Razvoj web-stranica

Kako do prvog klijenta u izradi web stranica?

Emir18 sub 24.11.2018 08:23

Pozdrav svima 
Odlucio sam da otvorim ovu temu da cuje malo vaša iskustva kako ste vi došli do svog prvog klijenta?
Zanima me iz razloga što otprilike godinu dana ucim o izradi web stranicama i mislim da imam znanja da mogu poceti praviti stranice tj.poceti uslugu izrade web stranica,imam znanja počevši od HTML,CSS,PHP,bootstrap-a,JavaScript,jquery te i CMS sa platformama Joomla i Wordpress,normalno ne smatram još uvijek da sad sve znam TOP ali da mogu uzeti zadatak za izradu web stranicu mogu.
Pišite mi malo kako ste vi poceli jeste li se reklamirali negdje ili ?

bunker sub 24.11.2018 14:18

 

Tvoja ponuda usluge-proizvoda podliježe istim okolnostima i zakonitostima kao i sve druge ponude usluga-proizvoda zadnjih par tisuća godina na ovoj planeti .

 

Puno je tu ulaznih faktora na osnovu kojih variraju izlazni rezultati. Pitanje je što točno nudiš, kome to nudiš, u kojim regijama i jezicima to nudiš, kolike su ti cijene, kolika ja potraznja za tvojim uslugama, kolika i kakva ti je konkurencija u ciljanim regijama i kategorijama kupaca .....  Tek kad budeš imao točne odgovore na takva pitanja, onda se možeš odlučiti za oblik marketinga.

 

Do odgovora možeš doći sam, neznamo u kojem roku i neznamo koliko bu odgovori točni. Možeš platiti odgovarajućoj tvrtci ili agenciji da ti odradi istrazivanje, neznamo cjenu ali bar bi dobio konkretne brojke na osnovu kojih bi lakše odlučio kaj i kako dalje.

 

Kompanije, a sve više i mala i srednja poduzeća, puno para ulupavaju u marketing i istrazivanje trzista, koriste analiticke alate kojima utvrdjuju koliko im je koji reklamni kanal donio kupaca i sl.... I to nije nešto jednokratno nego je to proces koji je vrlo dinamičan, i stalno mora trajati te se prilagodjavati onome kaj prolazi u odredjenoj regiji u odredjenom vremenu. Reklamna agencija zna da li će za prodaju čarapa u tirani biti bolji jumbo plakat, ili instagram ciljana kampanja, ili bacanje letaka iz aviončeka... 

 

Eto, nisam ti konkretno odgovorio jer bi to sve bilo nagadjanje bez odgovora na ona početna pitanja, ali trebaš upoznati osnove marketinga i sl ili jednostavno plati da to netko odradi umjesto tebe ..  

 

Na društvenim mrežama imaš brdo otvorenih i zatvorenih grupa gdje se okupljaju kupci i trgovci tim uslugama. Učlani se, pročitaj njihova iskustva, prouči zahtjeve kupaca pa ponudi kojemu od njih svoju uslugu. Nemoj tamo biti napadan sa pitanjima jer su ti tamo profići kojima nepada napamet da ti odgovaraju na nešto što možeš i sam utvrditi u par minuta googlanja i takvim načinom bi te brzo izbacili iz tih grupa ....

 

....