ante_etna sri 22.5.2019 08:14
Jura iz druge galaksije kaže...

 Nemoj u istu rečenicu stavljati Ruse (ustvari SSSR) i Poljake u kontekstu II sv.rata. Rusi su zajedno s Njemačkom okupirali Poljsku i napravili jedan od najvećih zločina, onaj u Katinskoj šumi. To im Poljaci nikad zaboraviti neće. Ali ni slanje tisuća tona sirovina Njemačkoj koja je tada već debelo bila u ratu sa zapadnim saveznicima. Hitler i Staljin su se jako dobro razumjeli i potpomagali na početku rata. I opet je zapad prešao preko toga i kasnije slao ogromnu pomoć SSSR-u. Nakon tvog omalovažavanja te pomoći, samo sam postavio rezonsko pitanje. Šta bi bilo da su V.Britanija i SAD postupile kao SSSR na početku rata, potpisao primirje sa Hitlerom na zapadnom bojištu i potpomagao Njemačku u ratu sa Staljinom?

 Hm. Pa da je Zapad bio popustljiv pred Hitlerom vjerojatno bi bez problema potpisali Hitleru trećinu Čehoslovačke s time da Čehe ne bi ni pitali o tome, gomilanje trupa po demitaliziranoj zoni uz Rajnu i priključenje Austrije bi samo promatrali uz kokice, a na napad na Poljsku bi isti tren odgovorili gomilanjem trupa na Dunkirku, a kad bi ovi ušli kroz Benelux u Pariz i ljepili kukaste križeve po Eiffelovom tornju onda bi rekli da je stvarno sada dosta. Nakon rata bi tome Hitelorovom savezniku Staljinu ostavili europske Slavene, Balkan do Grčke i istočnu Njemačku da malo uvede reda.

Fulcrum sri 22.5.2019 16:26

^ ARM je arhitektura, nije SoC..

 

ARM does not manufacture computer processors itself, but rather licenses its semiconductor technologies to others.

In some cases, manufacturers only license ARM's architecture, or "instruction sets", which determine how processors handle commands. This option gives chip-makers greater freedom to customise their own designs.

In other cases, manufacturers license ARM's processor core designs - which describes how the chips' transistors should be arranged. These blueprints still need to be combined with other elements - such as memory and radios - to create what is referred to as a system-on-chip.

As a result, when you hear talk of a device being powered by a Samsung Exynos, Qualcomm Snapdragon or Apple A11 chip - or one in a Huawei smartphone - it is still ARM's technology that is involved.