea (sva područja)
• sveučilišni diplomski studij, magistar/magistra struke (sva područja)

Program imaju pravo upisati i studenti završnih godina prethodno navedenih studija.
Znači možete polagati iako još uvijek nemate diplomu.

Program počinje 2. veljače. 2018.
Potrebno je samo platiti program, ne morate zadovoljiti neke kriterije da bi to upisali.
Na linku imate sve objašnjeno.
Pa eto ako je netko zainteresiran... 

Pozdrav!

MB1997 ned 14.4.2019 11:43

Trenutno sam na 4. godini Poslovme ekonomije na smjeru Management i zanima me moze li se promijeniti smjer s obzirom da nisam bas zadovoljan i volia bi upisat Financijski management?

TheMenstalist ned 14.4.2019 12:01
MB1997 kaže...
Trenutno sam na 4. godini Poslovme ekonomije na smjeru Management i zanima me moze li se promijeniti smjer s obzirom da nisam bas zadovoljan i volia bi upisat Financijski management?

 Pa ako si ti na 4. godini, onda bi ti trebao znati. 

Ako već ne znaš, imaš referadu - otiđi i pitaj.