jaxy1108 sub 18.5.2019 22:44

Poz ljudi, treba mi USB mrezna kartica da mogu komp spojit na wifi
Zanima me isplati li se dat nesto vise za neke dobre kartice odnosno adaptere, ili je dovoljna i neka jeftina posto mi se svidjaju one skroz male nano koje se ni ne primjete, kao kod laptopa
Wifi nije nis posebno 2.4 Ghz, 10 mbps download 0.5 upload i router je soba do kompa, tako da mi se cini da ce zapravo svaka omogucit dobru povezanost

AF139 sub 18.5.2019 23:15

Da je u istoj prostoriji pa OK, ali ako u prostoriji sa ruterom  ima uređaja koji se koriste sa wifi tada ćeš imati usporenu vezu sa mogućim prekidima.

Laptop ima dvije dobre antene u rubu monitora pa je i domet puno veći nego kod tih "nano" wifi adaptera.

Ako je usb adapter tada imaš mogućnost da ga sa usb-kablom namjestiš na višu poziciju gdje ima bolji signal pogotovo ako na sebi ima vanjsku antenicu.

AF139 sri 22.5.2019 18:26

Brzina od ISP je sad nebitna pa da je i ADSL 4Mbps jer je pitanje bilo za kvalitetu wifi veze od rutera u drugu prostoriju do PC-a.

Nano adapteri (nebitan proizvođač) su po pitanju signala minimum 3 puta lošijeg signala u prijemu i predaji od wifi usb adaptera koji imaju vanjsku antenicu od 5-7 dBi.

Znamo ovdje po forumu da ljudima i sa boljim wifi adapterima štuca veza na istoj udaljenosti ovisno o vrsti zida i okolnim smetnjama pa nano adapter nikako ne zaslužuje preporuku.