Sil ned 9.6.2019 22:11

Nedavno sam kupio Acer Swift 3. Odličan laptop koji je došao s jednim ozbiljnim nedostatkom - neoptimizirani driveri za zvučnu karticu za Windows 10. Naime, često se znalo nasumično javljati da zvuk postane distorziran, bilo da se radi o zvučnicima ili slušalicama. Potrošio sam malo vremena na istraživanje prekopavajući Acer community forume. Novih drivera koji riješavaju ovaj problem još uvijek nema. Postoji način koji izgleda da popravlja situaciju... Treba onemogućiti isključivanje uređaja označenih na slici. To mi je za sad riješilo problem. Nadam se da će još nekome pomoći. Ja sam već razmišljao zbog ovog problema vratiti laptop koji je inače dosta dobar u svemu ostalom.

Sil sri 28.8.2019 12:48
BoTiA kaže...

hvala na infu, taman dobio laptop pa ću primjeniti tvoj savjet ... da li ima jos kojih problemčića koje si uočio u međuvremenu?

 Ništa bitno. Ipak još uvijek nisam uspio riješiti problem sa zvukom. Kad se dogodi distorzija, promijem ručno postavke za frekvenciju. Nastavno na to, malo je problematična softverska podrška kod Acera. Naime, apsolutno nikakvih promjena od kupovine nije bilo što se tiče novijih drivera na Acer stranicama. I to ne bi niti bio toliki problem da nemam ovaj problem sa zvukom.

 

U početku mi se materijal (metal) činio kao dobra stvar. Izgleda fancy. Nije baš da sam zlostavljao laptop ali vjerojatno može doći do više primjetnih sitnih znakova uporabe nego kod plastičnih modela. 

 

To je u principu to. Nema nekih drugih posebnih mana... Zaslon je dosta dobar, laptop je brz, tipkovnica ok, touchpad iznad prosjeka, baterija dugo traje... Poor man's macbook. :)

Avensac sri 28.8.2019 14:35

Jel ti čitač otiska prsta radi kako treba? Ja imam stariju verziju tog laptopa (s debelim bezzelima) i otisak prsta 99% vremena ne funkcionira, vidim da se ljudi po forumima žale masovno, a ovi iz Acera ništa već 2 godine..

geronimo4661 sri 28.8.2019 17:44
Sil kaže...
Što se drivera tiče pokušao sam potražiti od realteka ali nisam imao uspjeha. Ako netko riješi problem, podijelite ovdje. Možda vama radi ok i s default driverima.

 

Ja sam uzeo Acer Swift 3 prije cca godinu i pol, i nisam do sada primjetio nikakve probleme sa zvukom. Neznam jel ima ikakve veze, al imam ryzen verziju. I da, koristim default drivere. 

Posmatrač čet 29.8.2019 12:24
Sil kaže...
Što se drivera tiče pokušao sam potražiti od realteka ali nisam imao uspjeha. Ako netko riješi problem, podijelite ovdje. Možda vama radi ok i s default driverima.

 Kako mislis nisi imao uspjeha? Koji chip je unutra?