ICT školovanje

TVZ-općenito-pitanja i odgovori

croatia boss uto 18.9.2018 22:53

Pozz

Mucim se s odlukom na tvzu da uzmem informatiku organizaciju i informatizaciju ureda ili mehatraniku

Govorim za izvanredne jel sam u meduvremenu nasao posao.

Citao sam da je inf macji kasalj ali za mehatroniku nema nesto previse tema...rok mi je do sutra i jos uvijek nisam odlucan koji smjer da uzmem...

johnsteR sri 3.10.2018 15:26
stes kaže...

Pozdrav,

Je li moguće se prebaciti s elektrotehnike na informatiku?

Prva godina, redovno upisano

 Mislim da mozes, no najbolje ti je pitati u referadi.

 

Jedino znam da se ne mozes prebaciti na racunarstvo.

johnsteR ned 11.11.2018 17:35
Tony2202 kaže...
Citam po forumima za nas iz gimne koji ono u zivotu nisu imali dodira sa c++ javom i tim stvarima da je vrlo tesko. Ima li netko iskustva s tim, upisao bih tvz informatiku pa se moram raspitati

 Ne znam za informatiku, ali ti mogu reci za racunarstvo koje je teze od informatike (nisam isao na informatiku, ali na uvodnom predavanju su nam to rekli, pa se zato moze prebacit s rac - inf, a ne moze obrnuto).

 

Ja sam se susreo jedino s C-om prije faksa i mogu reci da mi nisu lagani programerski predmeti opcenito za sad (prolazi se, ali se mora dosta raditi jer ide brzim tempom).

 

Evo sad sam 2. godina i tek sam sad na Javi, ali mogu reci da je za sada najkorisniji predmet i puno se toga moze naucit.

 

Ponajvise zbog iznimno kvalitetnog profesora (Radovan), koji ima puno prakse i zanimljiva su mu predavanja.

 

Imamo 10 labosa kroz godinu i svaka vjezba za labos se veze jedna na drugu, kakti radimo na projektu.

 

Sto se tice C++... Dosta je tezak, a pogotovo kolokviji, ali se da proc jer ima dodatnih bodova.

 

Ali mogu reci da je jako lose organiziran bio.

 

Glavni profesor je bio bolestan cijelu godinu (niti jednom nije bio) i brigu su preuzeli asistenti, pa je bilo problema.

 

A i taj profesor koji je bio bolestan je sad dosao (Slamic) i vodi algoritme... Mogu rec da mi je drago sto nije on vodio nastavu, jer je pred mirovinom i cini mi se ko da mu se neda predavat.

 

Isto tako, nisu bile nikakve pripreme koje moras rijesit da mozes doc na labos, sto je jako lose, jer te ne tjera da konstanto radis (za razliku od C-a kod Cesara i Jave... jako kvalitetni predmeti i profesori po meni... pojasnit ce ti sve sta treba i imaju dosta iskustva).

 

Na labosima si dobio prvo teoriju koja je za bodova (imas kao kodove i onda trebas napisat output i slicno) i onda rjesavas kao zadatke (nisu za bodove), koji su za mene bili svemirski u pocetku (tek sam se prvi put susreo s OOP).

 

Iskreno, na C++-u sam jako malo ustvari programirao do prije usmenog. Tamo su se rjesavali zadatci i onda s profesorom komentiras i tak.

 

<hr/>

 

Ako si u mogucnosti, odi na racunarstvo prije informatike.

 

Kvalitetan je, ima dosta dobrih profesora koji rade u struci (npr. Radovan je koliko sam skuzio manager u King ICT-u i vodi tim koji je sastavljen od 25 clanova od kojih je 20 tvz-ovaca, dok Cesar radi preko Toptala).

 

Jedino sto mi se nije svidilo do sad su predmeti kao elektrotehnika i slicno.

 

Jasno mi je da to mora biti u programu, ali jednostano me ne zanima.

 

Dobro je sto su puno laksi takvi predmeti od FER-a.

 

I do sad mi je najgore izvedeni predmet bio OOP u c++-u, jer nas je trebao uvest u OOP i nije ispunio moja ocekivanja (bilo bi super kada bi bio organiziran kao recimo Programinje kod Cesara, sto sam im ustvari htio predlozit).

mat2ja ned 18.11.2018 13:45

Pozdrav, zna neko kako ide prebacivanje s FER-a na TVZ Racunarstvo?

Tek sam prvi semestar FER-a al mislim da nece bas ic. Je li se moguce za sljedeci zimski semestar prebaciti na TVZ po redovnom studiju, ili samo izvanredno uz placanje godine? Priznaju li išta drugo osim tjelesnog, tj. koliko se predmeta treba položiti da nesto priznaju (npr je li TVZ Mat1 = MatAnaliza1 + LinearnaAlgebra, Programiranje = 1. + 2. semestar s FER-a itd...)

I ako može neka iskustva s racunarstva, kakav je raspored (jer moguce ikako bez visesatnih rupa izmedu predavanja/vjezbi/labosa), kakva je situacija s razlicitim zgradama. E da, i jel na labosima na TVZ-u koriste Visual Studio Code ili nešto slično?

 

Hvala unaprijed.

johnsteR pon 24.12.2018 19:06
mat2ja kaže...

Pozdrav, zna neko kako ide prebacivanje s FER-a na TVZ Racunarstvo?

Tek sam prvi semestar FER-a al mislim da nece bas ic. Je li se moguce za sljedeci zimski semestar prebaciti na TVZ po redovnom studiju, ili samo izvanredno uz placanje godine? Priznaju li išta drugo osim tjelesnog, tj. koliko se predmeta treba položiti da nesto priznaju (npr je li TVZ Mat1 = MatAnaliza1 + LinearnaAlgebra, Programiranje = 1. + 2. semestar s FER-a itd...)

I ako može neka iskustva s racunarstva, kakav je raspored (jer moguce ikako bez visesatnih rupa izmedu predavanja/vjezbi/labosa), kakva je situacija s razlicitim zgradama. E da, i jel na labosima na TVZ-u koriste Visual Studio Code ili nešto slično?

 

Hvala unaprijed.

Mozes upisati redovno ako imas dovoljno bodova za upad ( pretprosle godine je bilo potrebno oko 740, a prosle 710-720).

 

Za priznavanje predmeta ti ne mogu tocno reci, ali znam da priznaju ako se vecina programa poklapa. To ti ovisi o dogovoru s profesorom, no vecinom priznaju ako se ne varam.

 

Sa zgradama neces imat previse problema, jer je sve unutar 1min prakticki... Predavanja su vecinom u glavnoj zgradi FSB-a, dok su labosi vecinom na TVZ-u, koji je udaljen 1min pjeske.

 

Termine labosa biras sam kako ti pase ( ima 10ak grupa recimo ), dok su predavanja neka ujutro, a neka poslije 16h ( zbog izvanrednih studenata koji neka predavanja imaju zajedno s redovnim ).

 

Na C-u smo koristili Codeblocks, jer ti realno ne treba vise od tog ( mogli smo koristiti i Visual Studio )... U drugom semestru, na C++-u smo koristili Visual Studio, dok sad na Javi koristimo Eclipse.

 

Sve u svemu, neke stvari bih promijenio (npr pada mi na pamet prof. Slamic koji ima 500 godina i cini mi se ko da mu se neda predavat uopce), ali moze se dosta nauciti od nekih profesora, te ti ostane vremena za ucit dodatnu neke stvari (ako imas nekog predznanja iz programiranja... dosta ljudi je npr moralo ponovno upisati Programiranje, jer nisu mogli pohvatat tempo kad se krenu pointeri raditi i to).

Equi sri 16.1.2019 10:19
perica111 kaže...

Pozdrav

Imam pitanje u vezi izvanrednog skolovanja na TVZ-u.Jesu li potrebne drzavne mature ili se dobije ko neki prijemni ispit da vide  prethodno znanje?

 Ja sam prošle godine pisao maturu (matku i informatiku), a hrv. i eng. već prije pisao.

Smileyyy uto 18.6.2019 12:23

Pozdrav,

 

da li ima netko odgovore na razredbeni ispit za Modul Računarski sustavi i Modul Dizajn i multimedija kod upisa na diplomski izvanredni studij..

 

hvala ako ima ko skriptu, link ili nešto...

 

lp,

Igor

VedroVis ned 23.6.2019 20:15

Poz ljudi, evo ja sam maturant sad, pucam po šavovima.... Želim upisati Informatički dizajn

Završio sam gimnaziju sa ocjenama okvirno 3.7, bodova imam 301,6 od ocjena.

U srijedu mi je matura iz matematike koja mi ne ide najbolje tj. nisam baš radio u srednjoj pa prognoziram nekih 40% na maturi A.

Trenutno sam 170/60 na rang listi što nikako ne sluti dobro.

Jako bi volio upisati ovaj smjer pa me zanima

Je li moguće upisati neke od drugih informatičkih smjerova poput Organizacija i informatizacija ureda ili Elektroničko poslovanje pa se kasnije u drugom semestru ili drugoj godini prebaciti na dizajn???

Poslao sam TVZu upit na mail prije tri dana no još mi nisu odgovorili

midzan21 ned 23.6.2019 21:25

Odgovor ćeš čekati jer je promijenjeno radno vrijeme refereade ovih dana te je prosječan rok za odgovor od 24-48h osim kad je promijenjeno vrijeme a tad je od 3 do 7 dana.

I da, na koji si mail slao, jer je moj savjet poslati u referadu INF odjela na mail: ilesar@tvz.hr (Ivana Lesar, bacc.oec.), te stavi napomenu u Subject da si  maturant jer se proporuca komunikacija s @tvz.hr mailom za bilo kakve upite.

 

P.S.: Kontaktiraj i na telefon - 01/5603944 u slijedećim terminina ako ne bude odgovora do kraja tjedna:

ponedjeljak, utorak, četvrtak, petak od 10:00 do 12:00
srijeda od 16:00 do 18:00

VedroVis ned 23.6.2019 22:11

Poslao sam na referadu.

Ma sjeban sam skroz, evo sad sam stavio te smjerove da vidim kako tamo stojim...

91/40

82/40

...

Jedina opcija mi je izvaredni za koji mi se starci nisu baš složili.

Jel se može to plaćat na rate? Kolko je teško radit i pohađat Informatički dizajn?

rocker55555 ned 23.6.2019 22:18

Ne možeš ništa znati prije svih matura, ne vrijedi ti razbijat glavu do tada.

 

Možeš plaćati svaki semestar na 3 rate, prvi je 5800 drugi 6200(ili obrnuto, nisam siguran). Prva godina stvarno nije teška, na većinu predmeta ne moraš ni dolaziti na predavanja..

rocker55555 pon 24.6.2019 22:47

To ne znam jer se nisam prebacivao nego sam upisao izvanredno organizaciju. Najbolje ti je pokušavati dobiti referadu na telefon, na mail teško da ćeš skoro dobiti odgovor jer sad imaju dosta posla(a ne rade baš brzo).

Smileyyy uto 2.7.2019 07:34

Da i ja čekam da objave obavijesti o upisu na spec. inf. ... Gđa. je rekla krajem 6.mj da će objaviti... Meni treba zbog cijene ECTS-a jer moram predat u firmu, a u zadnje dvije godine su mjenjali pa sad isčekujem isto...

GreenDevil uto 2.7.2019 17:00
Smileyyy kaže...

Nego GreenDevil imaš možda odgovore za razredbeni ispit ovaj kod upisa na diplomski? Našo sam neki na netu negdje, al stariji i nema sve odg.

 
Rado bi pomogao ali ja sam upisao tamo u generaciji 2014./2015., ako se ne varam prva generacija novog specijalističkog. Tada nismo imali razredbeni ispit. Ovo za kolegu pitam. Ako saznam što - javim.

VedroVis pon 15.7.2019 20:06

Ehh, ništa od prebacivanja jedino sam na izvanredni INF DIZAJN upa.

Jel moguce kasnije prebacivanje na redovni ako imas dobar prosjek? Referada kaze ne ali frend mi kaze da se "nesluzbeno" s dobrom molbom moze.

Jel se upis za izvanredne razlikuje sta od redovnih jel moran sad odma placat nesto vise od upisnine?

Smileyyy ned 21.7.2019 10:05

Pozdrav, ima ko preporuku za izborne predmete u 1.godini 1.semestra diplomskog spec. studija informatike?šta izabrati tj. možda šta ne? :) hvala ,pozz

 

Ponuđeni su:

Korištenje i upravljanje informacijskih
sustava - EUCIP
Motivacija i timski rad
Poslovna etika i pravo
Primjenjena statistika
Programiranje u računalnim
matematičkim alatima
Programsko inženjerstvo i informacijski
sustavi
Upravljanje i vođenje projekata
Upravljanje kvalitetom
Bridž

ninna202 pon 19.8.2019 16:22

Pozdrav, zainteresirana sam za upis na diplomski studij digitalne ekonomije. vidim da ima razredbeni ispit pa me zanima ima li negdje pitanja ili ima netko tko je upisao pa da mi napise sto otprilike mogu ocekivati na prijemnom? hvala :)