Internet

Mozilla Firefox pitanja

pasko čet 1.9.2016 23:10
Rai kaže...

Valjda sam imao neki virus ili neznam. Koji sam očistio, al i dalje kad kliknem da otvorim browser ne otvori mi se moja početna stranica (google) nego neka (http://www.%snf%.com) , šta da radim da ovo maknem, već sam očajan

 

samo pobrisi desktop shorcut i napravi novi iz mozilla firefox direktorija i stvar rijesena

Razer_Copperhead ned 1.1.2017 16:02

Firefox neće da otvori niti jednu stranicu, a ostali preglednici učitavaju bez problema. Mijenjao sam proxy u postavkama, skenirao za viruse, dodao iznimku u vatrozidu, pokretao ga sa isključenim dodacima, sa isključenim antivirusnim, očistio s ccleanerom, ali ništa nije pomoglo. Nakon reinstaliranja Firefox prvi put normalno radi, ali nakon što ga se zatvori i ponovno pokrene više neće da učitava stranice. Ima li tko kakvu ideju što napravit?

Razer_Copperhead sri 25.1.2017 06:12
Razer_Copperhead kaže...

Firefox neće da otvori niti jednu stranicu, a ostali preglednici učitavaju bez problema. Mijenjao sam proxy u postavkama, skenirao za viruse, dodao iznimku u vatrozidu, pokretao ga sa isključenim dodacima, sa isključenim antivirusnim, očistio s ccleanerom, ali ništa nije pomoglo. Nakon reinstaliranja Firefox prvi put normalno radi, ali nakon što ga se zatvori i ponovno pokrene više neće da učitava stranice. Ima li tko kakvu ideju što napravit?

 Ima li tko neku ideju?

Razer_Copperhead sri 8.2.2017 08:25
Korny1603987 kaže...
imaš neki malware na kompu. Nije firefox problem, on je samo "zaražen". Kada instaliraš neki program i klikćeš next - next dogodi se takvo što.

Skinut ću malwarebytes pa ću vidjet, a emsisoft nije ništa pronašao.

gorkix uto 7.11.2017 19:30

zna li itko kako napraviti da smanjenje ili povećavanje neke stranice (kartice) vrijedi za sve......npr.početno je 100%....napravite da je za bug forum smanjen prikaz na 80%,ali to vrijedi samo za bug forum i tako se mora za sve stranice....postoji li riješenje da vrijedi automatski za sve ?

Razer_Copperhead uto 20.3.2018 07:29

Kad idem skinut .exe  na desktop jednostavno nece nego izbaci faild.

Probao sam reinstalacijom firefoxa, s isključenim add-onsima, isključenim - deinstaliranim AV-om, ali i dalje neće.

Kad postavim da skida u neki drugi folder ide bez problema, a u safe modeu windowsa skida na desktop dok npr. Chrome skida bez problema i u “običnim” windowsima na desktop.

 

Ima li tko kakvu ideju kako to riješiti?

AF139 uto 20.3.2018 09:33

Pa u Folderu "Desktop" se ne drže druge mape ni datoteke osim prečaca (shortcut) već u drugoj mapi/ ili particiji , jer u dosta slučajeva kod problema sa OS to izgube ili zaborave spremiti podatke sa desktopa.

Npr. meni FF download radi u D:\Downloads a shortcut imam na desktopu. Tako i .exe (pogotovo programi koji rade bez instaliranja) su mi na D:\Programi da ne zauzimam systemski C: disk.

 

To kod tebe što neće na desktop je vjerovatno neka od sigurnosnih postavki u Windowsima.

Spiridon uto 20.3.2018 19:24

Pozdrav.

Zadnjih par dana vidim da mi sajt cpu-world.com ne da sve podatke za neke procesore (piše "wait for ads") i sinoć skužim da im moram omogućiti Ad-ons jer oni žive od reklama a moj FF im ne da...

E sad, petljao sam nešto po FF ali džabe...nisam tom sajtu omogućio prikaz ad-onsa... Help, pliz...

 

Hvala.

Gorstak79 sri 21.3.2018 07:31
Spiridon kaže...

Pozdrav.

Zadnjih par dana vidim da mi sajt cpu-world.com ne da sve podatke za neke procesore (piše "wait for ads") i sinoć skužim da im moram omogućiti Ad-ons jer oni žive od reklama a moj FF im ne da...

E sad, petljao sam nešto po FF ali džabe...nisam tom sajtu omogućio prikaz ad-onsa... Help, pliz...

 

Hvala.

 

imas gore desno u firefoxu ikonicu nekog ad blockera, ili ti je instaliran na sam os za sve browsere...kliknes na ikonicu, dizejbl for this sajt opcija i osvjezis stranicu....

 

ako nemas nikakav ad blocker tipa uorigin ili nes instalirano, onda ti je problem jako cudan, jedino ako je doticni ad blocker skriven u samom pretrazivacu...

 

treca opcija je hosts fajl, u %windir%\system32\drivers\etc\hosts taj fajl ti je nesto kao low level blokada oglasa ako to tako podesis, no ne bi ga sajtovi smjeli moci detektirati...ako je krcat, mozes ili samo maknut doticnu adresu tog sajta cha, ili obrisat kompletan sadrzaj hosts fajla.

 

cetvrta opcija je parental control/domain blocking/keyword blocking/ sto se recimo da podesit svugdje, no najbolje je to ucinit unutar samog rutera

 

peta opcija je blokiranje odredjenih ip adresa, pa je moguce da si blokirao ip adresu od reklame s tog sajta...blokirat mozes sa ip security policy-em unutar windowsa ili recimo sa nekim alatom tipa peerguardian, peerblock

Spiridon sri 21.3.2018 18:18

Sumnjam na ovo treće što si naveo. Hosts fajl itd... E sad, kako doći do toga? Imam Win 10 64 Pro i 9. ožujka je sam pokrenuo Update iako sam Update isključio...  Nekako mi taj Update smrdi...

U FF su sam dopustio navedenoj stranici Ads-e, rekao bih da nije FF u pitanju...

vrinho ned 3.6.2018 20:45

Na letgo stranici mi nikako neće otvoriti onaj prozor za logiranje, sve sam poisključio od addon-ova. Omogućio popup-ove, disableao adblocker i antivirusni. Na Edgeu se normalno otvara. Ima tko još kakav savjet kako bi to riješio?

Grisha čet 14.6.2018 14:16

Firefox ubacuje dio koda u textarea polje

U zadnjih nekoliko dana primjetio sam da kakvu god tranicu otvorim (forum, admin panel web stranice...) gdje postoji textarea polje, Firefox na kraju teksta kojeg napišem ubaci dio koda (pogledaj sliku).

 

Da stvar bude još bolja, osim kod kuće, isto se događa i na poslu gdje imam Firefox na Macu i gdje sam prijavljen na Firefox account kao i kod kuće. Iako, na poslu sam se s tog account aodjavio prije par dana, taman kada se problem počeo pojavljivati, ali nisam siguran jeli se pojavio prije ili poslije odjave.

Hmm, a moguće je i da se to samo događa kod WYSIWYG editora kojeg imam i na poslu u tom admin panelu, a koji se i ovdje na forumu nalazi

P.S. zbog iste stvar uopće ne mogu pisati ovdje na forumu putem Firefoxa jer ovaj editor prepoznaje nedozvoljeni dio koda

 

Jura iz druge galaksije ned 7.7.2019 20:23

Jel se tko "poigrao" sa ovom mogućnošću:

 

How to enable DNS-over-HTTPS (DoH) in Firefox

 

Citat: "This mode of operation bypasses the default DNS settings that exist at the OS level, which, in most cases are the ones set by local internet service providers (ISPs).

This also means that apps that support DoH can effectively bypass local ISPs traffic filters and access content that may be blocked by a local telco or local government -- and a reason why DoH is currently hailed as a boon for users' privacy and security.

This is one of the reasons that DoH has gained quite the popularity in less than two years after it launched, and a reason why a group of UK ISPs nominated Mozilla for the award of 2019 Internet Vilain for its plans to support the DoH protocol, which they said would thwart their efforts in filtering bad traffic."

 

 

 

 

kezol uto 20.8.2019 07:14

Nedavno sam instalirao windows 10, i sad mi je problem kod Mozille Firefox što mi nema onoga što sam prija imao da mi na novoj kartici bude zabilježena neka vrsta favorita,znači web stranice koje sam najčešće posjećivao, a u postavkama sam stavio sve kvačice.

hrky_ri čet 6.2.2020 21:37

evo ovako. imam jedno pitanje. može li mi netko ukratko objasniti kako da zaključam ulazak u mozillu firefox, dakle ne samo jednu stranicu nego tko god želi ući u mozillu mora utipkati password. molim za pomoć

Izzy ned 26.4.2020 22:47

Danas sam imao čudan problem... Kada bih upisao bilo što u Google tražilicu, dobio bih upozorenje da je primjećen povećan broj upita itd. i ne bi me puštalo dalje. Niti bi nudilo (a inače imam tu mogućnost) za nastavak da izaberem iz sigurnosnih razloga određene djeliće na fotografiji. Tzv. "Captcha", autentifikacija recimo... Uglavnom, zna se o čemu govorim. Upisivanje web adrese u adresnu traku i odlazak na stranicu nije pak bio blokiran.

 

E sada, to mi zna biti povremeno zadnjih mjeseci, ali danas je bilo baš iritantno i dugo je trajalo (za Firefox govorim). Kroz drugu tražilicu tj. servis je radilo. Npr. Yahoo. A kroz programe kao Edge i Chrome je također sve OK. Tj. u Edge-u bi isto izbacilo to upozorenje, ali bi imao mogućnost rješavanja "captche". Firefox mi je u biti vrlo drag program i volio bih ga i dalje koristiti.

 

Malwarebytes je nešto našao, no to je riješeno, ali problem je bio ostao. Reinstalacija Firefoxa nije pomogla. Jedino evo, sada navečer vidim uredno mi prolaze upiti kroz Google. Čudno...

 

EDIT: Jedino da kada se to ponovi i bude dugo prisutno, da se spojim na internet (računalom, jasno) na mobitel. Ovo sada koristim 4G router. A1 mreža... I onda vidim hoće li me puštati. I, da... Na mobitelu je sve u redu (Wi-fi).

_itsmoriarty pon 12.10.2020 19:52

pozdrav, planiram sa Edge-a preci na Firefox te me zanima da li nekako mogu sejvati kada na nekoj stranici uradim zoom stranice. 

 

primjerice na fejsu mi je 120% a na youtube 150% da ne moram na svaku stranicu isto imati. to se moglo ne chrome i na edge. 

 

nebi sad radi toga da ne koristim firefox :D pa ako netko zna hvala.