Ostale mrežne teme

Cijene usluge razvlačenja mreže

ihush pet 17.5.2019 16:56

stučnjak, račun-firma, 450-600knh.. češće 'paušal' po dogovoru. To u pravilu nije nešto što se baš radi po satu i kao za hrpu drugih majstoriskih stvari, plaća se znanje, ne rad (jer kripmat kabel može i klinac kao i ubosti žice u port..).

.. kao i sve ostalo na slobodnom tržištu, cjenkanjem. Fuš koliko kaže, bit će 2-3x manje nego preko firme koja uz njegovu dnevnicu mora zaraditi još toliko + porezi.

.. ili po komadu/računalu ili po kvadratnom metru ili .. koliko naplate postavljanje klimauređaja, hoće-neće na zgradama itd..

-samo neiskusni u startu daju nisku cijenu prije nego vide što konkretno treba napraviti, takve ne zovi ni za držati lojtre, nasuprot kako netko bubne nrp 7000kn porazgovaraj s njim.

-ako je jedan dan posla, očekuj 2000kn solarno, firma duplo no to je ofrlje bez da uopće pitam npr koliko računala, prostorija, bušenje zidova-kabliranje, server itd.. upsovi, internet-routeri..

čim spominješ rack, tad ti je jasno da koliko platiš komad željeza, možeš i rad+znanje da to ekšli radi, ne da sutra moraš zvati nekog da to proradi-pokrpa.. tad naplaćujem x2 :)) edukativno.

Old Iggy sub 18.5.2019 09:59
leobugi kaže...

Zanima me kako se kreću cijene za postavljanje mreža u uredima, kućama itd. 

 

Npr. kolike su satnice za nekoga tko dođe provući kablove za mrežu i spaja to u rackove i ostalo?

Ti bi nudio tu uslugu ili tražiš posao?

U pravilu se plaća po metru kabela / postavljenom priključnom mjestu i slično, ne po satu. No nije neka urnebesna zarada.