Mobilni OS-ovi i softver za mobitele

Apps ne rade na mobilnom internetu, a na wifi rade

KitKatRi sub 19.1.2019 10:48

Pozdrav,

 

pred nekoliko dana sam prešla na novi uređaj (Samsung S9) te sve aplikacije, slike i podatke prebacila putem Samsung Switch-a.

Nekolicina aplikacija (Let Go, Yrno, Zara, HM, Mango) i postavljen vremenska prognoza mi ne rade na mobilnom internetu, ali čim se priključim na bilo koju wifi mrežu odmah sve radi.

S drugim aplikacijama nemam problema, uredno rade.

Obratila sam se svojoj mobilnoj mreži za pomoć (unesli nove internet postavke, pa ih unijeli ručno, deinstalirali pa ponovno instalirali VoWifi i VoLte i ništa nije pomoglo. Uglavnom nisu baš bili od pomoći.)

Također, deinstalirala sam pa instalirala sve te aplikacije - nije pomoglo.

Prčkala po postavkama aplikacija i mobilne veze - nisam ništa uspjela.

 

Ne znam viš šta napraviti i kome se obratiti. Na netu ima par članaka o tome, ali nisam našla niakkvo konkretno rješenje.

Ima li netko iskusta, savjet, bilošta? :/

Ajar sub 19.1.2019 12:15

ne kužim zašto baš inzisitiraš na trošenju (nimalo besplatnog) internetskog prometa preko operatera. pa wi-fi je i više nego dovoljan za sve. no moguće je i da imaš ograničenje potrošnje mobilnih podataka (što ažuriranja smljaskaju očas; provjeri u postavkama veze) pa ti ionako preostaje samo wi-fi. 

KitKatRi sub 19.1.2019 12:40

Inzistiram? Pa ne visim cijeli dan doma da mogu biti na wifiju...cijeli dan sam u pokretu, na poslu itd. i nužno mi je da mi aplikacije rade preko mobilnog interneta. Imam 6 GB mjesečno u paketu i nemam brige oko trošenja neta...

Nemam ograničenje potrošnje...

Ajar sub 19.1.2019 15:52

ima još nešto: guglam ja tako po internetima i pronalazim da mnogi imaju ovaj problem na istom modelu poslije "posljednjeg" ažuriranja no većina ga je "popravila" tako da su brzinu s 4G vratili na 3G i odmah je sve proradilo. no prvo poslušaj Motorina i isključi volte. nekima je i to pomoglo. pokušaj, jasno, i s oboje. u svakom slučaju, problem je izazvao samsung i u servisu tu nema pomoći do sljedećeg (ako ikad) ažuriranja. jebga*. 

 

*u najgorem slučaju načini backup podataka, obavi tvornički reset uređaja pa ponovo instaliraj sve i vrati podatke s backupa. još jednom: jebga.