j3sp1s pon 23.5.2011 17:51

Pozdrav...

 

Problematika je sljedeca...

 

Koristi se TCom-ov ruter za povezivanje na internet , i na njega je spojen LAN kabal koji ima dužinu cca 40m gdje je spojen na switch koji se dalje spaja direktno na racunalo koje koristi taj internet. 

 

Mene sad zanima dali bi umjesto tog switcha mogao stajati nekakav "custom" ruter (kupljen u nekom ducanu) kako bi mogao se spajati bežično a ne direktno putem kabla.

 

 

Ono sto meni prolazi je da na tom racunalu se stvori ad hoc mreža putem lana i WLAN kartice gdje onda radi WiFi i mogu se spojiti sa mobitelom ili laptopom , ali nije mi poanta da mi stolno racunalo bude upaljeno 24/7 nego bi zamjenio stvar ruterom. Tako da se sa sva 3 uredaja mogu spojiti na WiFi u bilo koje vrijeme...

 

 

Nekakav prijedlog!?

Osa sri 8.8.2012 16:58

Kako spojiti dva rutera (imam ZTE zxv10 w300b i Thomson st780)? Ako može upute korak po korak. Tražio sam po netu i našao neke odgovore, ali nikako ne mogu naći opciju gdje promjeniti IP adresu drugog rutera da ne bude ista 192.168.1.1 kao i kod prvog.

ihush sub 13.10.2012 19:47
kico100 kaže...

postovanje,zanimame dali mogu usb stic 3g tele 2 spojiti na simens ruter te tako napraviti osobni hotspo

 -ne, 'glupa kutija' to ne pordžava. Postoje modeli upravo za takvu namjenu. (pa čak i to da pod siemens router nekim čudom upravo misliš na takav uređaj).

Traži pod wifi, 3g, modem, router. Bio je neki ovo ljeto u bugu vjerojatno postoji tema (samo treba pronaći naslov).

Zero Chance sub 24.11.2012 02:19

Lp, da ne otvaram novu temu.

 

Dakle, sve se vidi sa slike kako bi rekao jedan moj bivši profesor.

Ovako želim da je spojeno, i je spojeno.

Ali ne znam kako bi konfigurirao da to i radi, naime, sve sam ovako spojio, i internet radi ko vurica na kompu, ali me hebe što mi se mob spoji na mrežu, a zapravo ne može na internet, pa bih molio nekoga da mi da savjet kako da to točno konfiguriram, jer sam pokušao nekoliko kombinacija - ali bezuspješno.

Ugl. poanta cijele priče je da želim jači signal u sobi 2, zbog uređaja mob 1, a sa slike se jasno vidi i zašto(zato što je udaljeniji ruter 1 od mob 1). Kako točno treba podesiti parametre oba rutera da bi stvar funkcionirala (u sobi 1, čak i nije potreban wirelss) ?

 

Legenda, očita, ali...:

Ruter 1- tp-link neki od optime (mogu pogledat točni model ako je potrebno, ali mislim da nije)

Ruter 2- thomson st780 od tcoma bivši, koji nije bio spojen uopće do sada...ali mi je sada potreban jači wireless pa ga želim uvesti u funkciju

Mob 1- novi smartphone

Pc 1-mreža radi

Pc 2-mreža radi

 

napomena: oba rutera imaju wireless i funkcionalna su.

 

Trebam ta faking uputstva kako to točno konfigurirat, jer sam pokušavao sa nekolicinom tutoriala sa interneta, ali nijedan se nije pokazao funkcionalan.

Pa bih molio neku dobru dušu da mi kaže što točno (ip, dns enable/disable, gateway, wirelss parametre itd.) moram podesiti i u kojem redu na kojem uređaju.

Hvala unaprijed!! {#}

semaze uto 11.12.2012 20:41

Pozz

 

Korisnik sam ADSL bh telecom neta sa ZTE routerom.konfigurisao sam ga tako da sam ga povezao sa tl-wr740n Wireles routerom i to sve sljaka.

Imam tendu W303r koja bi trebala da radi kao Aces Point (mislima da u svojim postavkama ima tu mogucnost).kako da sada podesim da mi

i tenda i tp link rade.odnosno da jedan prima a drugi da salje.

 

Da napomene zelio bih da  bratu omogucim net   koji je udaljen od mene 30 metara vazdusne linije.Ako postavim  tendu i usmjerim je 

prem bratovoj kuci on zbog debljine zidova nema dobar signal,pa vas molim da mi pomognete da rjesim ovaj problem

micho0305 sri 15.5.2013 09:52

Ko što čovjek reče slika je zakon

dakle, može li ovako, wifi mi nije bitan. E, sad, gdje ide priključak iz rutera u ruter, ne znam gdje ugurat LAN iz tomsona u Siemens(to šta sam ostavio prazno)

ima li pomoći?

EDIT:

naime, Thomson uredno "isporučuje" wifi, priznaje laptop,2 mobitela, svaku šušu koja mi svrati doma s mobom i upita za password, dakle s njim nije problem. Imam 2 (ispravna) wifi adaptera koja na PC2 pronađu ruter, pokušaju se spojiti i ne mogu a kada ih priključim na PC1, spoje se odmah. PC2 na LAN od PC1 isto radi bez problema. Jučer sam cijeli dan brisao i pisao po PC2, WinXP media centar, WinXP Black Edition, VistaExtremex32, Win7Ultx32, svuda isti problem..PC2 pronađe wifi signal a ne može uspostavit vezu. Sve verzije instalacije adaptera sam probao, origigi software, install gole drivere..svuda ista stvar. Smiješno je što je to radi s svakim drugim wifi uređajem koji ima pass od rutera. Nisam više pametan šta da isprobam, pa sam mislio upogonit stari ruter da služi kao nekakav spliter..

Možda(?) je problem u PC2 USB ulazima (na svih 6 isto), i kad pogasim računalo na wifi adapterima svijetli dioda (naravno kad ga ištekam iz 220V, ne gori)..opet, možda to tako mora bit.

Zahvaljujem na svakom ponuđenom rješenju.

 

EDIT:

sad sam našao negdje da je to miss imposible jer su oba modem/router, a meni treba za to modem/router+router..jel to stvarno i mogu li nekako "pokvarit" jednog od njih  pa da pokranem stvar?

micho0305 čet 16.5.2013 10:10
Zero Chance kaže...

Lp, da ne otvaram novu temu.

 

Dakle, sve se vidi sa slike kako bi rekao jedan moj bivši profesor.

Ovako želim da je spojeno, i je spojeno.

reci majke ti gdje si ugurao LAN kabel iz rutera u ruter?

Osa čet 16.5.2013 17:33
micho0305 kaže...
....gdje ide priključak iz rutera u ruter, ne znam gdje ugurat LAN iz tomsona u Siemens(to šta sam ostavio prazno)

ima li pomoći?

Ja sam jedno uspio povezati dva thomson 780 wl routera. Ovo imam još spremljeno 2 linka prem kojima sam spajal, pa možda pomogne. Link1Link2