CroDexter čet 1.3.2018 16:08

Nadam se da nisam fulao podforum.

Tražim firmu koja bi mi napravila aplikaciju za Android platformu.

Googlao sam ali ono što se otvori kao rezultat i oglasi koje sam vidio su tako-tako.

Manje više su to firme koje rade web stranice.

Htio bi nekoga tko ima nešto projekta iza sebe.

Mogu pošteno platiti ali ne bi išao na one najveće koji rade aplikacije za velike tvrtke poput Podravke jer vjerujem da oni ipak naplaćuju premium.

Aplikacija treba vući gotove postove iz Wordpressa i omogućiti sortiranje po nekim kriterijima uz mogućnost notifikacija kada izađe novi članak.

Ako netko zna za koju firmu, a da ima neke reference.

Znam za stranice za freelancere i na njima sam već odrađivao neke poslove ali radije bi nekoga u Hrvatskoj jer planiram razvijati aplikaciju, a imam i neke druge projekte.

Inače želim pravu aplikaciju, a ne samo wrapati site unutar aplikacije.

 

Usput pitanje. Kako bi se reagiralo da tražim source code.Imam frenda koji može pregledati code.

I također aplikacija bi morala biti pod mojim accountom na Google Playu.

 

Hvala unaprijed.

ihush pet 13.4.2018 23:24
CroDexter kaže...

..

 

Usput pitanje. Kako bi se reagiralo da tražim source code.Imam frenda koji može pregledati code.

I također aplikacija bi morala biti pod mojim accountom na Google Playu.

..

 -vlasnik/autor.. očigledno se ne snalaziš u branši (istovremeno, to što ne možeš pronaći ti je indikator..).

-pravno, posao po narudžbi je tvoje vlasništvo (firme).. ne autora, ali autor ostaje autor (npr slika,..) bez obzira na vlasnika .. kod sourcea ti je to zapetljano, naše zakonodavstvo o tome nema skoro pojma.. itd. kraće, sve ovisi kakav ugovor sklopiš.

.. btw, to se ne radi tako (kad misliš ozbiljno). Svatko može doći do source coda bilo kojeg softa.. no to ne znači da ga smije koristiti bez dozvole vlasnika/autora. Autor je vlansik dok ne prenese vlasništvo na neku drugu (pravnu) osobu. U slučaju da nešto napraviš, sudski se lako dokaže.. i tad plaćaš.

-zaposliš programera, razvijaš koju godinu, tad imaš sve, tad si vlasnik i autor (kao brand-firma).. ili ako otkupiš sva prava a to je skupo ako išta vrijedi, ono što je jeftino zaboravi. To nema veze s npr FOSSom, tj kad si ti vlansik, možeš otvoriti-pokloniti itd. ne prije.

kompajler čet 19.4.2018 09:26

Pozdrav,

 

ja se bavim android programiranjem, nisam firma ali mogu izdati račun ako treba (običan ne R1). Bavim se time 3 godine i ne radim za Podravku i ostale velike igrače :D pa me nećete morat pklatiti premium.

Da se razumijemo ne radim ni za siću (jer ne moram :D).

 

Što se source koda tiće dobijete ga zajedno za aplikacijom :)

 

Plaćanje s vaše strane i isporuka aplikacije i source koda s moje strane u etapama - tako da u slučaju da se bilo koja strana iz nekog razloga prestane javljati nakon nekog vremena druga strana ne ostane skroz kratkih rukava :)

 

Moja lokacija je Zagreb

 

Za reference i ostale detalje molim kontakt na PM.

antagonist uto 22.5.2018 19:51

Ekipa, zanima me okvirna cijena izrade ovakve aplikacije

 

Imam jednu ideju vezano za taj tip aplikacije i mislim da je mogu prodat, sutra imam sastanak ali problem mi je naravno sto je ne znam sam napravit pa me zanima koliko cca bi me kostalo tako nesto. Razmisljao sam dati to nekom u Indiju da napravi ali problem je ukoliko dode do realizacije projekta sto ce bit puno teze onda raditi na razvoju.

Zanima me takoder iz vaseg iskustva kakva je sansa da se netko ukljuci u partnerstvo u smislu da napravi aplikaciju besplatno u vidu "ulaganja" jer mislim da potencijalno se moze dobro unovcit ideja.

Thx