Razni softverski problemi

MSI R9 380 ne prihvaća drivere

Ćoby čet 2.4.2020 21:25

Pozz. Već par dana se zajebavam sa svojom grafuljom. Radi se o MSI R9 380 4G Gaming grafičkoj. Sve je bilo super do pred nekih 2 tjedna kad se bratu pojavio crni ekran, freeze od 5 minuta i onda BSOD s "thread stuck in device driver" porukom i restart loopovima.

 

Od tada napravio sljedeće (s time da PC nije radio ako je grafa bila spojena na napajanje, pa sam išao preko integrirane): rušenje Win 8.1, upgrade na Win 10, instalacija najnovijih drivera - ili error 173 da nije nađena amd-ova konfiguracija ili restart prije kraja instaliranja s gore navedenim BSOD.  

DDU, pa novi driver - isti vrag. Amd Cleanup Utility u Safe Modu ofc - ne prikaže error 173 ali ne završi instalaciju - rezultira u BSOD.

Prije 2 dana sam također rastavio komp, očistio ga,nanio novu pastu na CPU i GPU, promjenio RAM slot. Nije htjelo uopće prikazati sliku s HDMI spojen na GPU (sve sam morao s integriranom). Čim sam spojio grafu na napajanje i resetirao - BSOD.

Skoro sam već odustao od svega misleći da je grafa rikavela. Išao opet raskopati, napravio CMOS reset, spojio na grafu - i sve normalno radi. Odradio opet DDU, pokrenuo zadnji driver, skoro instalirano i bam - restart i BSOD.

E sad, u safe mod ulazi normalno na desktop. Drugačije ne nego zapne u loopu. Stavio sam i power consumption na High performance. Updejto zadnji chipset, BIOS također. Ništa nije pomoglo.

 

Svaki savjet je dobrodošao :)