Internet

PayPal - pitanja i odgovori

CyberDemonVZ uto 4.2.2020 22:52
Uran 11 kaže...

@ CyberDemonVZ

Slao sam novac.

Kako se odabere da konverziju radi banka?, ne vidim te opcije na Paypal računu.

Hvala.

 Kad nešto kupujem, to izgleda ovako:

 

Kliknem na exchange rate

I kad dobijem ovo:

 

 

Kliknem na GBP (ili koja je već valuta) i onda banka radi konverziju.

 

 

Nemam pojma kak to izgleda kod slanja love. Pretpostavljam da kod slanja nema veze s konverzijom, nego si PayPal po defaultu uzme lijepu svotu...

Rocksmither čet 6.2.2020 12:23

Jel im netko problema sa Log inom u paypal zadnjih 10 dana? 

Naime odjednom sam izgubio pristup svom acc.
Nigdje nisam dobio nikakav mail nit objasnjenje da se ista primijenilo. Je u zakonu nesto drugacije ili?
Any help?

Fero čet 6.2.2020 12:26

Imaš li nešto ukljućeno u browseru što to prijeći!

Druga stvar jesi li možda napravio Log In putem email poruke ako si je dobio , možda lažni email kao da je od PayPal onda je scum i ako si se logirao putem tog emaila, hmmm moguće je da si izgubio account(ukraden).

Fero čet 6.2.2020 12:59

TransferWise Servis , banka bez granica dostupno u Hrvatskoj također!

 

Ne znam da li spada u ovu temu, ali ukoliko netko želi TransferWise MasterCard karticu koja se može spojiti sa PayPal ali i ne morate. 

 

- Kartica može primati i slati novac, plačati online i kupovati bez PayPal servisa, isto tako možete je koristiti za plačanje u inozemstvu ali i u Hrvatskoj, podizanje gotovine na bankomatima i trošite samo onoliko koliko imate na kartici

 

- Morate se registrirati i zatraži plastićnu MasterCard karticu koja dolazi na adresu u roku od 2 tjedna. 

 

- Ukoliko zatražite karticu morate napraviti polog od 20 eur mislim, ali novac je vaš i možete ga iskoristiti kada dobijete karticu na adresu.

 

- Trošite sam onoliko koliko imate na kartici, odnosno na Vašem TransferWise profilu u određenoj valuti koju možete dodati.

 

Postoji fee za sve što radite sa karticom kao i kod drugih slićnih servisa.

Marko_244 uto 11.2.2020 06:11

Pojavio mi se problem prilikom prebacivanja novca s PP na tekući račun (PBZ, Visa). Prebacujem cca. 70 dolara, dakle oko 400 kn, ali mi umjesto transfera pokazuje poruku:

 

We're having some rouble completing your request right now.

 

Jeste li naišli na sličan problem? PP imam već godinama, do sada transferi radili besprijekorno.

Boky1985 čet 13.2.2020 08:13

Pozdrav svima. Sorry ako je ovo pitanje već bilo postavljeno, a ja sam promašio odgovor. Ali gledam već danima online oko PayPala i stvari i nikako da nađem odgovor. Pa ću postaviti pitanja ovdje.

 

Planiram kupovati preko PayPala. Veća svota, u jednoj trgovini računalnom opremom.....da ne reklamiram sada. Oni su rekli nema problema, ako se novci prebace sve pet. E sad mene zanima sljedeće.....po kojem tečaju/kako šta itd. će PayPal napravit konverziju kad ja krenem u tu kupovinu? Jel naplaćuju još neku dodatnu naknadu na to sve i kako to sve ide? Dali trebam staviti da banka radi konverziju ili kako? 

 

Eto, najljepše Vas molim za pomoć i odgovore. 

 

Unaprijed hvala.

Alfredo nr.2 sub 15.2.2020 17:55

Ima li netko od vas danas problema sa paypalom? Naime pokušavam nešto kupiti s ebaya, idem na paypal kao vrstu plaćanja, upišem podatke i ne prolazi. Stalno me izbacuje na početak kad se treba upisati podatke. Probao sam sa više browsera i uvijek isto. Ima li netko sličan problem?

Jakovp sri 26.2.2020 22:37
Trabant601 kaže...

bok moram nazvat paypal i dali su mi ovaj broj :0035314369111 i kako to pozvat iz hrvatske?predbroj je +1 i probao sam 5 kombinacija i nece,pomozite molim vas..

 Predbroj nije +1 nego +353, što je irska, gdje je paypal ured u EU. Tako da doslovno ukucaj ovaj broj koji vidiš, ili zamijeni 00 sa +.

Margo-I sub 29.2.2020 07:58

Kraj svih ovih "novogodišnjih" mailwarea i virusa ja niti u ludilu ne namjeravam plaćati preko net-a....

Toliko reklama i svega koje nemožeš blokirati nikakvih blokatorima a tu je još i google koji kopira i uzima sve podatke

nebih, hvala

Jakovp čet 26.3.2020 14:31
rinost kaže...

 Kako ste ispunili adresu format :

 

 Address line 1 kućna adresa

 Adress line 2  Croatia

 Postal Code  10000

 City   Zagreb 

 

ili ovo Croatia nije potrebno?

 Nije, pusti prazno. To je za dodatna uputstva, tipa 7. kat stan 29

HunterXHunter pet 27.3.2020 08:59
rinost kaže...

 

  OK i ako može koristite li PayPal na Aliexpress prihvaćaju li taj oblik plaćanja ???

 Prihvaca PP samo odredjenih zemalja, a to su SAD, UK, Španjolska, Portugal, Francuska, Njemacka, Italija, Izrael, Poljska, Nizozemska, Norveska, Svedska, UAE i Saudijska Arabija

https://helppage.aliexpress.com/buyercenter/questionAnswer.htm?spm=a2g19.helppage_7aypo.0.0.77a6150bpTevyd&isRouter=0&viewKey=1&id=1000100475&categoryIds=9205389&lang=ru

BorgMater uto 31.3.2020 16:45

Ekipa, koristim paypal za prebacivanje USD na svoj kunski racun u PBZu. Kod prebacivanja love, PayPal radi konverziju u kune po dosta nepovoljnom tecaju i gledam kako bih to izbjegao na nacin da mi se na racun uplate USDovi i da banka radi svoju konverziju (ne postoji vise opcija u PayPalu da se odabere navedeno). Zanima me, ako spojim devizni USD racun s PayPalom, hoce li i dalje bit konverzije u kune pa u USDove ili ce PayPal tocan iznos USDa prebacit na devizni ? Hvala unaprijed

Fero uto 31.3.2020 17:34
BorgMater kaže...

Ekipa, koristim paypal za prebacivanje USD na svoj kunski racun u PBZu. Kod prebacivanja love, PayPal radi konverziju u kune po dosta nepovoljnom tecaju i gledam kako bih to izbjegao na nacin da mi se na racun uplate USDovi i da banka radi svoju konverziju (ne postoji vise opcija u PayPalu da se odabere navedeno). Zanima me, ako spojim devizni USD racun s PayPalom, hoce li i dalje bit konverzije u kune pa u USDove ili ce PayPal tocan iznos USDa prebacit na devizni ? Hvala unaprijed

 Spoji svoj USD devizni račun na PayPal pa probaj sa malom svotom. Tako ćeš najbolje znati.