JozoBozo121 sri 4.9.2019 14:00
sandokan111 kaže...
chili99 kaže...

Jutros sam zatekao momke ispred vrata. Izgleda da kad su uspostavljali vezu susjed je u isto vrijeme izgubio svoju. Takodjer sam primjetio da mi na pdf verziji ugovora pise internet i telefon a na papirnatoj samo internet pa me sad ne cudi sto tehnicari nisu nista govorili o telefonu. Ja sam bio zaboravio pitat zbog cijele frke oko zida. To sto su busili jakim svrdlom/cekicem kroz nosivi zid nije problem niti prigovor. Rupetina i nekih 30X25 cm oglodanog zida  koji su nastali upotrebom istog alata kroz tanki pregradni zid je vec problem. Jedino sto me je u ovoj prici malo pogodilo je da bi me bili ostavili da nadjem svog mestra da mi popravlja zid. Nadam se da ce se to uskoro rijesiti. Ponavljam bez sarkazma da su momci bili ljubazni i usluzni.

 Rupu ti je vjerojatno radio netko tko se normalno ne bavi time, vec ga je HT ovlastio, stoga i ostecenje na zidu, jer tehnicarima sve daju da rade sada. To je rizik posla. Ako ti to poprave super, nisam znao da to popravljaju.

Sto se tice stabilnosti wifija, to opet nema veze s ispom

Neznam zasto ti je nit problem, ako vec preuredjujes, mogao si fino provuci buzir uz plafon za sve moguce aplikacije tako da si odmah "future proof" sto se telekomunikacija tice. Recimo, ako uzmes sutra a1 coax, oni vuku svoj kabel, a to je tek kabelcina u odnosu na opticki pa gdje ces s njim. Ako uzmes tv, trebas ga zicno spojit, opet kabelima koji su deblji od optickog i vidljiviji. Itd..

 Danas se zapošljavaju svakakvi zeleni dečki (ne kažem da je ti zbog godina, nemam ni ja puno), i da im se udarna bušilica bez ikakvog pokazivanja i da im malo kažu, treba bušit ovak treba bušit onak. 

 

Pa zamisli da su ti došli bušit negdje gdje je zidano s kvadrima (betonski blokovi, ne znam koji je točan izraz) i da je krenuo tak štemat nasilo. Pa kad bi došao do druge stijenke bi odvalio pol kvadrata zida. Pogotovo ako slučajno treba malo veći promjer. Nije bušenje samo tak, vidio sam ja kod susjeda sad kad su za optiku bušili. Odnosno čuo sam. Frajer prisloni bušilicu i rokne ju na najjače dok ne probije na drugo stranu, pa to je racku, a ne štemanje. Ljude šalju na teren, a ljudi pojma nemaju o tome kao treba proštemat rupu a da ne odvališ komad zida.

chili99 sri 4.9.2019 17:17

Busili su upravo kroz te betonske blokove (morao sam poguglati sto su kvadri). 

 

Drago mi je cuti kritike jer se tako moze nesto nauciti ili doci do dobre ideje. 

 

Instalacija je besplatna.

"Instalacija traje maksimalno dva sata , a naši će je profesionalni tehničari odraditi u jednom dolasku.
Stan će nakon instalacije ostati u istom stanju kao prije, samo s najboljim internetom na tržištu." 

 

re: planovi i futureproofing
Na drugom sam mjestu u inozemstvu imao pristup otvorenim zidovima i planirao umreziti poveci stan. Zavrsio sam u bolnici s nekom infekcijom a mestri su mi lijepo sve zatvorili. Sad je tamo kombinacija wi-fija i kabela. Ni kabel ne izgleda ruzno na lijepom parketu. Parket i instalaciju sam narucio u radnji. U svakoj su mi radnji rekli isto - sto mogu a sto ne mogu radi garancije itd. Naravno nigdje nije idealno i vjerujem da je u Zagrebu puno bolje ali ovdje na jugu muku mucim oko mestara. Sto, nitko u gradu ne postavlja PVC podove? Jeste li sigurni? (mestar samo radi s parketima  laminatima). Drugi:i Ah, znaci pvc mogu prebaciti preko starog parketa? Treci: Sto, ne mogu? Ali jedan mi je gospodin rekao... Sto, instalacija Astra/Eutelsat antene od 90 cm bez receivera je 3000 kn? A ako bi iskoristili moju sadasnju antenu i samo zamijenili lnb-e i kabel? Cijena se ne bi puno promijenila? Radi kvalitete izrade? 

 

Strah me je bilo koga zvati a vrijeme prolazi...

 

Donedavno je doma haracio Dark Knight koji je nedavno izgorio pa razumijem vrijednost dobrog routera. Usput receno, ljubitelj sam satelitske i yagi antena pa mi kabeli vjjerojatno ne ginu. Ovdje gdje su mi razbili zid 80% multimedije se je konzumiralo u spavacoj. U verandi, gdje ce se sjediti i uglavnom upotrebljavati mobilni uredjaji kroz dva zida signal putuje 110 Mbps/100 na 5 Ghz preko mobitela a oko 60/60 Mbps preko laptopa na 2.5 Ghz. Ako veza bude relativno stabilna kvalitetni ce router svakako raditi jos bolje. 

Prayer čet 5.9.2019 11:41
geek_boy kaže...

kolko iskonu treba vremenski  da iskljuci uslugu( iskon internet tv i telefon) nakon sta je predan zahtjev?

 Nakon obrade računaj da ćeš dobiti poruku kroz desetak dana da bi te mogli tehničari nazvati. Inače ti je rok 2-3 tjedna, no nakon što dobiješ poruku možeš nazvati SZK i pitati kad je sljedeći termin tehničara na terenu.

 

Isto tako, u tijeku je odlična jesenska kampanja za nove korisnike uz svakakve pogodnosti. Naravno, još uvijek stojim na raspolaganju!

Gam3r čet 5.9.2019 12:58
dr3ad kaže...

nakon objasnjenja operateru da mi router nakon svakog gašenja gubi postavke i vraca se na defaultne, dobio sam odgovor da mi je pristup uslugama omogućen i da to nije razlog za zamjenu routera... što da radim, tj. kako da izmolim novi router?

 

Zahtjevaj da ti dođe tehničar na uviđaj i od njega izkamčiš ruter novi jer će ti on rađe dati novi ruter nego da ti treba ponovo dolaziti. Meni su tako zamjenili nakon mjeseci moljenja i testiranja neispravnog rutera...

Gam3r čet 5.9.2019 15:08

Tako nekako... Reci da ti ne radi ponekad LAN port ili tako nešto, onda ti moraju doći zamjeniti. Uz to reci tehničaru da ti prekida i wifi i užicaj bolji ruter. Ako je meni žena uspjela 2 put pribaviti bolji ruter onda i ti možeš :P

chili99 pet 6.9.2019 15:39

Iskon>Innbox>>>>

>>>>Samsung Chromebook plus (Netflix) @1080p

>>>Xiaomi S (Youtube) @720p

Redmi Note 5 (Youtube) @720p

Laptop Microsoft Edge browsing

 

Sve ide bezzicno...

 

...a nakon ovog sam morao istekati router jer sam potpuno izgubio vezu.

chili99 pet 6.9.2019 17:41

Ukratko, ako bih kupio novi novi ruter ili kombinaciju rutera i modema mogu li ih povezati na Iskonov priključak ili cu naletiti na prepreke?

 

*Duboki uzdah*

 

Usluga Iskon Interneta specifična je po tome što krajnji korisnik ne mora samostalno podešavati uređaj (router) za spajanje na internet. Routeri koje Iskon korisnicima daje na korištenje samostalno se konfiguriraju, odnosno, sa Iskonovog servera kupe konfiguracijski paket.
 
"Svi Iskon Internet paketi (osim onih iz Carnet ponude) dolaze u routing modu (način povezivanja prilikom kojeg se router samostalno spaja na internet, bez potrebe za ručnim pokretanjem konekcije). Iz tog razloga, krajnji korisnik ne treba korisničko ime niti lozinku za spajanje na internet, već odmah nakon što router obavi autokonfiguraciju može neometano pristupati internetu.
 
U slučaju da vam iz nekog razloga ipak treba bridge mode (način povezivanja na internet prilikom kojeg je potrebno ručno pokrenuti konekciju) - zahtjev za promjenom možete poslati putem korisničkih stranica."

 

Naravno, može zastekati i u Bridge modu.

 

Grozni_Zabac pet 6.9.2019 18:58
chili99 kaže...

Ukratko, ako bih kupio novi novi ruter ili kombinaciju rutera i modema mogu li ih povezati na Iskonov priključak ili cu naletiti na prepreke?

 

...

 

 Da. Router kojeg kupis spojis sa iskonovim modemom, na tom routeru dignes PPPoE konekciju s podacima koje ces dobiti i to je to. Internet ce ti raditi preko tog routera i na njemu podesavaj sto god te volja, no sve dok znas sto radis. Ako ne znas, mozda bolje da se ne upustas u nabavku svojeg routera.

Napomena, ako imas IPTV ili telefon, to ti se i dalje spaja na iskonov modem, tako da imaj to na umu.

Ico2005 pet 6.9.2019 19:15

ako imaš samo net, preko szk prebaciš iskonov modem u bridge, spojiš svoj i njihov modem na wan port i na svom modemu riktaš što hoćeš... tad iskonov modem radi samo modulaciju a cijelo handlanje sa internetom i wifi radi tvoj modem... u svoj upisuješ podatke za spajanje na net koje ćeš isto dobiti od njih

 

ako imaš net, tel i tv, onda malo drugačije... iskonov modem radi spajanje na net te tel i tv i gasiš mu wifi, dok tvoj samo net i wifi, nema bridga i ne upisuješ nikakve podatke u svoj modem...

 

ja sam prvo poslao mail za prebacivanje na bridge, pa mi se nije dalo čekat, nazvao szk i za 2 minute prebacili u bridge i poslali podatke na mail, spojio svoj modem, konfigurirao što treba i vozi

zbuzanic pet 6.9.2019 20:02

Erh, prebacih se sa bneta na iskon i sve super, parica krasna, testovi odlični, test brzina zadovoljavajuća, tražim prebacivanje u bridge, super, radi, ali... brzina točno na 20Mbps... preko bilo kojeg kompa, preko mog routera, uvijek, znam što radim, nisam nikada imao takav problem. Ok, vratim natrag routing mode i onda ide full speed sa tih istih kompova. Vratim bridge, puf, ravno 20Mbps... dofurali drugi ruter, ista priča. Mislim da je to definitivno do njih i bridge mode-a, ili se prave mutavi ili ne znaju što rade, ili nešto peto. Da li je netko imao takav problem? Dakle, milijun posto sam siguran da trebaju nešto potvikati kada je u bridge modu jer prije na tcomu nisam imao tih problema.

chili99 pet 6.9.2019 22:56

Pocelo je bilo stekat, slika ozbiljno trzat a zvuk stucatttt (bas tako). Sjetio sam se da je nakon sto je izbusena prva rupa vrh prikljucka upao u prasinu od busenja sto sam smetnuo s uma nakon sto je eksplodirao drugi zid. I sam prikljucak mi je izgledao nekako nahereno. Izvadio sam ga i ocistio, okrenuo i vratio natrag. Zvuk je prestao stucat ali je slika i dalje nesto trzala. Opet sam ga izvadio i oprezno ocistio, ugasio router i modem i nakon krace pauze opet upalio. Slika i zvuk sad idu nekih pola sata bez ijedne greske. Naravno tako je bilo i prije a onda se je sve pokvarilo i Netflix se je oporavio vjerojatno zato sto sm ugasio modem. Ukratko, ne zelim se previse veselit. Morat cu naci neki USB/LAN hub da testiram na zici.

geek_boy sub 7.9.2019 17:27

evo ugovor mi izlazi sljedeci tj dogovoril s njima raskid ne placam nikakve penale btw evo brzine sa samobor wirelessa ,uspoređujuci s iskonom ovo mi je nebo i zemlja i placa se samo godisnja clanarina 500 kn

zbuzanic uto 10.9.2019 17:21

Pozdrav, samo informacija o problemu sa 20Mbps u bridge modu. Naime, morate upisivati korisnickoime%bit@iskon-dsl za pristupne podatke i tek tada će biti puna brzina. Ako koristite korisnickoime@iskon-dsl biti ce lockano na 20Mbps ili neku drugu brzinu... Jao jao, preloša im je tehnička podrška.

stoop ned 15.9.2019 19:19
Prayer kaže...
geek_boy kaže...

kolko iskonu treba vremenski  da iskljuci uslugu( iskon internet tv i telefon) nakon sta je predan zahtjev?

 Nakon obrade računaj da ćeš dobiti poruku kroz desetak dana da bi te mogli tehničari nazvati. Inače ti je rok 2-3 tjedna, no nakon što dobiješ poruku možeš nazvati SZK i pitati kad je sljedeći termin tehničara na terenu.

 

Isto tako, u tijeku je odlična jesenska kampanja za nove korisnike uz svakakve pogodnosti. Naravno, još uvijek stojim na raspolaganju!

 Početkom idućeg mjeseca mi ističe ugovorni rok od 24 mj za internet kod T.com. Imao sam povoljniju cijenu nego što je trenutna od 169 kn za optiku 100 Mb/s.

Prije ovog perioda bio sam vezan ugovorom za istog operatera 24 mj i plaćao sam cijeli period 240 kn bez obzira što je cijena optike padala, ali to njih naravno nije bilo briga. Kad mi je isticala ugovorna obveza odlučio sam da im otkažem uslugu i ušao u proceduru predaje zahtjeva za raskid. To sam predao u T-centar i djelatnik mi je rekao da se trebam javiti na neki njihov broj za konačno otkazivanje. Nazvao sam broj i prenio svoj stav nakon čega sam od djelatnice dobio ponudu od 139 kn za optiku. Malo sam se predomišljao jer sam im plaćao 24 mj 100 kn više al sam na kraju prihvatio jer ko će opet sve iz početka, pa instalacija i ostalo.

 

Sad sam dobio dopis da mi ističe ugovorna obveza i da ako želim produljiti cijena je 169 kn na 24 mj, a ako ne želim ugovornu obvezu da ću plaćati 240 kn. Umjesto da me zadrže kao starog pretplatnika barem po istoj cijeni oni mi je povećavaju i još "prijete" ako to ne učinim da ću plaćati još skuplje. Koji bezobrazluk.

 

Pa šta oni misle da ću ostati kod njih po toj cijeni!?

Razmišljam da se prebacim na Iskon iako je i on pod njihovim krovom, pa me zanima kako ste zadovoljni sa kvalitetom i brzinom interneta

boatenga pon 16.9.2019 10:53

Ako ti je veza dobra na tcom, bit će ti i na Iskon..Praktički ista veza..

Eventualno se može i poboljšati ako uzimaš recimo novu paricu, kao što je kod mene slučaj..

 

Jedino su lošiji ruteri na Iskon..

Ako te zapadne Inbox imat ćeš nešto lošiji domet WiFi-a, nego što je sa tcom zyxl ruterima, što je slučaj kod mene na bakru..

Možda je na optici bolje..

 

 

manjo09 uto 17.9.2019 10:27

Pozdrav svima, evo da i ja podjelim svoje iskustvo s Iskonom, naime dana 16.09. mi je došla poruka da je usluga spremna te da uključim njihov router/modem, nakon uključenja DSL lampica počne treperiti i na tome ostane, zvao SZK naravno metoda im je čekaj 7min pa ti poklopimo slušalicu... ugl javio se kolegama na fb prosli standardnu proceduru (isključi/uključi DSL kabel, ugasi/upali x10 router)  nakon čega mi kaže da će me kontaktirati tehničar... prošlo 3h ja zovem SZK ovaj put odlučan da ih dobijem.. i javi mi se teh. podrška koji ponovi istu proceduru i kaže da mora kontaktirati tehničara koji će me zvati (već 2 put taj famozni tehničar) ugl.. i dalje sam bez ikakve usluge... oni se vade na to da će me tehničar kontaktirati.. ja bez usluge.. dan prije net kod radio normalno dok nisam prešao na iskon (A1 26/1mbps) ili izgon. I da napomenem FTTC je udaljen od kuće svega 90m max, okružen sam "Iskonovac-XXXXX" routerima. Ako netko možda radi tamo od vas na forumu volio bih popričati s njim normalno a ne da mi odma govore zvat će vas tehničar. 

sandokan111 uto 17.9.2019 10:38

S kim bi ti pricao dalje? Ocito nesto nije obavljeno kako spada, i sad tehnicar mora doc na teren i to popravit. Neznam sto ti mislis da oni mogu tamo udaljeno napravit a ne zele ili sta? A tehnicar ce doc kad dodje. Normalno da ti je radio net prije na a1, kakve to veze uopce ima s iskonom? Radit ce ti i na iskonu kad podese kako spada. U tome svemu je ocito tehnicar negdje s*ebao i sad se opet ceka da dodje.

manjo09 uto 17.9.2019 10:54
sandokan111 kaže...

S kim bi ti pricao dalje? Ocito nesto nije obavljeno kako spada, i sad tehnicar mora doc na teren i to popravit. Neznam sto ti mislis da oni mogu tamo udaljeno napravit a ne zele ili sta? A tehnicar ce doc kad dodje. Normalno da ti je radio net prije na a1, kakve to veze uopce ima s iskonom? Radit ce ti i na iskonu kad podese kako spada. U tome svemu je ocito tehnicar negdje s*ebao i sad se opet ceka da dodje.

  Prije svega hvala Vam na odgovoru, gle za sada sam samo dobio odgovor da će me kontaktirati tehničar, kako bih ja trebao znati da li on vrši radove (popravlja) ili dogovara izvršavanje radova, prije svega ne znam niti u čemu je problem.. znam samo da mi usluga ne radi. Naravno kada nešto ne radi pitaš se zašto? Na što je odgovor kontaktirat će Vas tehničar. Ugl. nije ugodno kada te netko pravi glupim. Samo se nadam da će se to sve riješiti u nekom razumnom roku, kao što sam već spomenuo do tada sam bez usluge, što je popriličano neugodno iskustvo... 

sandokan111 uto 17.9.2019 16:03
manjo09 kaže...

Ugl. nije ugodno kada te netko pravi glupim.

 Pa ne pravi te nitko glupim, kontaktirat ce te tehnicar je sve sto ti oni mogu reci, jer oni ne znaju sto ovaj prvi puta nije dobro napravio. Ako ces koga krivit krivi tehnicara koji nije prvi puta stvar napravio kako spada.

manjo09 uto 17.9.2019 20:49
sandokan111 kaže...
manjo09 kaže...

Ugl. nije ugodno kada te netko pravi glupim.

 Pa ne pravi te nitko glupim, kontaktirat ce te tehnicar je sve sto ti oni mogu reci, jer oni ne znaju sto ovaj prvi puta nije dobro napravio. Ako ces koga krivit krivi tehnicara koji nije prvi puta stvar napravio kako spada.

 Hehehehe u redu, a šta da ti kažem znaš kako je to kada ti neš ne radi, a ti si bespomoćan... živio ti meni 100 godina.. šta je tu je kako se kaže.. 😊 

chili99 sri 18.9.2019 14:04
Grozni_Zabac kaže...
chili99 kaže...

Ukratko, ako bih kupio novi novi ruter ili kombinaciju rutera i modema mogu li ih povezati na Iskonov priključak ili cu naletiti na prepreke?

 

...

 

 Da. Router kojeg kupis spojis sa iskonovim modemom, na tom routeru dignes PPPoE konekciju s podacima koje ces dobiti i to je to. Internet ce ti raditi preko tog routera i na njemu podesavaj sto god te volja, no sve dok znas sto radis. Ako ne znas, mozda bolje da se ne upustas u nabavku svojeg routera.

Napomena, ako imas IPTV ili telefon, to ti se i dalje spaja na iskonov modem, tako da imaj to na umu.

 

Ico2005 kaže...

ako imaš samo net, preko szk prebaciš iskonov modem u bridge, spojiš svoj i njihov modem na wan port i na svom modemu riktaš što hoćeš... tad iskonov modem radi samo modulaciju a cijelo handlanje sa internetom i wifi radi tvoj modem... u svoj upisuješ podatke za spajanje na net koje ćeš isto dobiti od njih

 

ako imaš net, tel i tv, onda malo drugačije... iskonov modem radi spajanje na net te tel i tv i gasiš mu wifi, dok tvoj samo net i wifi, nema bridga i ne upisuješ nikakve podatke u svoj modem...

 

ja sam prvo poslao mail za prebacivanje na bridge, pa mi se nije dalo čekat, nazvao szk i za 2 minute prebacili u bridge i poslali podatke na mail, spojio svoj modem, konfigurirao što treba i vozi

 

 

Kod mene je konfiguracija 

 

Opticki kabel > Raisecom ONT modem > lan kabel>Innboxv51 "Home Gateway" VDSL2 modem/router (preko wan porta).

 

Veza mi puca. Stabilna Internet veza mi je prioritet. Razumijem da ako izbacim Innbox iz konfiguracije necu moci naruciti/primati Iskonove telefonske i televizijske usluge. Usput receno, ako ne budem mogao uspostaviti stabilnu internet vezu te me usluge ne zanimaju.

 

Mogu li Raisecom modem prikljuciti direktno na novi router bez ikakvih prepreka (osim sto moram nazvati korisnicku sluzbu za postavke)?

Hocu li ipak biti prisiljen spojiti novi router u bridge modu s Inbox "gateway" uredjajem (plus Raisecom)? Hvala.