g29log čet 24.10.2019 22:29

Trenutacno nisam u mogucnosti testirat pa evo pitanja, ona sklopka kako se zove od telefona je van kuce i  ide mi kroz rupu kabel i unutar stana. Vec godinama je telefon spojen koliko znam na ruter od tcoma i placam tcomu telefon, zanima me mogu li taj kabel  sto ide od te sklopke maknuti?

 

 

Nisam u mogucnosti ovo viditi jer mi je na namjestaju hrpa stvari, a namjestaj je takav gdje moraju biti 2 osobe inace ce se nesto slomiti 100%, mozda sam postavio glupo pitanje, ali stvarno ne znam. Hvala na odgovoru.

MrBlc čet 24.10.2019 23:24

Ne znam o kakvoj sklopci pričaš, ali obično dolazi T-comov kabel u ormarić ili kutiju (na kućama je obično kutija, a zgrade imaju ormarić u portunu), dalje nastavlja tvoj kabel koji je prije išao u telefon i modem. Dolaskom ADSL-a je dodan splitter koji razdvaja signal ma telefonski i ADSL kako jedan drugog ne bi ometali, pa onda iz splittera idu dva kabela.

Prelaskom na IP telefoniju, splitter se izbacuje, kabel ide direktno u router, a telefon se spaja na router.

Sad, ako pod sklopkom misliš na splitter, da, njega možeš ukloniti i dolazni kabel spojiti direktno u router, uz uvjet da si prebačen na IP telefoniju.