Obrada fotografija

Nemoguce ucitavanje fotografije i videa

predator198 čet 17.11.2016 16:54

Pozdrav dragi forumasi,

imam iduci problem:
Prije nekog vremena sam nesto slikao i snimao i u tom trenutku sam mogao pogledati slike i video kako je na kraju "ispalo".

Ali sutradan mi nije bilo moguce otvoriti niti sliku niti video na mobitelu,potom sam pokusao premjestiti na PC i otvoriti,ali nazalost se pojavio isti problem:nemoguuce otvoriti datoteku.
E sada me zanima dali postoji neki program koji moze to popraviti ili nesto?,jer to su zaista slike i video koje zelim spremiti jer su jako lijepa uspomena.

Bio bih vam jako zahvalan ako bi mi itko ikako mogao dati prijedlog kako to popraviti ako je ikako moguce?

Pozdrav :)

predator198 pet 2.12.2016 15:30

Trenutacno se nalaze na prijenosnom HDD,Znaci kada sam slikao sve je ok bilo i sliku sam mogao vidjeti kako je ispala,ali nakon toga nisam bio u mogucnosti vise otvoriti odnosno vidjeti niti na pc-u niti na mobitelu...Pretpostavljam da su se datoteke "ostetile" iako ne znam kako bi do toga mogo doci.

Bio bih ti zahvalan ako bi imao neki prijedlog

mbaksa pet 2.12.2016 16:25

Ni dalje nije jasno što točno i kad.

 

Nije jasno jesi li već oštećene slike iskopirao s mobitela na disk.

 

Ako su se slike oštetile na disku, možda su se oštetile zbog grešaka na disku. Ako se ne varam tamo jedna od prvih verzija 7-ice je imala bug koji je oštećivao slike. A postoji i neki virus/crv koji oštećuje slike.

 

 

Uglavnom, to je najvjerojatnije to. Slike su ti oštećene - nema tu spasa. Radi redovit backup - to barem danas ne bi trebao biti problem. Uvijek si ih možeš ujedno uploadati na Dropbox ili Google Drive.

 

mbaksa pet 2.12.2016 17:25
predator198 kaže...

e pa to da,kada sam vidio da na mobitelu vise ne rade

Već onda je sve bilo gotovo.

 

Snimao si ih na internu memoriju mobitela ili si u mobitel stavio nekakvu sumnjivu memorijsku karticu?