Jarvan uto 15.5.2018 08:25

Eto, jučer došao Win update na desetki, i kod boota se pojavi taj error, u taskbaru nemam ništa, nemogu start menu otvoriti, nemam zvuka, i ne pokazuje mi se sekundarni HDD, primarni je SSD od Samsunga.

Gledam po netu, masa ljudi s istim problemom, microsoft support trkelja c/p odgovore koji nisu nikome pomogli, nema rješenja.

Da bude stvar gora, reinstalirao windowse, komp se smrzava kod startupa. Pa na koju foru više taj update uspijeva sve smrdati????

Pošto nema zvuka, nakon "Welcome" load traje sto godina, 99% sam siguran da je do AMD drivera za grafu.

Jel netko imao problem i uspješno ga riješio?

NoBru85 čet 24.5.2018 15:51

Ja sam imao isti problem na svom kompu nakon novog updatea.

Samo što je meni izbacivalo grešku C:\windows\system32\config\systemprofile\desktopi unavailable. problem sam riješio reinsalacijom windowsa.

E sad, jučer mi se updejtao laptop, kad ono opet isti problem samo što ovaj put piše unknown hard error.

U oba slučaja prije bootanja windowsa pokaže mi se plavi ekran s izborom jezika tipkovnice.

Pokušavao sam razne fixeve s interneta ali nisam uspio.

Sad se bojim da mi se opet to desi kada krene taj famozni updejt.

 

 

Jarvan pet 26.7.2019 16:16

Dižem temu iz mrtvih jer sam nakon godinu i kusur riješio problem sasvim slučajno.

Pošto na netu nema konkretnog rješenja, a već skoro dvije godine ga tražim, pa sam i odustao htio bi da se vidi, jer nebih htio da netko traži rješenje ko ja, i nikad ga ne nađe.

 

Sasvim slučajno sam nabasao jer sam mijenjao proc, pa se igrao sa hlađenjem i brzinama ventilatora, i zato se našao i BIOS-u, tj. UEFI.

 

Iz nekog nepoznatog razloga, problem radi kojeg sam otvorio temu je taj da se nemogu instalirati driveri za AMD grafiku. Prilikom instalacije se sve smrzne, zacrni ili dođe BSOD ... kako kad, i problem je djelomično radi wndows update koji treba obavezno gasiti, a drugi dio problema je u boot modu, treba biti legacy ... a za to treba isključiti safe boot, fast boot, uključiti igpu (bar kod mene na Asrock).

 

Rješenje ovisi od matične do matične.