andrijam sri 26.6.2019 22:06

Imao sam prilike držati u ruci njhove poluge za otvaranje kučišta i odvijaće i pincete. mogu reći da sam ostao impresioniran kvalitetom. Čim ih se primi u ruku vidi se da je puno kvalitetniji alat nego alati s aliexpressa i banggooda.

Posmatrač čet 27.6.2019 07:15
VelvetOverlap kaže...

Imam vec dosta komada svega po nesto, iz kine od sim tam skuplje jeftinije, zanima me jeli ima neko za preporučiti neki dobar alat za normalnu lovu?

 

nešto tipa ovoga https://www.ifixit.com/Store/Tools/Repair-Business-Toolkit/IF145-278?o=9??

 

Sta mislite o ovim iFixit alatima?

 Ako se mislis profesinalno baviti necim nemoj puno stedjeti na alatu. Ne moras odmah kupiti najskuplji alat ali sa jeftinim alatom ces samo gubiti zivce i novac....

Grozni_Zabac čet 27.6.2019 08:41

Imam njihov Pro Tech Toolkit i za sada samo rijeci hvale. Bitovi su dosta kvalitetniji od onih sto se dobiju sa tipa aku-busilicom ili setom odvijaca B&D, Bosch i ostalih Pevec/Bauhaus/... marki, pincete su precizne i ne idu svaka u svoju stranu tako da ih vrlo lako koristim za izradu malih maketa.


Jedino za sto nemam neku pohvalu je onaj fleksibilni produzetak sto se dobije sa setom bitova. Primjerice, pokusao sam sa njime zasarafiti stand-off vijke od maticne u kuciste, no nisam uspio jer taj produzetak nije imao dovoljno snage da izdrzi moment sile, poceo se pigati tako da nista od toga.

k_marijan_ uto 2.7.2019 15:41

Ako misliš raditi s mobitelima onda svakako, za računala i laptope ti ne treba tako skupi alat, barem iz svog iskustva govorim, glede laptopa možeš eventualno pojedinačno kupiti skuplje odvijaće za ekran jer su tamo sitni šarafići i jedino to, ovo sve ostalo kupiš pakete više velićina i da su magnetizirani. Ovi moji žuti ravni i križni su bili u Intersparu 40kn magnetizirani i najduži odvijać ima ok 20 cm. Multimetar kupiš za 100kn i za tvoje potrebe i više nego dovoljan. Na slikama su moji alati, sve zajedno me koštalo oko 800kn. Contract cleaner za čišćenje el komponenti i plastik 70 za lakiranje. Još dodatno hdd za ispitivanje i rezervno napajanje. Ovo sve ostalo sam s ebaya naručivao.