Razni hardverski problemi

Nema slike ni beepa nakon paljenja

buterino sri 6.11.2019 16:20

Pozdrav, prialzem sliku konfiguracije koju imam. Prvi problem je sto je riknilo napajanje, a napajanje je bilo Fortron Hexa Plus 400W, 80+,active,12 cm. Nakon toga dobio sam novo (besplatno, zapakirano) od prijatelja a rijec je o corsair vs550. Stavljen je u kompjuter i na prvo paljenje nije bilo ni beepa, ali slika je dosla.. prepoznata je graficka dosao sam na pocetnu sliku i poceo koristit windows te poceo skidati neke nove drivere za graficku. Graficka je xfx r9 270a i u jednom trenu slika je nestala i kao da je kompjuter otisao u sleep mode. Sada kada se pali nema ni beepa, a ni slike, vec izgleda kao da je u sleep modu. Ventilatori od graficke i od svega se vrte i cuje se da radi ali slike nema. Zna li netko u cemu je problem ili jednostavno je ovo napajanje preslabo?

buterino čet 7.11.2019 22:35

Probao i nista. Na prvo paljenje je sve bilo uredu i poceli su se skidat updateovi za graficku i ono slika se par puta restartirala i nakon toga otisla a kompjuter kao da je u sleep mode. Spojeno je priko kabela HDMI to DVI, na grafickoj mi ide iz hdmi a na ekran je preko dvi jer nema HDMI na monitoru. Primjera kad spojim graficku sa dvi to dvi slika dodje ali preko nje stoju dvije plave crte preko ekrana, a dok kad spojim dvi na maticnu da ide preko intelovog procesora radi sve (s tim da napajanje iz graficke mora biti iskljuceno inaace nece ni beep ni slika ni nista). Pa ako netko zna sta bi mogao biti problem.

buterino pet 8.11.2019 13:20

Kad spojim napajanje i graficku, kompjuter se upali cuju se svi ventilatori, ali slike i beepa nema, led na ekranu se ne mijenja u zelenu boju koju bi trebao kada dolazi slika(ostaje crven). Kada iskljucim napajanje iz graficke i spojim sliku preko intelovog procesora kompjuter se pali i slika dolazi i sve je normalno.

ParaNO1d pet 8.11.2019 13:40

VS je najlošiji u Corsairovoj ponudi, uvjeren sam da je napajanje problem. Probj nečije napajanje koje znaš da radi, ako možeš posudit. Napajanje je najbitniji dio svakog računala, a većina ljudi uzima što više W za što manje kn.