MazikeeN uto 2.7.2019 23:47

ne pomaže, vrijeme mu je za reinstall windowsa ali nisam jos do sada nijednom w10 stavljala i to preko usba,pokusala sam ali nisam znala,a i trebala bih sve igre i saved prebaciti na drugu particiju da mi se ne obrise...

ihush pet 5.7.2019 08:17

-skinuti windowse i kreirati install medij je lako.. može mctoolsom ili rufusom (ovisi kakav bootmod trebaš, uefi ili legacy.. ili oba istovremeno) + kod paljenja kroz bios opciju cms-quickboot-expressboot (kako god je nazvan boot meni) izabrati boot medij i željeni mod ako nudi oba dva.. tako se boota za clean, dok se iz win može samo kao upgrade (ali je to u ovakvim slučajevima beskorisno, jer nasljediš sve pa i ono loše.. upravo to je razlog za clean).

-ako je win bio aktiviran, nakon što se spoji na internet automatski će se reaktivirati licenca, pri tome samo trebaš znati koji login koristiš, ms online acc ili lokalni, win defaultno nude online i ovisi kako ti je sad instalirano trebaš jednako za clean. Novi install 1903 (i stariji, ali uvjek radi s najnovijim jer tao preskačeš nadogradnje koje bi morala obaviti) nudi preskakanje unosa keya i online-local acc.. dok je koda starijih verzija to znalo biti skriveno u menijima za vrijeme (ili odspojiti mrežu, tad se ponudi local acc)..

-igre da bi radile moraju biti instalirane, savegame i sl ili online se može kopirati ali install mora biti novi.

-poželjno je imati odvojene particije (koje sad nemaš) jer tad se lakše obavi upravo ovakav clean install tj formatira se win-sys-disk (C:\ sve na njemu se gubi) dok drigi mogu ostati i preskačeš potrebu za kopiranjem-backupom. (ali uvjek možeš izgubiti sve podatke, bilo koji problem ili pogrešno 'slovo' kad biraš install i sve može otići.. Lakše je kad imaš fizički dva diska, onaj za storage-backup je tad najsigurnije odspojiti dok se install obavi, kasnije ga se spoji ..

 

-ovisi što je uzrok problema, ako se nešto desilo jednom, može se isto ponoviti ... pokušaj pratiti što radiš, korake npr install vga drivera ili nekog softwarea.. ako se problem ponovi, mada je obično uzrok slučajna greška ili sam soft gdje problem vidiš, može biti i neka kombinacija, redosljed.. možda slučajnost ali ako se ponovi moraš znati približno uzrok, jer će se tad ponavljati uvjek, jer je to determinizam (2+2 ... i uvjek isti rezultat). Tad nešto moraš promijeniti, npr vga driver ili nešto deseto.. i zato to treba pratiti i provjeravati, ne sve natrpati od jednom jer tad ne možeš uočiti taj uzrok.