Igraće konzole

Playstation Now radi u Hrvatskoj! Ali ...

ZovemseZoranidolazimizRijeke uto 29.12.2015 09:40

Playstation Now - servis za neograničeno igranje određenog broja igara za PS3, konkretnije govoreći za sada 275 igara, može se pokrenuti i u Hrvatskoj.

To mi je uspjelo jer sam prilikom registracije accounta postavio da dolazim iz USA.

 

Testirao sam i radi iznenađujuće dobro, s malim lagom i zadovoljavajućom kvalitetom slike. Raspolaganje igara je ogromno, među 270+ igara može se pronaći dovoljno hitova (Uncharted trilogija, Last of Us, kompletni Assassins Creed, idr.) ali i interesantnih Indie igara (double dragon, r-type, Arcade Classics, idr). I par totalnih gluposti naravno.

 

Ono što je problem jest nestablinost veze, barem jučer što sam jučer par sati testirao. Kad radi, radi super - igra se učita u roku 2 minute. Ali nažalost ne radi uvijek. Znalo mi se događati da mi je odjednom u toku igre jednostavno izletilo vani natrag na PS store, ili mi je javljalo da nemam dovoljno brzu vezu. Testirano na Iskonu, 10 megabita, s WIFI-jem (nije preporučljivo). I drugi su u Americi naveli iste probleme koje ja imam, tako da ne vjerujem da je to do lokacije ili WIFI-ja.

 

 

Iskreno se nadam da će se uskoro ovi problemi rješiti, jer mi je PS now servis stvarno izvrstan, i osobnog sam mišljenja da je to budućnost igranja.

 

Cijena je 100 USD godišnje, što je s obzirom na količinu igara, prihvatljiva cijena. Za sada sam na 7 dana trialu, vidjeti ću hoću li uzeti pretplatu - da nema navedenih grešaka, ne bih razmišljao niti 2 minute. Ali ovako, ... 

 

Purger155 čet 22.12.2016 14:11

O tome sam pisao u temi Playstation 4....radi u Hrvatskoj, ali naravno ako imaš account iz države u kojoj je podržan....Ja imam UK account i igrao sam punih tjedan dana Red Dead Redemption koji radi odlično preko te usluge....(b.net 50 mps)

Trial imate od 7 dana, samo pazite da ga dan prije sami deaktivirate inače vam skine sredstva sa kartice i sam ga produži..

ZovemseZoranidolazimizRijeke pon 2.1.2017 21:57
JosephBullet kaže...

Napravio sam ja us account ali ne znam kako aktivirati trial. Imam samo kreditnu MasterCard iz Hrvatske (postanska banka)

 

Ako ti ne prodje s tvojom mastericom, napravi virtualnu Visu preko entropaya. Tako sam ja napravio.

 

 

edit za vezu:

napravio sam novi account i rekao da sam iz United Kingdom ovaj put, instalirao na PC ps now aplikaciju, ponovno pokrenuo ... I uspješno zavrsio the journey (oko 2-3 sata igre, nije niti jednom puknulo ili bilo nestabilno).  Imam 50 megabita (35 realno). Preko WIFI ja se spajam.

danas cu probati the last of us, ako i to radi dobro, kupujem account.

 

edit 2:

Vec sam 3 puta aktivirao Trial ps now preko iste entropay kartice. Samo sam napravio novi account (outlook.com dozvoljava neograničen broj e-mailova). Dolazim do zaključka da mozes napraviti novi account svakih 7 dana i tako posve besplatno igrati.

ZovemseZoranidolazimizRijeke uto 3.1.2017 21:27

Kratki info za one kojima ne radi placanje, odnosno ne mogu aktivirati trial 7 dana;

 

 

1. Napraviti novi account i kazati da se dolazi iz United Kingdom (cini se da je ovo jako bitno, a i mislim da je veza puno stabilnija nego USA)

2. Ja sam County stavio na England, a City na London. Ulica je neka bezvezna, kao i ZIP (stavio sam 51000, odnosno Rijeka :) ).Mislim da ovo i nije bitno, ali just in case.

3. Sto se tice placanja, trebate napraviti novu virtualnu VISA karticu preko Entropay-a (https://entropay.com/), to je gotovo u 3 minute posla. Na virtualnu visu preko druge kreditne ili debitne kartice (Mastercard, Maestro, ...) prebaciti nesto novaca (rekao bi barem 2 USD bi trebalo biti na racunu)

4. Kod dodavanja informacija o placanju na PS Now servisu, napraviti nesto poput ovog:

 

http://imgur.com/a/TSrYp

 

Dakle bitno je postaviti da je sredstvo placanja VISA (ona virtualna), podatke postaviti neke posve bezvezne (mislim da nisu bitni).

 

I to je nekako to. Sretno vam bilo!

DominikXLuv pon 3.9.2018 17:34

E pa kod mene ne radi thank you very much :) 

Jer sam stavio da sam iz hrvatske.  Pa šta bio sam realan, jer sam odavde.

No sada mi se ni neda to raditi, jer već imam tri originalne ps3 igre koje mogu igrati kad mi je dosadno . :)

JosephBullet ned 13.10.2019 12:55

Promjenile se neke stvari odkako je tema otvorena. Pala cijena na $60 godinje i sad mozes igre za ps4 downloadati na ps4. Mislim da je trenutno God of war najnovija koja to moze - dakle ne nove igre, ali su novije. Sto opet zvuci super za tu cijenu. I podrska po Eu se prosirila. na zalostHR jos nije podrzana.

Zanima me ako platim mjesec godinu dana u USu oce me prebaciti na najblizi server kad ce strimat ili ce to raditi sa US servera? Nemam mogucnost probati jer nemam US karticu. Samo ukucavam prepaid bonove sa amazona.

 

btw jel ima negdje popis igara (al da je official od Sonya i da je up to date)? koje su podrzane za download na PS4 i offline play?

kbenzema ned 13.10.2019 13:30

Ja sam uzeo na eBayu US account koji ima 7 dana ps now trial i odigrao Until Dawn. Neke od poznatijih igara su Uncharted 4, God of War, Dirt 4, Infamous Second Son, Gta V, Mortal Kombat X, Bloodborne, Batman Arkham Knight, Fallout 4, Sniper Elite 4, Doom, Wolfenstein New Order, For Honor, Borderlands...

To su neke najzvučnije igre koje se mogu skinut