Jazzer pon 27.3.2017 09:02

Dakle novost je da glavni kriterij više neće biti govno nego će biti da se pas posr...

Poznavajući "IT stručnjake" i praksu u "komisijama" za odluku zanima me koji će od njih preuzeti odogovornost za eventualni odabir ponude koja nije najniža cijenom? Pa razapet će ga na križ, žalbe na odluke će i dalje stizati i sve skupa se rješava da se ne rješava ništa jer u javnim ustanovama ne postoji kadar koji bi na osnovu vlastite stručnosti mogao odabirati najbolja ponuđena rješenja. Kakav takav kriterij bi trebao biti napravljen po uzoru na sudačko ocjenjivanje u sportu (ski skokovi, klizanje, atletika,...) di se automatski eliminiraju najviša i najniža ocjena, a u ovom slučaju najniža/viša cjena... Također, da se u slučaju lošeg odabira koji se pokazao neučinkovitim uvjetuju penali kako za izvođača, tako i po mogućnosti za one koji su sudjelovali u odabiru izvođača... To bi u konačnici moglo imati pozitivni pritisak koji bi koliko toliko izdvojio žito od kukolja.

ivan262 pon 17.4.2017 23:56

Ovdje je slično kao Kada uzmeš majstora za kuču. Friend je renovira stan početna cijena majstora je bila 20k eura, na kraju če ga izaći i do 30k,a imao je ponude koje su bile i 30k, samo je htio proći jeftinije i sada je nervozan što mora platiti "više". A problem je samo što mu majstor smanjio cijenu da ga uzme.

A sa natječajima nije ništa bolje pogotovo kada se radi nešto za državu. Svi žele da cuclaju novce iz nje. Kao što je kolega kore i rekao trebaju postojati određeni penali kako za onoga koji izvodi radove, tako i za onoga koji je odabrao "majstore".