Razni hardverski problemi

Laptop se ne pali nakon instalacije Windowsa

phanta čet 17.9.2015 17:17

Pozrdav,

 

radi se o LG r510 laptopu, danas sam instalirao windows 8.1 64bita i radio je odlicno, ali laptop ima 2,4ghz Duo, nije islo tako glatko, pa sam ponovo instalirao windows 7 32bit, i nakon posljednje tacke instalacije laptop se restartovao i nije vise upalio.

 

Kada se pali zastane na LOGO-u laptopa i vise ne mrda, BIOS se ne moze pokrenut.

Izvadio sam hard disk i pokusao upalit i islo je kako treba, BIOS se mogao pokrenut i dolazi poruka "No bootable devices - - insert boot disk and press any key"

Kada opet ubacim hard disk, ista stvar, racunar smrzne na LOGO-u i nista vise.

 

Da li je moguce da je hard disk crkao, ili neka druga komponenta? Sta bi moglo biti?

phanta pet 18.9.2015 01:18

Citajuci po forumima naisao sam na to da hard disk mozda nije problem, vec BIOS. Kada je hard disk u laptopu, laptop ne reaguje, ne mogu uci u BIOS jer F2 ne reaguje, kada izbacim hard disk, onda bi mogao uci u BIOS ali ima password koji ja nisam postavio. Da napomenem BIOS je InsydeH2O. 

Valentin17 sub 19.9.2015 18:20
phanta kaže...

Iko ista?

Ako znaš kako, otvori laptop i izvadi bateriju s matične ploče na par minuta, vrati natrag i probaj upaliti.

ps. HDD možeš izvaditi van i spojiti ga na stolni PC, pobrisati sve particije i probati snimiti 7 x32 ponovno, pazi da koristiš ispravanu

instalaciju i da sve tijekom instalacije podesiš kako treba.

matrix777 sub 4.1.2020 14:53

Imam isti problem na starijem ASUS laptopu. Naime, uzeo sam ga susjedu da mu ga napravum, crko mu je hard pa smo stavili SSD. Ima celeron 2ghz i 2gb rama, cini se dovoljno uz ssd za win 10 koje imam na sticku. Uredno je instalirao sve i trazio restart, nakon restarta je zapeo na "getting windows ready, dont turn off pc" najmanje 45min, nikakva skala postotaka se nije pojavila, tada sam ga probao ugasiti držeći power tipku no nije htio da se ugasi, tada sam ga isključio sa punjača da ga ugasim (nema bateriju). I od tada, nema šanse da ga više upalim, držim i po minutu,, dvije power button no ništa.

 

Napomena: ne znam dali je to ok za ovaj laptop, no prije stavljanja novog ssd-a, laptop se palio na način da se moralo držati power oko 30sec da bi "uhvatio". Nakon stavljanja ssd-a to se smanjilo na 10tak sekundi cca no nije se nikad palio na trenutni dodir tipke za paljenje, barem ne meni.

 

Što bi mogao biti problem? Imam drugi punjać također od ASUSA, provjereno radi i na ovom modelu jer sam probao prije negoli je krepao do kraja, tako da nije do napajanja problem.

Valentin17 ned 5.1.2020 08:21
matrix777 kaže...

Izvadi SSD i probaj upaliti bez njega, možeš probati i SSD spojiit na stolni PC te ga formatirati., pa krenuti ispočetka, ali sa Win 7.

Nije nemoguće i da postoji neka nekompatibilnost između laptopa i toga SSDa, kao i između laptopa i Windowsa 10, probaj sa mehaničkim diskom.

ps. ne znam koliko si stručan i koliko je laptop kompliciran za otvaranje, ali ja bih probao izvaditi bateriju s matične ploče na 5 min.,

vratiti, pa probat upalit onda.

matrix777 ned 5.1.2020 23:24

Probao sam izvaditi SSD, upalio je odmah, vratio SSD i opet je upalio do ponovnog gašenja, gdje nema šanse da se upali. No nakon toga više se nije palio ni nakon ponovnog vađenja SSD-a. Napomenuo sam da je taj laptop imao te mušice "ne paljenja" i prije ubacivanja SSD-a pa i samih windowsa 10. Vratio sam ga susjedu, on će ga nositi nekome na dijagnostiku. No u svemu ovome, teško je reći što je na stvari.

nbdy32 pon 6.1.2020 16:24

Heh ...

 

Insyde BIOS,nemaš kako ga resetirati,osim da se izvadi čip i prefleša flesherom ...

 

Ili vidio sam na netu (meni nije pomoglo) da pomoću nekih kodova otključavaju bios ...

 

Bez otključanog biosa,nemožeš promijeniti redosljed BOOT-anja i još neke postavke ...

 

Vrlo zeznuto ...

 

Izvadi disk i formatiraj ga na nekom kompu (LOW-LEVEL), vrati u laptop i reinstaliraj WIN 7 64 BIT (ne 32) ...

 

Laptop bi ti trebao raditi,jedino kaj si na nekim postavkama BIOS-a uskraćen ...

 

PA NEZNAM KAJ DA VELIM I NADOVEZIVANJU POSTOVA IZ 2015. .......

Valentin17 pon 6.1.2020 16:54
nbdy32 kaže...

 PA NEZNAM KAJ DA VELIM I NADOVEZIVANJU POSTOVA IZ 2015. .......

Kakvo nadovezivanje? Čovjek ima isti/sličan problem i napisao je novi post u sličnoj temi.

Kaj je trebao??? Otvarati novu temu za svaku glupost. LOL.