Sigurnosni softver

Ultimativna antivirus tema - P&O

andi.cro pet 19.7.2019 14:24

@thekeyofdestiny13

 

-Isprobaj VoodooShield!

 

EDIT: Zašto misliš da nemaš zaštitu od virusa koji bi mogli doći putem USB-a???

 

Bilo koji AV program če blokirati virus koji bi se želio pokrenuti iz USB-a ( naravno ako ga ima u svojim definicijama ili ako prepozna malcioznu aktivnost ).

 

Ne treba ti nikakav "posebni" program koji bi vršio monitoring isključivo USB-ova!

 

 

 

andi.cro sri 24.7.2019 14:00

Možda si negdje zabranio automatski "Quick Scan"  pa te obavijesti da ti sistem već duže vrijeme nije skeniran.

Kaj ti je problem da nabrzaka poskenira svakih "par tjedana" ?

 

Evo ako želiš maknut notifikacije ( mada ne preporučam )...

 

Marko :D čet 25.7.2019 09:13
andi.cro kaže...

Možda si negdje zabranio automatski "Quick Scan"  pa te obavijesti da ti sistem već duže vrijeme nije skeniran.

Kaj ti je problem da nabrzaka poskenira svakih "par tjedana" ?

 

Evo ako želiš maknut notifikacije ( mada ne preporučam )...

 

Da jer je iritantno, svako malo trebam otvorit Defender i ručno klikati za skeniranje. Stvarno ne znam gdje bi uopće isključio automatsko skeniranje.

 

EDIT: Primjetio sam u Task Scheduleru zadatke od Windows Defendera, jedan od njih je vezan za skeniranje. Kod svih zadataka mi kaže "last run result" (0x8007042B). Ja sam ih sad ručno pokrenuo, Task Manager kaže da Defender nešto radi (koristi CPU i disk), ali kad se otvori sučelje istog, ne vidi se da radi skeniranje. 

 

EDIT 2: Pokrenuo sve zadatke, nakon otprilike pola sata, Defender ne traži skeniranje i ikona sada ima kvačicu. Izgleda da je bilo nekih problema s zadacima, baš ću vidjeti hoće li se problemi ponoviti jer Google za tu pogrešku ne izbacuje ništa korisno.

bunker pet 26.7.2019 08:49

 

Povremeni defenderov brzi scan nije greska i zato ti gg nebude nikaj nasao na tu temu ako ga trazis kao gresku. No ako izguglas procese i scheduled zadatke oko toga, naći ćes kada i u kojim okolnostima će ti akcijski centar izbaciti notifikaciju da te podsjeti.

 

uglavnom, nebrini se, defender tako radi. sada defender svasta nesto dobroga nudi ( no moras imati hardver koji to podrzava ).

Marko :D pet 26.7.2019 09:43

Znam da skeniranje nije greška, no svako malo mi se pojavi upozorenje da treba napraviti skeniranje. Na prijašnjoj instalaciji je Defender to sam radio i to mi upozorenje nije dolazilo, pa mi je malo čudno; a obavijesti vezane za skeniranje su isključene. Sad napravim screenshot, i Defender se ugasi i sam ponovno pokrene... Čudan mi je taj Defender u zadnje vrijeme. 

bunker pet 26.7.2019 09:56

 

E to gasenje pa ponovno pokretanje defendera nikako nije dobar znak... Defaultno je defenderovim procesima sistemski dodijeljen visoki prioritet baš da bi nadjačao slučajno ili namjerno onemogućavanje.

 

vidi u nadzoru pouzdanosti frekvenciju i uzrok tih dogadjaja.

Marko :D pet 26.7.2019 10:57

Ne restarta se meni Defender često, ovo je valjda prvi puta da to vidim na novoj instalaciji. Reliability History kaže da je odrađeno ažuriranje antimalware platforme; to je najvjerovatnije razlog restarta jer se i vremenski poklapa.

bunker pet 26.7.2019 11:11

 

E to je već bolja situacija... 😀

 

Rijetko tko ima naviku pogledati povremeno taj monitoring a u njemu ima dosta korisnih infoa... Prije hoho godina sam fasovao babilon virus, eset nije nikaj javljao, i slucajno sam pogledao u taj nadzor pouzdanosti i tu sam vidio koji vrag stalno pokusava ugasiti eseta a eset mi nikaj nije javljao. Odtada, uz ostale dijagnosticke navike gledam i taj monitoring. Sve to ima i u logovima ali ovdje je to preglednije poslozeno...

Lovac pet 26.7.2019 19:45

Kakvo je trenutno stanje s free rješenjima? BD IS licenca mi ide van za 20 dana, a neću radit renew jer moram štedit. Najbitnije mi je da se ne osjeti u radu i da ima zapravo funkcionalne opcije tipa ako stavim nešto na exclusion, da tako i ostane, a ne da mi uvijek isti file briše etc. Inače 2 god zadovoljan s BD, ali nisu mi dali neki deal, -50% za produljenje, što je i dalje cca 30 eura.

andi.cro pet 26.7.2019 23:28
Lovac kaže...

Kakvo je trenutno stanje s free rješenjima? BD IS licenca mi ide van za 20 dana, a neću radit renew jer moram štedit. Najbitnije mi je da se ne osjeti u radu i da ima zapravo funkcionalne opcije tipa ako stavim nešto na exclusion, da tako i ostane, a ne da mi uvijek isti file briše etc. Inače 2 god zadovoljan s BD, ali nisu mi dali neki deal, -50% za produljenje, što je i dalje cca 30 eura.

 A kaj fali BD-free ???

djigibao uto 27.8.2019 20:53

Cini mi se da od ove zadnje verzije nesto ne stima.

Aplikacije se često ne spajaju na net, kad se spoje ne učitaju pola toga, neke aplikacije se ne žele ni pokrenuti i slično.

 

Kad ugasim zaštitu sve radi ok.

Da li još netko ima nekih sličnih problema ili eventualno neka saznanja o tome i dali ima riješenje?

 

Evo slike o kojoj verziji se radi:

 

Marko :D uto 27.8.2019 22:06

O kojim se točno aplikacijama radi? Nisam primjetio nikakve probleme u radu. 

 

Ako ti AdGuard radi probleme kod neke aplikacije, istu možeš odblokirati na dva načina. Jedan od njih je odlazak u zapisnik filtriranja i po aplikaciji odblokirati skripte ili URL kompletno koji je potreban za rad aplikacije. Drugi način je da odeš u vatrozid i tamo privremeno ugasiš filtriranje aplikacije kroz AdGuard.

Marko :D uto 27.8.2019 22:50
Friday kaže...

Jel nije jednostavnije koristiti neki public DNS koji to u startu "odreze" kao sto pihole to radi?

Nije. AdGuard inače nudi besplatan DNS za blokiranje oglasa, ali isti koristi osnovni filter, ništa više. Uostalom, i AdGuard DNS i Pi-Hole ostavljaju placeholdere, pa stranice izgledaju ružno.

g29log pon 2.9.2019 12:16

Jeli postoji zastita za:

 

1. Blokiranje usbova

2. Blokiranje copy/cut-paste

3. Blokiranje safemoda tj da te pita lozinku prije nego sto udes u safemode i tako onesposobi sve sto imas od softwarea na pcu?

 

Za prva 2 ne govorim o registry edit itd nego neki software, ali to je nista, ako se ne moze uraditi broj 3 sto dava svakome pristup pcu bez problema. Na ovakve stvari koje mislim da trebaju biti ugradene u total security ne postoje vec gluposti koje davaju poput registry cleaner itd..

BigPoppa čet 12.9.2019 09:06

Pozdrav ekipa

Dobio sam acer one 10, ne bas snazni 2u1 kojeg cu povremeno koristit kao backup opciju na putovanjima. Na njemu su novi wins 10.

Nekad davno (na wins 8) sam uvik koristia kombinaciju comoda kao firewalla i avasta kao skenera uz cc cleaner i malwarebytes.

1. Zanima me koja je dobra antivirusna zaštita za ovakve laptope sa slabijim perfomansama i manje memorije?

 

2. Koji su dobri firefox addonsi. Vidim da ovdje AdblockPlus vise nije no1?

djigibao čet 12.9.2019 12:13

Moja preporuka bi ti bila da si pustis Win Defender koji dolazi sa Win 10 + eventualno mozes stavit Comodo Firewall ako zelis (osobno koristim samo njega sa malo tweakanim postavkama).

Za povremeno skeniranje mozes koristiti neki od free skanera koji se ne moraju instalirati (npr. HitmanPro).

Na browser si stavis uBlock Origin ili Adguard.

To bi bili neki moji prijedlozi, mozes sacekat ako jos netko ima nesto pametno za predlozit.