Mreža

Kopiraj pa zalijepi

ant_p sri 20.11.2013 13:21

Da vidimo... kolumne su bile dobre, uvod od Olega je solidan i nova kolumnistica piše vrlo zanimljiv tekst. Sada ..tema broja "Automatizacija u oblaku" - zanimljiva, poprilično opširna i razumljiva za one (npr.: ja) koji nisu dosada puno poznavali tehničke stvari oblaka. Dalje, programi - proletim i pročitam na brzinu, jer nema baš nešto zanimljivo osim "sigurno s lozinkama". Krenem čitat o Password Manager Pro, ok.. idem dalje Thycotic Secret Server, počinjem čitati hmm, prvi paragraf (odlomak, kako god..) kopiran od prošlog članka.

Počinjem vrtit stranicu naprijed nazad, nije mi jasno.. Kad stvarno, obični kopiraj pa zalijepi.

Nije velika stvar, ali mislim da je totalno nepotrebno. Bolje da ste, tj. kolega Ivan Voras, spojio oba programa u jednu temu pa jednom iskoristio taj uvod. Ovako mi djeluje smiješno i neozbiljno.

Nadam se da će lektori/urednik drugi put pripaziti na ovakve stvari.

 

I još nešto. Bilo bi super da se malo odmaknete od poslovnog i poduzetničkog djela informatike i računarstva te da stavite više članaka/uputa o razvoju i konfiguriranju, banalni primjer: napredno podešavanje (ili podešavanje manje poznatih/sigurnosnih stvari za npr.: apache, mysql, ISS..) - a o razvojnim stvarima se može štošta napisat.

Super su mi Digitalna radiona, i npr. u br. 11 SpeechAPI.

Mobitele, tablete, phablete ostavite za bug. Dovoljno je da ih spomenete u novostima.

Nije mi poznato da postoji ijedan hrvatski časopis koji se bavi malo više tehničkim stvarima računarstva, doduše - konkurenciju nisam već godinama uzeo u u ruke, i sigurno bi bilo lijepo za vidjeti da se netko i takvim stvarima malo više posveti.

 

Lijep pozdrav,

A.