Periferija

Slušalice za glazbu - tema za izbor

MarioVk sri 11.3.2020 00:00

Kupio bi si nove slušalice koje bih spajao većinom na laptop za sad u planu bez nekog dodatno pojačala. Razmatram ath m40x. Ima li neka alternativa tome za istu ili nižu cijenu, uz uvijet da su zatvorene. Od glazbe realno slušam sve a svakako bi volio da ima bass-a u slušalica da nisu totalno ravne. Također moraju biti udobne, trenutne slušalice bih zamjenio jer previše stisnu glavu i nakon pola sata korištenja me krene glava bolit od njih.

steve90 sri 11.3.2020 13:33

Imao sam m40x i to sigurno nisu slušalice koje imaju puno basa. Napravljene su da budu više neutralne (studijske) i takve i jesu. Također, meni nisu bile baš preudobne ali mislim da to ovisi o veličini glave/ušiju (osobna preferenca) i ne znam možeš li uopće znati hoće ti odgovarati dok ih ne staviš na glavu. Nisam dugo pratio pa ne znam, koja im je uopće sada cijena, tj koliko si mislio dati za slušalice? Gledaš isključivo novo?

MarioVk sri 11.3.2020 13:37
steve90 kaže...

Imao sam m40x i to sigurno nisu slušalice koje imaju puno basa. Napravljene su da budu više neutralne (studijske) i takve i jesu. Također, meni nisu bile baš preudobne ali mislim da to ovisi o veličini glave/ušiju (osobna preferenca) i ne znam možeš li uopće znati hoće ti odgovarati dok ih ne staviš na glavu. Nisam dugo pratio pa ne znam, koja im je uopće sada cijena, tj koliko si mislio dati za slušalice? Gledaš isključivo novo?

 Ma ne mora bass biti toliko naglašen već mi je bitno da ga ima i da nisu skroz ravne, što po nekim recenzijama koje sam gledo zadovoljava skroz. Udobnost također sam našao jako loše komentare što se toga tiče, a glavna zamjerka su neudobni pad-ovi koji dođu sa slušalicama. Tako da je preporuka defitnivino uzeti nove pad-ove deblje i udobnije što bih i napravio ako se pokaže da mi ovi stock padovi nisu udobni. M40x trenutno sam našao po 650kn pa preko toga ne bih ni išao.

ibme74 sri 11.3.2020 15:01
ibme74 kaže...

Ima netko prijedlog za neke solidne sluske za smartphone? Od ovih Huaweiovih jedna otkazala poslusnost
Prvenstveno za mjuzu, nekada za gaming na PC-u ako moram nekuda ici pa da mi se ne kvari frizura sa headsetom 
Cijena - sto jeftinije a da necemu valja i da barem nisu losije od ovih huawei sto dodu uz mob sto se kvalitete zvuka/bassa tiče.
Preferirao bi žične sluške i da je oblik kao na slici dolje (ali nije uvjet).
Danke Šen 

steve90 kaže...

A sve ovisi koliko si spreman izdvojiti novaca. U većini slučajeva je preporuka da se pogleda na ovoj stranici, pa možda nađeš nešto što ti odgovara. Link ti je na kategoriju IEM-ova ali imaš i katergoriju earbuds-a. Ja recimo imam TinAudio T2 i zadovoljan sam.

ibme74 kaže...

Pa ono, nisam planirao trositi puno, nesto tipa 150-200kn.

Gledao sa ove roccat klik

steve90 kaže...

Ove koje sam ti spomenuo da ja imam (TinAudio T2) su trenutno ~230kn i sumnjam da uopće idu u isti koš s tim roccat. Stranicu sam ti dao samo kao nekakav orijentir ali na kraju si ti taj koji mora odlučiti na što ćeš potrošiti vlastiti novac. 

ibme74 kaže...

Gdje ih ima za tu lovu? 

steve90 kaže...

Ako otvoriš review, vidjet ćeš da možeš stisnuti na "Buy on AliExpress". Meni su stigle za nekih tjedan dana (to je bilo prije ovog sranja s virusom).

tommmyyy kaže...

Potpisujem za TinAudio T2 (također i za Pro verziju), vrhunske za tu lovu. P.S. kabel nema mic/kontrole, ne znam koliko ti je bitno (ja sam kupio zamjenski).

ibme74 kaže...

mislio sam da ima kod nas mozda, tko zna kad će (i dali će) to doći iz kine s obzirom na trenutno stanje...

Arto kaže...

Ja čekam s alija slušalice od 10.1. (uiisii hm9, s audiobudgeta, već imam jedne i topla preporuka za taj novac). Stoje negdje u vrećici u Kini. Prošle došle za cca. 10 dana, 2 tjedna.

 

uzeo na kraju Roccat Aluma, znam da nisu rang ovoga što se preporučilo ali nakon nekog premišljanja sam ipak odustao od naručivanja iz kine zbog trenutnog stanja tamo a sluške mi trebaju, kada se situacija sredi možda naručim i te sa alia, od viška glava na boli 

hvala svakako na pomoći 

gocc01 čet 12.3.2020 14:19

Pozz, zanima me ako netko zna razlika u kvaliteti kod ATH M50XBT kad su spojene žicom i preko bluetootha. 

 

Trebam nešto takvo, BT za serije navečer sa telke a žicu za ozbiljnije slušanje. 

 

Izvor je isključivo LG V30 ili noviji sa Sabre DACom. 

 

1000kn su ATH M50X a 1600 BT opcija. 

 

Koji još modeli postoje u tom rangu da imaju i žicu i BT?

gocc01 pet 13.3.2020 10:24

Da, NC mi nije bitan, čak naprotiv. 

 

Znači ak su sonično jednake 4.40 i 4.50 nemam kaj razmišljat. 

Trebam i jedne za na posao umjesto zaštitnih slušalica pošto su mi se Denon AH D321 raspale. Onda ću naručit dva komada. 

vrinho pet 13.3.2020 12:22

Nedavno sam uzeo s amazona Sony WH-CH700N za 90€ i imam samo pohvale za njih. NC, dobar domet a zvuk i udobnost bolje za koplje od HD 4.40, znam jer sam ih imao prije ovih Sony. Naravno Sony su skuplje za 300 kn ali s razlogom.

DuleZG uto 24.3.2020 19:06

Pozdrav,

 

gledam neke on-ear, over-ear sluške za slušanje glazbe u uredu i doma preko laptopa. Bitna mi je kvaliteta zvuka (koliko može biti za te novce) i dobar bass (od muzike bi išla techno, progressive i sl...). Moraju se moći jednostavno prenositi u torbi/ruksaku. Cjenovni rang do nekih 1200 kn. Ne trebaju biti BT ili NC (nije na odmet), bilo bi dobro da su zatvorenog tipa. 

 

Krenuo sam gledati JBL E65BTNC (cca 900 kn), ali sam nekako odustao jer za malo više novaca se može dobiti puno bolje. 

Zapeo sam na JBL Live 650BTNC (1100 kn) i na AKG N60NC (cca 145 $ ~ 1100 kn). 

 

Koji od ova 3 modela preporučate i da li imate možda neki drugi model za preporučiti u tom cjenovnom rangu.

anarchyST sri 25.3.2020 23:59
The_Fichek kaže...

Pozdrav, može preporuka nekih over-ear sluški otvorenog tipa do oko 700kn, mikrofon nebitan. Trenutno što sam našao je https://www.nabava.net/search.php?q=Audio-Technica+ATH-AVA400, ali mi se čini da nisu najidržljivije. Ili uzeti od kolege s foruma Grado SR60e, ako još uvijek prodaje..

Imas dobar izbor over-ear otvorenog tipa do 700kn... Pogledaj Sennheiser HD559 i Superlux HD668b... Grado su isto odlicne... Vidi sta ti vise odgovara.

Soldjer330 pet 27.3.2020 20:22

Bok ljudi jedno pitanje imam audio technica ath-msr7 pošto su mi sada već oko 3 godine stare i često korištene ear padovi su mi pomalo loši, pa me zanima ima li možda netko preporuku gdje da kupim ili naručim nove za taj model? Hvala

josip0605 sub 28.3.2020 19:28

Pozdrav svima, ako moze nekakav savjet za slusalice bezicne, znaci do nekih 400 kn, koristile bi se za slusanje glazbe preko kompa ili moba i nekad za igranje igara, prvenstveno da ne smetam drugima sa zvukom, a da su ugodne za nosenje. Hvala na savjetima.

matija656 uto 31.3.2020 09:44

upgrade incoming  ^.^

jučer došlo taman prije nego sam išao na posao, sad ih stavio gore i malo testiram

naručeno 24.01. ....

 

jedna riječ -  DA, jednostavno da

udobnost, nemoram ni spominjati, ogromni i prostora za uho i previše, nigdje ne sjedaju sa unutarnjim rubom na uho (jedino osjetim nasjedanje na uši malo, ali to je moj malo klempo problem)

za zvuk ovako na prvu, izgleda da je zvuk otvoreniji, malo više prostora ima jer je normalno, više prostora oko uha, čini mi se da je i frekvencija malo bolja (možda i ista ili placebo effect)
malo jesu veliki što se tiče toga kako sjedaju gore, ja imam onaj prsten za jastučiće sa 1990/1770, pa sam ih sa njim stisnuo da malo bude to čvršće i da ne skliznu dolje lako (jako je i to hebada za složiti jer je materijal straga malo veći od prstena, i teško ga je stisnuti na mjesto jer je jastučić dosta veći, ali funkcionira)

sad idealno bi bilo da se napravi 3d print prsten koji bi se zaljepio na slušalice da to bude malo bolje, čak sam nešto prije probao napraviti, ali nemam gdje da sprintam i da probam kako bi to stajalo gore (to je rađeno po mom prstenu, tvornički koji je na njima ne paše za to)

 

prvi dojmovi su super, odlični, šteta što ih nisam prije kupio

 

clutch čet 2.4.2020 18:02
matija656 kaže...

sredina su stari hibridni koje sam prve naručio

 

sad me pa kopa da uzmem i one bušene xl i micro suede xl :D

Jesu to brainwavz jastučići?

 

Možeš možda napisat koje si sve jastučiće naručio i možda bacit neku kratku usporedbu, koji bi blii najudobniji?

 

I sam mislim naručit nešto tipa ovog od brainwavz-a za Sennheiser 4.40BT jer su mi ovi koji su došli s slušalicama malo uski pa postanu neudobni nakon nekog vremena,

samo ne znam kolko sad slanje pošiljki funkcionira s obzirom na situaciju.

matija656 pet 3.4.2020 10:06
clutch kaže...

Jesu to brainwavz jastučići?

 

Možeš možda napisat koje si sve jastučiće naručio i možda bacit neku kratku usporedbu, koji bi blii najudobniji?

 

I sam mislim naručit nešto tipa ovog od brainwavz-a za Sennheiser 4.40BT jer su mi ovi koji su došli s slušalicama malo uski pa postanu neudobni nakon nekog vremena,

samo ne znam kolko sad slanje pošiljki funkcionira s obzirom na situaciju.

 tako je, brainwavz jastučići

zadnje sam naručio hibridne xl, prije toga obične hibridne, i imam stock jastučiće od slušalica

imao sam prije i kožne nakošene 100mm, ali sam ih budala prodao prije dvije godine, i sad mi je žao, trebao sam si ih ostaviti...

 

sad stock jasučiće nisam imao gore već neko vrijeme, zadnje sam imao hibridne normalne, i sad ovi novi

udobnost se ne može mjeriti sa stock jastučićima

normalni hibridni su odlični, dublji i više prostora za uho dubinom, promjerom rupa je malo manja nego na stock jastučićima, ali svejedno udobni

ovi xl još bolji, dubina je ista, promjer rupe veći, znači više prostora za uho, udobni u pm, stvarno sam sa tim prezadovoljan, ne osjetim jastučiće nigdje na ušima

zvukom ima pomjene, možda sam izgubio malo detalja za razliku od stock jastučića, nije strašno, ali mi izgleda da sam dobio na ugodnijem zvuku

visoki tonvi su izgleda malo ublaženi, nisu tako oštri, bass je ostao isti koliko vidim, možda malo manje, midovi bolji jer jer su bass i visoki tonovi malo smanjeni, pa više dolazi do izražaja taj dio

prostorno imam dojam da je sve malo veće i opuštenije, nije tako in your face, ali je opet blizu, to sam u jednu ruku i očekivao jer je više prostora oko uha

 

slanje pošte funkcionira, samo je pitanje koliko dugo čeka na granici ili dal imaju kakvu karantenu za pošiljke
ja sam ove jastučiće naručio 24.01., tad se pojavilo na trackingu, 21.02. je bilo da je avionom krenulo za hr i tako stajalo skoro 1 mj, i ovaj pon je stiglo

naručio sam i narukvicu za sat 09.03., 11og se pojavila na trackingu, 22.03. je krenulo avionom za zg, sd kad bude došlo ćemo vidit

 

tako da slanje ide, ali je usporeno dosta

Mar pet 10.4.2020 14:41

Ima li tko kakvih iskustava s QCY t5 i sad ovim novim t4? Model t5 glasi kao jedan od najboljih modela za te novce, dok mi se ovaj novi model t4 čini identičan po specifikacijama i ima drugačiji dizajn koji mi se više sviđa nego Apple like design na t5.
Kakvi su ovi modeli za sport primjerice trčanje i biciklizam? Hvala

tommmyyy čet 16.4.2020 15:11
clutch kaže...

Evo naručio sam Brainwavz Oval Hybrid padove.

Ak nekog zanima, sad imaju stay at home rasprodaju i popust je 30%, sa kodom NEWSLETTER10%OFF dobijete još 10% popusta.

 

Shipping je $5, sve skupa me izašlo oko 130 kn.

Sad samo treba čekat da dođu...

 Thx! Naručio zamjenske za ATH M50x, Prostock Hybrid. Sad samo treba dočekati :)

GeraltTheWhite pon 20.4.2020 13:44

Pozdrav ekipa. U potrazi sam za bluetooth slušalicama za slušanje glazbe, uvjet je da se mogu donekle lako koristiti tijekom treninga i trčanja bez ispadanja (treba biti in-ear ili nije poželjno?), ali neće biti korištene isključivo za te svrhe. Stvarno ne znam puno o karatkeristikama pa molim preporuku kojeg modela. Što se tiče budžeta opet nisam dovoljno upoznat da mogu reći koliko bi bilo dovoljno, ali recimo da bi izdvojio 500 kn maks, da li je to dovoljno ili? Zapravo mi je jako bitno da je dobar zvuk i da čujem bass.

 

Hvala 

macpala pon 20.4.2020 18:07
Pandzinho kaže...

Prostudiro sam malo ovu stranicu sto ste stavili https://audiobudget.com/leaderboard/iem i dvoumim se između Tin t2 koji ste preporucili i KZ ZS10 pro. Naginjem prema KZ pa pitam ima li slucajno kakvih problema zbog kojih bi t2 bio bolji ? 

 

Ovisi šta slušaš. Imam Tin t2 i to su prilično neutralne slušalice. Imaju dva dinamic drajvera i daju vjeran zvuk. Kažu da takav tip slušalica traže studijski producenti. Uglavnom ih koristim za rock - akustične ili albume uživo. Osobno nemam ZS10 pro, nego CCA C10 koje su također hibridne slušalice s jednim dinamic drajverom i 4 BA drajvera. Slične su i dizajnom i konstrukcijski, a CCA je u biti sestrinska tvrtka KZ-a. Ove su puno su muzikalnije i nabrijanije, s više detalja, s izraženijim basom (mislim da zs10 pro imaju čak i više basa od njih). Više su za neku elektroniku i moderniju glazbu. Tako da sve ovisi o tvojim preferencama. Još da kažem da su C10 (vjerujem i zs10) malo udobnije (ali i ne pojam udobnosti) za duže nošenje ako ćeš s njima trenirati i li hodati okolo. S druge strane, T2 su odlično napravljene, nema straha da će im biti nešto ako ti padnu.