antifriz13 ned 22.12.2019 19:45

Pravio sam to bez problema pre pola godine i radilo je, medjutim u toku tog vremena sam prestao to koristiti. 

Sad sam pokusao opet to da napravim ali bez uspjeha. 

U Biosu upalim tu opciju.

Device Manager/Network adapter i tu sam za svoj network adapter upalio opciju za wake on lan magic packet. 

Na telefon skinuo 5-6 razlicith app ali ni jedna nece da ga pokrene kad se ugasi.

Ono sto sam primetio u podesavanju rutera na dhcp sekciji je da kada ugasim racunar, da mi odatle nestane sa popisa PC.. A po meni bi trebalo i dalje da bude aktivan na tom popisu da bi ovo radilo nakon gasenja. 
Radio reset na fabricka podesavanja rutera ali nije pomoglo. Pre dok je radilo, nisam nista ruter dirao a  bio je isti i cak ista i verzija firmware na ruteru, sto znaci da se nije nista mjenjalo prilikom nadogradnje firmware jer je ista verzija ko i ranije. 

Uradio sam sistem ponovo, windows 10 zbog nekih drugih stvari ali opet i nakon svjeze instalacije nije pomoglo.. Sto bi znacilo da je problem taj verovatno sto nestaje skroz sa popisa uredjaja konektovanih na wifi.. A ako sam upalio te opcije, onda bi NIC trebao da bude aktivan i nakon gasenja PC i da ostane tamo IP adresa, MAc adresa i ime mog racunara..

HG8245H je ruter. 

antifriz13 uto 24.12.2019 16:34
robogo kaže...
Pališ preko LAN ili iz vanjske mreže? MAC adrese ispravno upisane?

 Lan. Jesu. Palio sam prije bez problema pola godine i onda prestao to koristiti i skoro opet reko da napravim kad ono nece.. Najvise sto sam uspio je da kad ugasim komp i u toku od 2 sekunde kad se ugasi, da ga upalim tad, ako prodju 2 sekunde nakon gasenja, nece. I to samo sa jednom aplikacijom ali evo sad nece ni u roku te 2 sekunde nakon gasenja da se upali.. Sto opet nekako logicki mi zvuci kao da se nakon gasenja diskoenktuje skroz sa interneta bez obzira sto sam sve podesio da se to ne desava. Drajvere sam mjenjao od network adaptera i starije i novije.

filter160 sri 8.1.2020 14:10

Problem je vjerojatno u retardiranim windowsima i postavkama.

1. Ubi Sleep kompletno

2. Ne daj mu da isključi mrežnu karticu kod gašenja, znaci u adv. postavkama mrežne isključi sve power save pizdarije, također uključi sve wake on lan kaj tamo nađeš

3. U biosu mora biti ukljucena postavka wake on lan

 

Pališ ga sa KODI remote appom?