Srebrenko13 sri 2.9.2020 14:08

Evo ja sam isto tražio nekakve komentare vezane uz ovaj web-shop, ali nisam baš previše uspjeo naći na internetu osim par primjera gdje su kupci bili zadovoljni uslugom stoga sam se odlučio naručiti laptop s njihove stranice budući da nigdje drugo u Hrvatskoj nisam mogao naći ovaj model laptopa za kupiti. Radi se o HP Envy x360 laptopu od 13 inča s 8 giga rama 256 giga SSD i Ryzen 5 4500U procesorom. Prije narudžbe sam kontaktirao shop preko telefona i odma mi se javio prodavač za kojeg vjerujem da je i vlasnik web-shopa koji mi je rekao kako postoji mogućnost plaćanja pouzećem uz prethodno plaćanje 20% ukupne cijene kao kapare. Nakon toga mi je došao mail u kojem mi je ponuđena mogućnost besplatnog ugraviranja hrvatskih slova (č,ć,ž...) budući da se laptopi naručuju iz njemačke i imaju njihov layout. Također su mi rekli kako je za dolazak robe potrebno oko 4-7 radnih dana, pa pretpostavljam da bi laptop trebao stići sljedeći tjedan pa ću o tome detaljnije pisati kada mi pošiljka stigne.

Čitatelj sri 2.9.2020 16:49

Jamstvo vrijedi u cijeloj EU, isto kao sto si uzeo od dilera koji ti preprodaje robu sa Amazona.

Carine nema. Jamstvo ostvarujes direktno od proizvodjaca, registriras proizvod i to je to.

Ako nesto ne valja, napravis ticket, dobijes broj ticketa, spakiras u ambalazu,

nalijepis izvana broj ticketa sa adresom koju isprintas, dodje kurirska sluzba, odfura u sluzbeni

servis bilo gdje u EU, i kad se rijesi vrati ti natrag. Ista stvar ti bude i sa ovim od dilera.

 

A postarina ti je opet manja nego da platis porez na preprodavaca, i u vecini slucaja na taj iznos bude besplatna.

Čitatelj čet 3.9.2020 12:54

Pa kazem ti, do su gluposti, "kapara", dakle radi se obicnom preprodavanju.

Prava trgovina ili pravi webshop, mora imati kapital da moze nesto naruciti

i tebi prodati, i normalno ako radi sa distributerima, i ne moze prodati uredjaj,

moze ga u dogovoru u roku 30 dana vratiti distributeru bez naknada,

odnosno 1-2% naknade nakon tih 30 dana, tako da njemu nebi trebao biti problem

novac kod narucivanja, da radi kak spada - al ovo je prelijevanje iz supljeg u prazno.

 

Kapara se daje kod polovnih stvari, da rezerviras kupnju i to je to.

A i tad samo ako dobijes pismenu potvrdu o kapari, koja je ovjerena,

i na kojoj treba biti navedeno da ukoliko prodavac ne ispostuje svoj dio,

da vraca duplu kaparu.

 

Kod takvih malih iznosa je to sica, al ja sam kapario stan od od 97.000€,

i ostavio kaparu od 40.000€. Fino pise, ako ga prodavac proda ikome drugom,

ili ne omoguci meni useljenje u roku od 30 dana od kapare, imam pravo na raskid

ugovora i povrat duple kapare, dakle u cilj mu je iselit podstanare i meni prodat stan.

Srebrenko13 pet 4.9.2020 22:24

Toga sam bio svjestan da preprodaje stvari čim sam vidio artikle sa njemačkim opisima, a što se tiče kapare s tim nisam baš upoznat jer imam 19 godina i nisam se previše susretao sa takvim stvarima i iskreno mi je najbitnije da ja taj prozivod dobijem. Baš sam nedavno kupovao grafičku karticu u dućanu u kojem inače kupujem i dao sam 4000 kn za karticu (RX 5700 XT) koja je došla neispravna i poslao sam ju na servis u roku tjedan dana i javili su mi isti dan da je ispravna jer su rekli da radi u lolu na 120+ fpsa makar ta igrica ne može ni zagrijati chip i kada sam tražio povrat novca budući da na to imam pravo ukoliko je 2 tjedna od kupnje oni su odbili i morao sam se tjedan dana navlačiti s njima da karticu pošalju u ovlašteni servis jer znam da sa karticom nešto nije u redu i sada sam jedva nekako dobio da pošalju u servis i ne želim još jedno takvo iskustvo.

Barunica sub 20.2.2021 23:04

na ovoj njemačkoj stranici, ovo što pod proizvodom piše wind10 64 bitni, jeli to znači da ide i windowsi uz laptop ili mi samo hoće reći da je najbolji operativni sistem za taj lap, win 10. to mi nije jasno.

 

 

 

 

dax-lax sub 20.2.2021 23:33
Barunica kaže...

na ovoj njemačkoj stranici, ovo što pod proizvodom piše wind10 64 bitni, jeli to znači da ide i windowsi uz laptop ili mi samo hoće reći da je najbolji operativni sistem za taj lap, win 10. to mi nije jasno.

 

 

 

 

 Kad u opisu piše win10, onda znači da stiže sa predinstaliranim win10. U suprtnom piše dos ili free dos ili čak linux na pojedinim modelima

Barunica ned 21.2.2021 11:22

ne razumijem pa pitam a i njemačli nemam blage veze.

 

stvar je u tome što nemam niskoga oko sebe tko zna nemački, svi su englezi, jbg. ja sam jučer recimo probala napraviti, kakti, kupnju preko ovoga. stvarno ne kužim ništa, užasno teško.

 

zanima me samo informacija koliko bi ja nakraju platila recimo proizvod koji tu košta na ovoj stranici 1000eura? koliko bi me poštarina i sve drugo moglo doći. nema carine, nema pdv-a jeli tako, to plaća onaj iz njemačke recimo. ja ne jeli tako?

 

koliko bi platila svoj prizvod od 1000€ na kraju kada bi došao do mene?

Barunica ned 21.2.2021 14:37

to je ovaj gore navedeni link

 

https://geizhals.at/?cat=nb

 

da sumiram ,kupiš laptop preko njih, dobiješ sa njemačkom tipkovnicom i njemačkim windowsima i sad ako želim npr hrvatske windowse, onda moram izvoditi nekakva čuda koja ja kao jako veliki laik, nemam pojma kako napraviti. na kraju se izajebavaš kao majun samo zato jer si htjeo jeftinije proći. plus ne znam naplaćujeli se poštarina što vjerojatno da, trebam li još kakve naknade plaćati i za šta... i još prije svega, naći nekoga tko se u to raumijem i platiti mu, PLATITI MU, da to sve napravi em tipkovnicu i zamjenu windowsa....

 

sve to što ću tu napraviti košta me onoliko koliko si ovaj u team mediu uzme više za laptom. kao laik niti znam niti poznajem ljude koji takve stvari znaju.  to vi koji znate možete i svaka čast, ali mene će to samo doći živaca i opet novaca jer nitko ti to neće napravit sa džaba. i a ako uspijem recimo windovse zamjeniti što znaju vjerojatno moji rođaci, ne znaju mi tipke zamjeniti. ja tu samo vidim za one kao ja koji ne znaju, polovično ili nikako obavljen posao,a na kraju mogla sam sve dobiti napravljeno i moj dio bi bio samo platiti. kažem, vi koji to sve znate, bravo svaka čast, ali mi ostali...

 

 

 

 

 

darkborg ned 21.2.2021 14:58

Promijeniti jezik je jako jednostavno, tipkovnicu ne baš.
U svakom slučaju ta stranica ti nije trgovina nego nešto kao naša nabava.net ili jeftinije.hr. Znači stranica koja izlista ponudu drugih trgovina pa si možeš naći gdje je najjeftinije to što tražiš.
Uglavnom, ovo su austrijske (možda i njemačke trgovine, neda mi se provjeravati) pa dosta njih ti neće uopće slati u hrvatsku a i koji šalju računaj na još 100-200kn dostave.
U tvom slučaju bih ti preporučio da si uštediš živce i naručiš laptop iz hrvatske trgovine pa makar i morala platiti malo više.

dax-lax ned 21.2.2021 15:52

Tako je. Manite se toga. Za tipkovnicu postoje firme koje graviraju hrvatske znakove na postojeće tipke ili zamjena cijele tipkovnice. Ni jedno ni drugo nije za vas pošto već u samom tekstu osjećam da živci rade nepotrebno. Bolje da samo odlučite kolko ste novaca mislili dati za računalo, filtrirate do te cifre na nekim od naših webshopova (links, adm, hghop, futura-it..) i pazite da dođe windows instaliran. Ako baš i dođe windows na nekom drugom jeziku, osobno ću vam to zamijeniti preko anydeska, ali barem će tipkovnica fizički imati sve naše znakove.

ZovemseZoranidolazimizRijeke sri 14.4.2021 22:05

pozdrav, naručio sam nešto s ove stranice (kupio) ali još nije došlo (3 dana prošlo), ali na moj upit o tome gdje je paket i kad se može očekivati se oglušavaju, posebice jer imaju "dostupni smo 0-24" na njihovom webu.

 

Nemam pojma da li naručuju iz europe ili kine, može doći za 2 dana a može za 6 mjeseci. Jako neprofesionalno

 

Također im webshop ne radi nakon naplate, javlja grešku web stranica (krivi http odgovor ili nešto slično).

 

 

Svašta!!

dax-lax sri 14.4.2021 22:38
ZovemseZoranidolazimizRijeke kaže...

pozdrav, naručio sam nešto s ove stranice (kupio) ali još nije došlo (3 dana prošlo), ali na moj upit o tome gdje je paket i kad se može očekivati se oglušavaju, posebice jer imaju "dostupni smo 0-24" na njihovom webu.

 

Nemam pojma da li naručuju iz europe ili kine, može doći za 2 dana a može za 6 mjeseci. Jako neprofesionalno

 

Također im webshop ne radi nakon naplate, javlja grešku web stranica (krivi http odgovor ili nešto slično).

 

 

Svašta!!

 Kolko znam, oni sve iz de naručuji i oko 7-10 dana dok stigne

 

Padobranac82 sub 1.5.2021 06:11

Kupio nedavno laptop kod njih jer je cijena bila slična stranim ponudama za taj model.

Komunikacija uredna i nisam dugo čekao. Naše trgovine mi stalno podvaljuju rabljenu robu (uključujući dvije kupovine prije ove - Links i hgspot), pa sam tražio da mi ga dostave neotvorenog, što su i učinili.

Kako zbog toga nisu mogli ugravirati HR slova lik je besplatno došao naknadno po njega i vratio ga u roku sat vremena sa slovima. Respect.

 

Dr.Feel čet 30.12.2021 17:02

Pošto mi je pomoglo iskustvo kolege iznad za odluku o kupnji monitora pa rekoh da i ja podijelim svoje poztivno iskustvo. Narucio monitor, slijedeci dan su ga dostavili i takoder je sve bilo zaljepljeno, kako bi se reklo tvornicki, izvana i iznutra. Imao sam srece sa ips glowom i mrtvim pikselima, ali to je lutrija koja ne ovisi o njima. Tako da preporuka ako netko razmatra kupiti nesto od njih.