RaulSimcic sri 19.12.2012 12:32

Je! Nečemu je sigurno... ako ništa drugo može služit kao daska za rezanje {#}.

 

Šalu na stranu... ja sam ga dobio u sklopu produženja MAX-TV pretplate. Za sada ono šta mogu reć je da odradi ono šta se od njega očekuje. Doduše ja nisam neki "advanced" korisnik po tom pitanju. Meni treba da pregledam mailove i prosurfam po netu i za to je dobar te eventualno kao daljinac za HTPC. ekran daje kristalno čistu sliku a multitouch za sada radi besprijekorno. Igre ili neku malo ozbiljniju aplikaciju još nisam pokretao tako da ne znam kako će se njegov procesorić ponašat kad ga ozbiljnije opteretim. Ima prednju i stražnju kameru koje daju lijep sliku ali nažalost nema bljeskalicu tako da slikanje po lošem osvijetljenju prolazi sa smanjenom kvalitetom slike. Mala zamjerka s moje strane je baterija (ili bolje da kažem bakterija) koja se (u odnosu na ipad-ove koji se motaju po kući) dosta brzo prazni. Pod dosta brzo mislim na to da ga treba punit svaki dan... primjer - punio se cijelu noć do ujutro i eto sad je 12:18 a baterija mu je na 68% s time da sam ga koristio jutros za mailove i da napišem ovaj odgovor.

Također ima i utor za sim karticu pa se s njime u teoriji može i telefonirati ali s obzirom na veličinu bilo bi interesantno me vidjet da negdje prolazim i telefoniram sa lopatom na uhu {#}. Ima i jednu fora stvar a to je da aplikaciju za spajanje na desktop računalo instalira sam kako ga se spoji sa računalom. Naravno... za one sekjuriti skeptike pita dal da instalira i kako da instalira i gdje da instalira i .... ali instalira i šta je još bolje od toga taj desktop programčić i radi i spaja se sa tabletom. Dapače spojio se sa tabletom i sa mobitelom kojeg sam imao zakačenog na računalo.

 

Generalno gledano stroj nije loš a s obzirom za koju lovu sam ga dobio mogu bit super zadovoljan. Ne znam dal ga misliš dobavit kako i ja preko t-com ili u slobodnoj prodaji ali ako je preko t-coma tada se sigurno isplati.

Fero sri 19.12.2012 13:18

Ja sam ga isto uzeo sa MAX3 L paketom ali tablet još nisam dobio, ali kad ga dobijem bit će preinaka i uglađivanja koliko god bude moguće tako da očekujte tutorijale za njega vezano uz same performanse, scripte i mijenjanje Roma jer je već sada moguće ubrzati tablet sa manje stock apk koje su na njemu.{#}

Dado25 pet 11.1.2013 10:09

Da, samo na rubovima. Nasao sam jos jedan problem, pa je tab otisao u t com na servis. Problem je bio s baterijom. Praznila se i na pinjacu. Dode do 100 i krene se prazniti iako je jos na punjacu

 

Micek pon 14.1.2013 13:30
Dino89 kaže...
Da li netko zna da li je ovaj tablet iz t-coma otkljucan na sve mreze?
Dado25 kaže...

moje je bio otkljucan na sve mreze.

Moj je isto otključan. Stavljao sam i od tele 2 i t-coma karticu bez problema.

 

Inače sam uz tablet iskoristio i Max tv to go (3 mj. x 1 kn). Pošto imam na pretplatu 098, registrirao sam taj broj za Max tv to go pa mogu tih 3 mjeseca gledati tv programe na tom tabletu bilo gdje u Hr. Protok podataka preko 098 korištenih za max tv to go se ne naplaćuje.

 

Sad sam si iz Hong Konga naručio micro SD od 16 GB i držać za auto pa ću ga koristiti i kao gps u autu. Sve zajedno oko 110 kn preko eBaya uz free shipping.

 

Stvarno sam zadovoljan onime što tablet pruža.

TonyKTM uto 15.1.2013 12:09
nsutalo kaže...

Kupio.

 

200 kuna preko T-Coma.

 

Na GSM Areni našao podatak da mora imati micro SIM karticu, ja je naručio tj. zamjenio veliku za malu, kad ono ipak traži običnu staru SIM karticu.

Jako korisna informacija. Hvala.

Kruu sub 26.1.2013 16:33

Da li je netko probao teaviewer na ovo tabletu?

 

Ja kad se spojim na komp preko tableta prva sekunda je sliak dobra, a poslje bude puna crtka (kao kad lcd crkne) ili slično.

 

I da li je netko uzimao kakav leather ili drugačii case za njega, šta je pametno uzeti.

 

LP

Marko5552 uto 29.1.2013 19:15

Evo tu si mozete skinuti zadnju verziju updatea od Huawei-a. Malo je bolja baterija. Ugl probajte.. http://www.huaweidevice.com/worldwide/downloadCenter.do?method=toDownloadFile&flay=software&softid=NDcwNjk= Evo postupak za root uredjaja. Meni uredno sve proslo. 1) Download Huawei MediaPad ROOT ICS Android 4.0.x.rar here: http://turbobit.net/4ji952yn3m8n.html 2) Connect the tablet to your PC, install the driver. 3) In the settings of the tablet enable debugging by USB . 4) Unpack the archive. 5) Run the Install Root.cmd wait three reboots. Welcome to the Root World!

Oprostite na lose poredsnom tekstu.
vito777 ned 3.2.2013 14:09

Ja sam napravio po navedenim uputama, a neznam dali mi je tablet rootovan. Kako ću to viditi?

 

Čini mi se da je tablet sada puno brži.

 

Prije ovog "ajmo reći rootanja" nisam mogao prebaciti aplikaciju na SD karticu sa Link2Sd, a sada mogu. Kartica mi je formatirana na samo FAT32. Ovaj program link2SD kaže mi da je aplikacija prebačena, a kad gledam u postavkama tableta SD kartica mi je prazna..

 

Još neznam kako pokrenuti USB. Kupio sam ovaj kabel i priključim USB stik ali se ništa ne događa. Može li se uopće preko ovoga kabela priključiti USB stik (2 ili više GB) na kojemu su filmovi u AVI formatu i gledati ih. Sad neznam dali je do ovog kabela ili ja neznam.

 

http://www.ebay.com/itm/170846397958

 

Fero ned 3.2.2013 20:13

Ma ne zašto tablet spajati sa kablom i onda na usb stick da bi sa njega gledao filmove pa prebaci sve na tablet i gledaj, ako si rootao tablet provjeri to sa root checkerom sa Google play-a ali trebao si dobiti aplikaciju Superuser ili SuperSu aplikaciju nakon roota.

Zašto link2sd aplikaciju koristiš probaj neku drugu tako da možeš odabrati gdje da ti instalira nove aplikacije dali na unutarnju ili vanjsku Sd.

s40vehl pon 11.2.2013 15:08

+

ekran

osjetljivost i reakcija na dodir (iako subjektivno lošije nego na samsungu - jedina moja komparacija)

brzo radi sa microSD 32GB class10 (filmovi i glazba)

slobodna upotreba bilo kojega SIMa

 

-

nije rootan

nije moguće pohranjivati aplikacije na SD (da li bi to root rješio?)

 

 

napomena o trajanju rada baterije u 24h:

24h uključen je GSM 3G

WiFi radi 4h u 24h

gledanje videa cca 1h

5min razgovora

2 SMSa....

.... i uvečer je potrebito staviti tablet na punjač (pun nakon 4h, ne nadopunjava se dok se ne izvadi/ ponovno stavi u punjač)

Fero uto 12.2.2013 11:40

Pa root ti dopušta sve, mada sa njegovim managerom na pc-u nudi instaliranje na sd apk ali ne i premještanje aplikacija.

Ako ikada budeš radio premještanje nemoj to raditi sa sistemski aplikacijama kao i neke widgete ili launcher ne stavljaj na sd, a sve ostalo možeš.

dejko2 pet 4.10.2013 02:02

Odlican tablet, koristim ga nekoliko mjeseci i bez zamjerke. Ne šteka, ne zastajkuje, ne gasi se... Veoma brz čak i igrice je bez problema pokrenuti. Preporučujem svakom ko traži dobar tablet za pristojnu cijenu.

Cinko uto 29.10.2013 20:22

I ja imam  Huawei MediaPad 7 Lite i zadovoljan sam sa njime.

Ali javio se problem.

Na ekranu su mi se pojavile 3 točkice. I uvijek su na ekranu bez obzira što radim ili igram neku igricu.

Kada stisnem na te tri točkice otvara se znak za Twiter, facebook. tražilica i znak na kojem piše APPS.

VOLIO BI TE TRI TOČKICE MAKNUTI ALI NEZNAM KAKO.

MOLIM POMOĆ

vesnastevinovic pet 22.11.2013 21:19

imam ovaj tablet preko vipa i ne ne želi na internet preko carneta, bio je na servisu ali i da lje se ne želi spojiti preko carneta na internet...zvala sam vip opereatere i pomogli mi da upišem postavke za carnet ali i dalje neće na internet....ima li itko iskustva s ovim problemom?

RuskeGTT pon 10.2.2014 01:30

uskoro bi trebao dobiti ovaj tablet, starom ne treba, dobio ga na max-tv ugovor...

 

pitanja:

 

1. da li vrti bez problema 720p filmove?

2. rootanje ide bez beda?

3. koji nosac za auto preporucujete? nekako ga nebi stavljao na onaj priljepak za staklo, imam dojam da bi bio pretezak za stajanje...na otvore za ventilaciju ista stvar, frendu je pukla ta plastika, a samo je mob stavio, a di je tablet koliko je tezi od mobitela...

Fero pon 10.2.2014 12:05
RuskeGTT kaže...

uskoro bi trebao dobiti ovaj tablet, starom ne treba, dobio ga na max-tv ugovor...

 

pitanja:

 

1. da li vrti bez problema 720p filmove?

2. rootanje ide bez beda?

3. koji nosac za auto preporucujete? nekako ga nebi stavljao na onaj priljepak za staklo, imam dojam da bi bio pretezak za stajanje...na otvore za ventilaciju ista stvar, frendu je pukla ta plastika, a samo je mob stavio, a di je tablet koliko je tezi od mobitela...

1. Vrti filmove(Dice player ili Mx player)

2. Ako pratiš tutorijal za root onda bi trebalo ići bez problema.

3. Ma ne na staklo, staviš ga na komandnu ploću koji se lijepi sa onim obostranim trakama.

RuskeGTT pon 10.2.2014 13:42

moze malo objasnjenje za ovo pod tockom 3?

 

ne mislim lijepiti obostranu traku na tablet, niti na neki case njegov...mislim da cu ga ipak staviti na staklo, ali probati nekako ukljestiti izmedu stakla i gornjeg dijela kokpita (ili barem samo nasloniti na kokpit), da ne bude cijelom tezinom na nosacu...

 

jos prijedloga?