rapajic_st čet 12.12.2019 14:16

Pozdrav svima

 

Zanima me da li ima tko ovdje znanja i volje da editira jednu aplikaciju sa trg.playa ?

 

Radi se o slijedećem: aplikacija je za termostat grijanja preko wifi .. saswell ..

 

Problem je da aplikacija nudi korak promjene stupnjeva za 0,5°C kada se ručno slaže ili mijenja temperatura.. ( 22,0-22,5-23,0 )

Kada se slažu dnevni/tjedni program onda se može samo mijenjat za 1°C ( 22-23-24 ) pa nikako ne možete složiti da u 14h prebaci na 22,5°C već samo na 22 ili 23..

Što je jako glupo te bih volim ako je moguće da se to promijeni isto na korak od 0,5°C ..

( pošto je to dosta bitno kod kotlovske regulacije.. ako je temp složena na 22,5 on gasi pumpu kad se ugrije na 23 a pali natrag na 22 stupnjakad se prostorija ohladi.. )

 

da li je to moguće unutar koda aplikacije pronaći i promijeniti te takvu editiranu aplikaciju instalirati na mobitel?

 

hvala

ATJLučko čet 12.12.2019 14:20

Nisam nikada editirao APK aplikacije, ali sam kontaktirao sa svojim komentarima autora aplikacije 

Možda kolega da se javite autoru aplikacije sa vašim prijedlogom da ju "u tom segmentu" popravi, da bi mogla raditi kako specifično vama neophodno treba?! 

MrBlc sub 14.12.2019 19:15

Editiranje ne bi išlo jer je potpisana. Eventualno da je raspakiraš, editiraš, promijeniš ime i potpišeš kao da si ti developer, ali nisam siguran koliko je to izvedivo.

 

Međutim, postoji tu druga caka. S obzirom da termostat mora raditi i kad mobitel nije spojen na net, to znači da aplikacija samo sprema podatke u termostat, a termostat je taj koji te podatke koristi. Ako termostat ne podržava spremanje pola stupnja u dnevnom/tjednom režimu, nikakva promjena na aplikaciji to neće promijeniti ako ne promijeniš njegov firmware. Vjerojatno se radi o ograničenju na razini firmwarea u svrhu boljeg iskorištavanja memorije.