Povezivanje na Internet

4G kvaliteta signala preko vanjske antene

Baotica pon 9.12.2019 17:16

Pozdrav,

 

 

Neki dan su mi pustili onaj hibridni internet preko 4G mreže. T-com varijanta. Dakle 100 GB po 4G brzini u tvom ćorsokaku ( U mom je do 45 megabita ) kad to potrošiš moš platiti još 100 GB za 30 kuna, ili nastaviš surfati flat preko žice na brzini u tvom paketu ) moj je nekih 16 megabita - hebi ga, selo pa žice lete po zraku ) 

 

Uglavnom router huawei h35 koji dobiješ nema omnica uz njega a signal sa unutarnjom antenom je weak, dakle jedna crtica i nama šanse da preletiš 20 megabita u normalnom surfanju, a i ima neki jojo efekt gdje brzina pada sa 20 na 10 pa se vraća. Uglavnom pušiona. Tako da sam riješio staviti router na dvije vanjske antene. Setup kakav se koristi za LTE ( 4G ). I signal mi je skočio sa weak na excellent. Sada će netko reči da je Yagi antena ili nekakav booster za 4G bolji, no gledao sam malo i skužio da je to sve skup sport, a excellent signal je excellent signal. Ove dvije UHF antene su oko 130 kuna + desetak metara koaksijalnog kabla od 75 ohma - cca 15 kuna + dva konektora 4 kune. Dakle sve je bilo nekih 150 kuna, a na to još i možeš spojiti i televizor, pa i Evo TV ako hoćeš, kupiš jedan spliter sa ulazom i trei izlaza. Uglavnom nije skupo, a funkcionira.

 

Priložio sam sliku kako se spaja.

Baotica ned 15.12.2019 22:35

Nadopuna. 

 

Funkcionira moj krasan k.

 

Taj huawei h35 krš nema klasične ulaze za vanjske antene pa ću morati iskemijati nekakve konektore ili nešto tipa uradi sam. Zašto ? zato što glupavi router svako malo gubi kvalitetu signala, padne mu iz odličan u slab, malo proroštaš žice pa se opet vrati na odličan. Nisam primjetio da kgretenski ulazi ne samo da imaju premali fi za klasični konektor već i da je fi rupe za bakrenu žicu iz koaksijalnog kabla veći od same žice. Što je daleko veći problem i zafrkancija nego sam konektor. Dakle sad još moram i iskemijati deblju žicu koja će ići u ulaz u routeru, lemiti i zajebavati se. Jer klošari iz T-coma nisu stavili omnice zajedno sa routerom. Kršem koji ne dolazi zajedno sa ominicama. Daju router radi 4g mreže u ruralnim krajevima, i onda majmuni ne računaju da će biti ljudi sa lošim signalom bez omnica, konji šta reći. A ako misle da ću ja o svom trošku plaćati nekakvu opremu da bi hvatao 100 GB koje su uključili u paket. Malo su se zaje... Već sam puko 150 kuna u taj router via antena i žica. Ako ne uspijem stabilizirati signal ima da im vratim to govno.