Periferija

Slušalice za glazbu - tema za izbor

matija656 čet 17.10.2019 18:03
CyberDemonVZ kaže...

Ja sam mislio da su in ear one koje se stavlja u uho, a over ear sve ostale, koje poklope uho, a ti nećeš ni jedne.

Kakve ti tražiš?

in ear, on ear, over ear :)
znači po nekom njegovom opisu, pretpostavljam da mu je potrebno on ear slušalice

matija656 čet 17.10.2019 18:14
fear619 kaže...

ne one kaj moram zagurati u uho (dolaze sa čepićima različitih veličina) i ne one koje prekriju uho

 znači in ear, ali ne one koje uguraš u ušni kanal, već koje stavljaš u ušnu školjku :)
mislim da je bilo nedavno neke preporuke za neke takve modele, pa malo pregledaj zadnje stranice, mislim da se bude nešto našlo

axos pet 18.10.2019 10:51
Mackey kaže...

 Drago mi je što si zadovoljan. :)

Ako može, napiši koju riječ o udobnosti, kada ih budeš nosio više sati u komadu.

 

 

Par riječi o mojim iskustvima sa slušalicama Audio Technice.

 

Koristio sam ATH-m20x, a trenutno koristim ATH-AVC500 pa sam poprilično nezadovoljan udobnošću (oba para), a koliko sam uspio pročitati, to je jedna od najčešćih primjedbi na slušalice Audio Technice. Od ovih AVC500 me ponekad bole uši već nakon sat vremena, iako najčešće izdržim oko 2 sata prije nego se javi zamor. Također, neki dan sam se neugodno iznenadio kada sam vidio da mi je već popucao materijal na ovom dijelu koji naliježe na glavu, a ne znam jesam li ih skinuo/stavio na glavu više od 100 puta. Nisam ih brisao s nekim agresivnim sredstvima ili ih nešto previše razvlačio pa da tako popucaju. Zvuk im je više nego zadovoljavajuć, ali to mi malo znači kada ih izbjegavam koristiti zbog njihove neudobnosti.

 Probao sam ih koristit "duže" a to je za mene tipa 2-3h bez da ih skidam. Mogu se klasificirati kao udobne ali i neudobne ovisno o kriterijima. Da bodu, žuljaju i to, ne. Ali da ih ne osjeti na glavi, nije ni to slučaj. Mislim da je glavni problem što su malo manje i samim time ne sjedaju oko i preko uha nego ga dodiruju/naslanjaju se u nekim točkama (osim ako je uho jako malo). Mogu ih slušati par sati bez problema ali tu i tamo dobijem potrebu da ih malo pomaknem manjim djelom zbog neudobnosti  (jer kad ih se dobro namjesti ne smetaju) a bitnijim djelom što mi uši zakuhaju (kao i kod ostalih on/over ear slušalica).

AngeL_FreaK čet 24.10.2019 09:42

Pozdrav ekipa.

Trebam nove slušalice a da nisu škart. Trebam za ekipu na poslu jedno 10 komada. Najviše 300 kn po komadu i preferiramo ear budse neke. Imate li neku preporuku?

Ne treba biti nista special ali ne želim da su šrot.

Hvala.

stipest pon 28.10.2019 14:09

Tražim slušalice za tv u kasnim noćnim satima. Nisam neki zahtjevni korisnik. Dapaće. Problem je šta sam gluv, a ponoći se sve čuje . Htio bih da su bežične, da su naglavne i najbitnje mi je da budu što laganije. Cijena do 100 €.
Hvala

CyberDemonVZ pon 28.10.2019 16:22
stipest kaže...

Tražim slušalice za tv u kasnim noćnim satima. Nisam neki zahtjevni korisnik. Dapaće. Problem je šta sam gluv, a ponoći se sve čuje . Htio bih da su bežične, da su naglavne i najbitnje mi je da budu što laganije. Cijena do 100 €.
Hvala

 https://www.amazon.co.uk/Sennheiser-II-Wireless-Headphone-Ireland-Black/dp/B005SO0OFE

Negdje sam vidio kao da su jedne od najboljih za spajanje na tv. Najbolja fora je da se na bazu može spajati beskonačan broj slušalica što nije moguće sa Bluetooth slušalicama.

 

P.S. izašli su i nasljednici, ali mislim da su preko 100Eur.

 

EDIT: pažnja! Stavio sam link na UK verziju utičnice. Pronađi u Amazon.de ili u nekom našem dućanu.

morrisoN pon 28.10.2019 18:28

Ja streamam zvuk sa TV-a na telefon (samsung-samsung) i upiknem slušalice u telefon. Pristojan kvalitet za nošno gledanje TV-a ili filmova, a još je mukte. Za kvalitetnije uživanje u muzici nije baš najbolji izbor, ali za TV i filmove idealno.

morrisoN pon 28.10.2019 21:11
mmmnnn kaže...
Kako to izvodiš?
U mene je tv samsung a mob xiaomi.
Je li moguće u mom slučaju?

 Ne znam. Kod mene je samsung tv ue50mu6172,a telefon galaxy s9+. Ista stvar je funkcionisala i sa galaxy s7 edge. Na telefonu je potrebna aplikacija smart things od ssmsunga. Koliko mi je poznato ta aplikacija se regularno nalazi na googleovoj trgovini aplikacijama. Ako ti ne da instalirati taj app, pokušaj googlati android app to stream audio from tv to phone.

evo, pogledaj ovo:

 

https://www.cnet.com/how-to/tunity-streams-tv-audio-to-your-smartphone/

The_Fichek ned 3.11.2019 19:05

Pošto nema teme za DAC, molim preporuku nekog best buya, ali da po mogućnosti ima 2 inputa za 3.5mm ili nešto tog tipa. Koliko vidim FiiO K3 ima 2.5mm ulaz i 3.5mm ulaz pa bi na jedan mogao stavit sluške, a na drugi zvučnike s 2.5mm na 3.5mm adapterom, ak je to pametno? Neda mise svaki dan ić iza kompa da bi mijenjao sluške/zvučnike, a mijenjam ih često + htio bih isprobat vanjski DAC. Ili mi je možda pametnije kupit 3.5mm switcher, ali košta 10-ak dolara. Kakav je uopće FiiO K3 naspram E10K? Je li u međuvremenu došao neki novi best buy?

matija656 ned 3.11.2019 20:17
The_Fichek kaže...

Pošto nema teme za DAC, molim preporuku nekog best buya, ali da po mogućnosti ima 2 inputa za 3.5mm ili nešto tog tipa. Koliko vidim FiiO K3 ima 2.5mm ulaz i 3.5mm ulaz pa bi na jedan mogao stavit sluške, a na drugi zvučnike s 2.5mm na 3.5mm adapterom, ak je to pametno? Neda mise svaki dan ić iza kompa da bi mijenjao sluške/zvučnike, a mijenjam ih često + htio bih isprobat vanjski DAC. Ili mi je možda pametnije kupit 3.5mm switcher, ali košta 10-ak dolara. Kakav je uopće FiiO K3 naspram E10K? Je li u međuvremenu došao neki novi best buy?

 pa, trenutno sa tim nekim opcijama, mislim da ti je k3 još uvijek best buy za beju kombinaciju dac/amp kombinacije, ali koje je trenutno stanje, ne znam jer nisam već neko vrijeme po tome gledao i pratio, jedino sam gledao dok je k3 izašao van

razlika između e10k i k3  nije velika, k3 ima naprijed 2.5mm izlaz dodan, straga su isti (samo što k3 ima varijabilni 3.5mm izlaz, e10k ima normalni bez kontrole), i k3 ima bolji čip za zvuk (nije to drastična razlika), k3 ima izbor straga za  usb 1.0 ili 2.0, usb c...

ako već možeš birati ja bi osobno išao na k3, nema smisla kupovati e10k, osim ako ga nađeš negdje polovnog za manje novce, ili ako ti bolje paše opcijama

 

k3 na sebi straga ima 3.5mm varijabilni izlaz, dakle jačinu signala diktiraš preko kotačića naprijed (praktički isto kao slušalice), pa možeš zvučnike uštekati u to, i kontrolirati ih putem toga

slušalice dok trebaš, uštekaš naprijed i zvučnike ugasiš jednostavno

to je po meni jedini minus na k3, to što dok uštekaš slušalice naprijed, ne radi automatski mute stražnjeg izlaza

a ako bi ti to smetalo, ili ti je nezgrapno doći do prekidača za paliti i gasiti zvučnike, onda k3 koristi za slušalice, a matičnu za zvučnike, pa dok želiš koristiti jedno ili drugo, samo mijenjaš na koji uređaj da ide reprodukcija (klik na zvučnik u taskbaru i onda izabrati koji uređaj da se koristi)

steve90 pon 4.11.2019 07:55

Misliš potreban ti je dac koji ima dva 3.5mm izlaza a ne ulaza (inputa)?

Ja koristim E10k i slušalice su mi spojene naprijed i taj izlaz se kontrolira preko volume knob-a, a zvučnici su spojeni iza na line out i taj izlaz nije kontroliran preko volume knob-a nego razinu jačine zvuka mijenjam na samim zvučnicima. I kao što je kolega već napisao.. Ako ne želiš koristiti zvučnike onda ih moraš ili ugasiti ili skroz stišati. Ako koristiš samo zvučnike (slušalice ti ne trebaju) onda ti je dac samo upaljen (ali stišan do kraja) kako bi zvuk išao kroz njega u zvučnike a slušalice su nečujne. 

matija656 pon 4.11.2019 10:46

ovisno o setupu kako je i kako su riješeni zvučnici, treba vagnuti dal treba straga varijabilni ili fiksni izlaz za zvuk

ali sudeći po pm-u koji sam dobio, njemu je bolja opcija e10k jer je jednostavnije njemu

 

dal je razlika u cijeni opravdana, vjerujem da je, e10k je isto bio oko 100€ kad je došao na tržište, a k3 ima više opcija, i za istu cijenu kao dok je e10k došao van, dobiješ bolji uređaj

naprijed ima 2.5mm balansirani izlaz, mogućnost izbora usb 1.0 ili 2.0 ako driveri ne rade, varijabilni izlaz straga, bolji (ali ne puno) zvučni čip, usb c, digitalni volume knob (e10k ima obični pa može biti tu i tamo problema sa balansom lijevi-desni kanal, krčenje kod pojačavanja i sl., recimo moj e10k nekad zna dok ga upalim, imati centar sliku zvuka mrvicu na desnu stranu, nije vokal onako u centru glave, nije da smeta, ali za nekoga tko svaki dan koristi uređaj, aka ja, primjetim tu i tamo da se to desi)

dax-lax sub 9.11.2019 09:30

Pozz. Da ne tražim specijalnu temu. Imam Fiio E09k qogir amp bez E17 Dac/amp-a. Da li je itko isprobao kako ta kombinacija zvuči u kompletu? Trenutno je E09k spojen na xonar DG zvučnu, a bacio bi se u potragu E17 ako daje puniji zvuk od trenutne zvučne. Što zbog kvalitete zvuka, što zbog toga da dock na ampu ne stoji prazan.