Mary Sue ned 11.8.2019 10:20

Kupac automobila mora povesti dotadašnju vlasnicu sa sobom. Zvuči kao suvremena bajka za siromašne[1]: ... a tada je kupio njezinu Teslu i živjeli su sretno do kraja života. Ili barem do prve svađe, koja naivnom muškarcu odnosi ljubav i automobil.

 

[1] Duhom, a ne novcem. Blago siromasima duhom, njihova je rabljena Tesla.

Apocalypso722 ned 11.8.2019 15:31

Nezz za vas, al meni je ovo cool hahaha

I zapravo, ima pravo, ZAŠTO ne bi mogla to napraviti ? Već imamo puno veće uređaje s kojima se teško odvajamo. Zašto ne bi smjela/mogla stavit neki puno jednostavniji pod kožu (a slični su već ugrađivani u ljubimce) da si olakša život, a i why-not sindrom tu ima svoje prste.

 

Jedino me zanima, što ako će morat nekad na neki MRI ili CT scan ?

wifi ned 11.8.2019 15:42

A ovo je nesto extra zato sto je tesla u pitanju ili zato sto zenska sebi stavlja rfid cip? psi se vec desetljecima cipiraju, doduse radi na drugoj frekvenciji, ali princip je isti... mogla je jednako tako i golfa duju otvarat za 20$... 

Kolacic ned 11.8.2019 16:38
ajfon123456 kaže...
nije li se taj čip mogao ubaciti u nekakvu narukvicu umjesto pod kožu, tj. koja bi bila prednost podkožnog čipa naspram vodonepropusne narukvice 🤔

 Dobijes vecu odstetu kad ti netko odreze ruku i ukrade Auto. :)

wifi ned 11.8.2019 19:38
HCMAA kaže...
Kad to napravi sa fićom....stojadinom....renolom četvorkom...nek se onda kurchi...inače kako bi na ženskom jeziku se kazalo khurchenje

 isti vrag koji god auto da bia u pitanju... par dolara za slozit... 

franjo tahy ned 11.8.2019 23:05

Otključavanje auta implantiranim rfid čipom sam prvi puta vidio prije 15 godina kad si je neki njemac ugradio čip u meso između kažiprsta i palca, i montorao rfid čitač uz rub prednjeg stakla na vozačevoj strani.

Još tada sam rekao da bi radije da me netko izmlati i uzme ključeve od auta, nego da mi (kao što je ovdje rješenje) odreže ruku i otpelja se s autom

Ajar pon 12.8.2019 09:12
dtdtdt kaže...

nek se sad netko sjeti ugraditi takav čip u onu stvar pa kad želi otključati auto onda mora malo tucnut po bravi s "ključem" 

 staviš supozitorij s čipom (okus mente) u pakšu i tek tako možeš pokrenuti auto, jer je u sicu senzor. zašto tako činimo? jer je iznimno složemo u auto postaviti senzor otiska prsta iz telefona. unešto sigurnije bilo bi u rupu na haubi umetnuti epruvetu sa svježim prvim jutarnjim uzorkom stolice. svi koji su u bazi genetičkih podataka na osnovi uzorka, mogu uopće otvoriti vrata a nekmoli pokrenuti vozilo. 

fer-de-lance pon 12.8.2019 11:15
PaleRider kaže...

Makerica, inženjerka, cosplayerica i YouTuberica..

Svijet je propao.

 

 .... i hakerica... 

Ajar kaže...

 staviš supozitorij s čipom (okus mente) u pakšu i tek tako možeš pokrenuti auto, jer je u sicu senzor. 

 Ili na vrhu ručice mjenjača 

 

(neki bi počeli masovno ugrađivat one iz Nascara )

 

 

Ajar pon 12.8.2019 11:48
fer-de-lance kaže...

 

 .... i hakerica... 

 

 

 + žena/majka/kraljica + influencerica + predsjednica nevladine udruge za bojenje kose u zeleno i ... ček malo: možda nije ispod prirodne kože nego skaja. 

Stric_Jura pon 12.8.2019 15:24
dtdtdt kaže...

nek se sad netko sjeti ugraditi takav čip u onu stvar pa kad želi otključati auto onda mora malo tucnut po bravi s "ključem" 

 a ne ne, uvališ ga u ispuh i dok ne zadovoljiš makinu, nema vožnje....

izith sri 14.8.2019 09:20
HCMAA kaže...
Što znači ovo "makerica"..... činiteljica...ali čega

Tko su makeri?

Pokret "makera", odnosno u doslovnom hrvatskom prijevodu "stvaratelja" sve je popularniji u svijetu. On predstavlja pravu suvremenu supkulturu koju čine ljudi skloni izradi bilo čega vlastitim rukama, bilo i hobija ili u komercijalne ili edukacijske svrhe. Smatra se da je "maker pokret" nastavak "uradi sam" trenda iz druge polovice prošlog stoljeća, a dolaskom vrlo jeftine i dostupne tehnologije prerastao je u inicijativu koji već graniči s onom "hakerskom", ali uz veći naglasak na hardver nego na softver.

Makeri se fokusiraju na izradu novih predmeta, recikliranje ili "up-cycling" starih stvari i vlastite inovacije kojima oživljavaju neke stare predmete. Najčešće se koriste open source rješenjima i tehnologijama 3D ispisa, a uradci im često uključuju robotiku i elektroniku. Od tehnika i materijala sve je dozvoljeno, pa ćete na Maker Faireu vidjeti one koji se kreativno izražavaju na papiru ili kartonu, preko ekipe koja laserima ili CNC strojevima obrađuje drvo, 3D printa plastične dijelove, do onih koji se bave kovanjem metala ili restauracijama.