ICT školovanje

Preporuke za srednju školu

domandric03456 sri 7.3.2018 15:14

Pozdrav bugovci,

8. razred osnovne škole sam i počeo sam razmišljati koju srednju upisati.

Jako me zanima informatika (Izuzetno jako mreže, serveri, virtualizacija i Linux).

Po kalkulatoru za bodove imat ću 59 bodova za upis. (Ne želim u gimnazije)

Jako sam se razmišljao o Tesli i Jelkovecu no zanima me kakva su matematika i fizika u te dvije škole jer ne želim kasnije pasti državnu maturu, a i trebat će mi za fakultet jako.

Nadam se da će te mi pomoć jer znam da ima puno iskusnih i pametnih ljudi ovdje.

Lp, Domagoj

 

PunchyTinkerton pon 12.3.2018 14:26

Vidim da ne želiš u gimnaziju, ali po broju bodova svejedno moram reći: odi u V. ili MIOC, oni su jaki iz informatike. Nemoj zaboraviti, srednja nije samo kurikulum nego i ekipa: po tim strukovnim školama ima svakakvih likova, gimnazije su ipak malo "blaže", posebno ove dvije: tu ima geekova koliko te volja.

 

Strukovne: koliko čujem, postoji i nekakav informatički smjer u Končaru, navodno da su jako talentirani đaci i da imaju dobre profesore. Mislim (nisam 100%) da je to ovaj eksperimentalni program: http://ss-elektrotehnicka-zg.skole.hr/nastava/smjerovi/tehni_ar_za_ra_unalstvo_eksperimentalni_strukovni_kurikulum

 

Moja preporuka (i iskustvo): gimnazija. Ne znači da je Končar loš, dapače, kurikulum im je fenomenalan, šta je, je.

loky4i4 uto 13.3.2018 12:34
PunchyTinkerton kaže...

Strukovne

 Od kad je tehnička škola strukovna ,jel se taj naziv ne koristi za strukovne(autoelektričar,zidar,soboslikar itd.) ? I koliko ja znam tehničke škole imaju program iz gimnazije(matematika,fizika) tako su barem imale u moje vrijeme

domandric03456 sub 28.4.2018 22:21

Napisao sam da ne zelim u gimnaziju,a za MIOC mogu samo sanjat.

Rekao sam u tekstu da imam 59 bodova.

Razmisljao sam elektrotehniku u Končaru no zanima kakva je skola, a sto se tice ekipe; iskreno me briga kakva ionako sam 8 godina u osnovnoj imam samo jednog prijatelja , posto sam izuzetno anti-socijalan. 

Znaci Koncar je dobar ?

ivanzu sub 28.4.2018 22:25

Pola likova iz gimnazije je glupo ko ona stvar jer tamo nista pametno ne uce, u slucaju da ne zavrsis fakultet zajebao si se u startu jer te nitko nece zaposliti samo sa gimnazijom, idi u neku tehnicku.

domandric03456 sub 28.4.2018 23:23

Hvala ti na informaciji, isto vidim gimnazije kao glupost (to je moje osobno mišljenje nemoj te ga omalovažavati). Ici cu za Končara jer vidim da nude međunarodni CISCO certifikat koji ne znam koliko ce vrijedit no sigurno cu ustedit puno novaca.

Trebam li nešto znati prije nego li se upišem u tehnicku skolu ?

 

grgo331 pon 31.5.2021 21:53

Pozdrav. Sad sam osmi razred. Na kraju školske godine ću imati oko 60,23 boda. Planiram upisati Teslu ili Končar. Koji je bolji izbor i zašto. Za smjer gledam elektrotehničar ili strojarski tehničar. Koji smjer i škola je bolja ako će se ići na fakultet a koja ako ne. Hvala

cvaja997 pon 31.5.2021 22:24

Ako ti tehnicko crtanje ide slabije, elektrotehnicar. Ako ti matematika/kemija/fizika nisu drage, racunalni tehnicar za strojarstvo. Mada, to su slicni programi, elektrotehicar je nekima dosta teze, meni je bilo ok nakon 1. polugodista. Malo je sok nakon osnovne doc u SMRC u Karlovcu, elektrotehnicar. Bili smo mucice male. Uglavnom, med i mlijeko nasprem faksa. U srednjoj te ipak guraju, na faksu te nitko ne jeb niti 5%, usto svaki bod skupo placas, a moras polozit. Sretno i nemoj se zezat, moja preporuka. Odmah zapni jako dok se ne prebacis u glavi na taj nacin razmisljanja. Sumnjam da znas neke vece formule okretat i kucat brojke u kalkulator. To je ogromna greska OS, ne uce logiku razmisljanja jer kad "narastes" u jednadzbama nemas brojeva. Samo slova.