Prijenosna računala

ACER Aspire 3 A315-31, problem s driverima

win32 pon 19.3.2018 19:13

Hej ekipa, imam "mali" problem s instalacijom drivera na prijenosniku ACER Aspire 3 A315-31.

 

Pojedinosti o prijenosniku možete vidjeti ovdje:

https://www.acer.com/ac/en/SG/content/support-product/7209?b=1&pn=NX.GNTEX.086

 

Problem je što za touchpad, wireless i bluetooth stoje dvije različite verzije drivera.

 

Tako imam sljedeće na izbor:

 

Touchpad:

 

ELANTECH i Synaptics

 

Bluetooth:

 

Intel i Atheros

 

Wireless:

 

Intel i Atheros

 

OS je Windows 10 x64 Education.

 

Windowsi povuku automatski drivere kroz update, ali koliko vidim to su sve driveri od Microsofta pa tako u Device Manageru uopće ne mogu naći baš nikakve informacije o navedenom hardwareu (vidim npr. CPU, GPU i sl., ali ne mogu naći podatke o proizvođaču touchpada, wlana te bluetootha pa ne znam što uopće instalirati).

 

Imate li ideju kako vidjeti koji driveri mi trebaju za te tri stvari tj. touchpad, bluetooth i wireless (radi sve i bez njih, ali nije mi to baš neka opcija + nemam neke opcije za touchpad i sl. jer nemam sve drivere (probao sam s "advanced" opcijom u BIOS-u za touchpad).

 

Da probam npr. s Iobit Driver Booster pa možda on nađe sve potrebne drivere (nisam ljubitelj navedene vrste softwarea, ali ništa drugo mi ne pada na pamet)?

 

Ili da s nekom aplikacijom nađem koji je detaljno unutra hardware (kojom?) pa onda napravim install drivera?

 

Hvala unaprijed na pomoći!

 

ZicRo sub 5.1.2019 16:27

Pozdrav

 

ja ovaj laptop slažem prijatelju i nemogu vjerovati kolko je tu nešto loše napravljeno.

 

dakle instaliram Windows 10 64 bitni i on počne vuči drivere, tu instalira skoro sve automatski i ok sve radi.

(inaće presmiješno mi je da ovaj touch za miš ne radi bez drivera uopće).

 

E tu nastaje problem , windowsi krenu skidati daljne updejtove i kad ih krenu instalirati, laptop se nakon toga ne želi bootati, nego kaže da ima grešku i moram preko restor pointa ga vratiti na prethodno stanje.

 

To stanje je ono bez ičega instaliranog, to mi se sada desilo već tri puta.

 

Sada zadnji put sam pokušao deaktivirati updejt windowsa, pa sam instalirao i office i par igra i mislio sam da će tako raditi.

 

Međutim, zvao me prijatelj i izgleda da je laptop sam nekak isforsirao updejt, pa se opet nije mogao upaliti, pa je opet se vratio na restor point i sada nema više apsolutno ništa instalirano.

 

 

Najrađe bi instalirao Windows 7, ali vidim da nema drivera za to.

 

Šta da sad uopče napravim ?

 

 

 

 

MGloc sub 5.1.2019 17:03

Slican problem sam imao na Hp probook 4520s iz 2011 , windows 7 je radio bez problema a kada bih instalirao 10 nakon win 10 update-a ne bih mogao bootat win samo bi bila crna slika.Ne znam ni dan danas u cemu je problem,vratio sam win7 i sestra je dala laptop majstoru koji je stavio origigi win10 i problem se opet pojavio nakon 2 tjedna (sestra je po*izdila jer su joj sve stvari za faks na laptopu) uspio sam ga nekako vratit system restore-om i onda sam iskljucio windows UPDATE , tako je radio bez problema vec godinu dana sad prosli mjesec se je nesto skurilo kada ga palim , ekran nema slike pa sam izvadio sta se dalo iz njega rami2x2gb ddr3,HDD,intel p6100 ostalo bacio u kantu za smece.Dobro da sam joj prije toga uzeo novi notebook pa su sve bitne stvari bile vec na njemu kao da sam znao...Jednom mi je otisla vec MBO na njemu pa sam dao 100-200eura za novu , drugi put mi ne pada na pamet laptop ima svejedno problema sa pregrijavanjem.Cistio sam ga i mjenjao pastu koliko sam mogao.Kazem probaj iskljucit win update ima raznih tutoriala online napravi ih sve da budes siguran...

fer-de-lance sub 5.1.2019 17:07

Probaj 8.1.

Ovo za update na Win 10 ti je normalno, i 90% i više updateova na desetki završi nekim problemom (neki tvrde da nikad nemaju problema, očito sam samo ja pehist).

A update ne možeš nikako ugasiti, trojanski konj totalno...