ICT školovanje

Informacijska tehnologija Split

joannain pon 15.8.2011 12:56

Ove godine sam upisao na Sveučilišnom studijskom centru za stručne studije Informacijsku tehnologiju, moze me netko uputit u neke kolegije sa prve godine, organizaciju faksa, profesore i tako to? Hvala lijepa

Online pon 15.8.2011 13:32

Da se ne iznenadis, samo se jedan dio odrzava u kopilici, predavanja, dok se vecina vjezbi odrzava u solinu i vjezbe iz osnova elektrotehnike i elektronike u gusara, na spinutu. Kao i na svakom faksu imas lake i teške predmete, u prvom semestru je najteži DIMT što drži ožegović, to je na fesbu DSS, vježbe su u solinu i to trebas odradit 100%. Kod ozegovica nekad imas ulazne i izlazne kolokvije, prije i poslje predavanja, sveukupno budu 3 glavna kolokvija što se tice teorije, i dva kolokvija sa zadacima. Ostali predmeti su puno lakši.

 

U drugom semestru jedini problem vecini studenata bude uvod u programiranje, sto se radi u visual basic-u.

Skoro svi predmeti imaju uz predavanja i vježbe, mislim jedino da engleski jezik nema vjezbe.

joannain pon 15.8.2011 13:41

Čuo sam za tog Ožegovića sa FESBa, osnove elektrotehnike i fizika su u rangu sa elektrotehničkim fakultetima ili se bave elementarinim stvarima

 

Koliko dosad vidim organizacija faksa je 0! mislim da smo jedini faks koji nije imao slikanje za iksicu prilikom upisa, niti smo dobili korisnicko ime i lozinku za prijavu u moodle sustav na web stranicama fakulteta, niti znamo kad pocinju predavnja, oce li se to nastaviti i dalje tako ili ima nade, inace znam za to da su vjezbe u solinu, cuo sam da je nesto i u Livanjskoj?!

 

 

Online pon 15.8.2011 13:50

U livanjskoj budu vjezbe  i predavanja samo za smjer strojarstvo. Mislim da se slike za x-icu uzimaju za vrijeme upisa, i mozes je podignit sredinom 10-og mjeseca, bude obavjest na stranicama od faksa.

Podatke za moodle i e-mail  se takoder dobivaju oko 10-og mjeseca. To ces podignit nasuprot referade u kopilici.

Online pon 15.8.2011 14:07

Osnove elektrotehnike drži Zorica, super profa. Budu 4 kolokvija, u svakom kolokviju 4 pitanja iz teorije, i 4 zadatka. Teoriju naucis glavna pitanja i bit ce dovoljno za prolaz. Obicno studenti dobiju primjer proslogodisnjeg kolokvija, i uvijek dva pitanja iz tog kolokvija budu u ovom kolokviju. 2 zadatka budu laksa, i 2 teža, idi redovito na vježbe, provjezbas par zadataka doma i nece bit problema.

 

A fiziku drzi jedan lik sa PMF-a. Predavanja budu malo dosadna, na njima bas i neces naucit rjesavat zadatke, ali na kolokviju se smijes koristit drugim rijesenim zadacima. Budu 2 kolokvija u semestru, po 8 zadataka u kolokviju. Prag prolaska bude spusten na 40% zato sto je prolaznost jako slaba, s obzirom na broj studenata koji polažu fiziku.

joannain pon 15.8.2011 14:18

Reci mi jel se studenti dijele u grupe kao na nekim fakultetima, ili su svi skupa?? I da postoji li TZK posto ga nema u kolegijima koje sam nasao na oss.unist.hr

 

 

I ima li usmenih jer koliko znam po bologni ih ne bi trebalo bit

Online pon 15.8.2011 15:27

Podjela u grupe ovisi od predmeta do predmeta. Kad su auditorne i laboratorijske vježbe u pitanju, onda bude podjele po grupama, nekad budu samo dvije grupe, kao npr. matematika, dok na labu iz DIMT-a bude po 10-ak grupa.

TZK postoji, skoro sve vrste sportova, ali nije obavezna. Informacije o tzk mozes nac na oglasnoj ploci na fax-u.

 

Usmeni takoder ovisi od profesora do profesora. Npr. ako polozis matematiku u prvom i drugom semestru preko kolokvija, nemas usmenog, inace ako izades na ispit, imas i usmeni. U trecem semestru matematiku drzi drugi profa, i u njega bez obzira na prolaz preko kolokvija ili ispita, imas usmeni. Od drugih predmeta usmeni ponekad bude na bazama podataka (npr. na prvom ispitnom roku bude usmeni, na drugom ne) i arhitekturi osobnih racunala.

joannain pon 15.8.2011 15:48

Na stranicama faksa pise da su ovo : linearna algebra, digitalna i mikroprocesorska tehnika, fizika, osnove elektrotehnike, uporaba računala, engleski jezik I, predmeti za prvi semestar ovo matematika se valjda odnosi na linearnu algebru, inace ni u drugom nema matematike, uvod u programiranje, arhitektura, nekakva analiza (sta se tu uci), osnove elektronike i engleski.

 

jel to sad nesto novo u promjeni kolegija ili staro pa nisu ažurirali?

Online pon 15.8.2011 16:10

Linearna algebra je matematika, samo eto ljepše zvuci. Analiza 1 je isto matematika, ucis integrale i matrice, ako se dobro sjecam. U 3. semestru imas primjenjena i numericka matematika, u 4. nema matise, u 5. semestru analiza 2 i 6. diskretna matematika.

 

Mislim cak da su uporabu racunala, iz 1. semestra, izbacili, jer je predmet i ovako glup.

Joco55 ned 11.9.2011 19:30

Malo je offtopic ali zanima me jer sam u nedoumici oko kupnje novog kompa/laptopa.

 

Možeš mi reći, da li je za ovaj studij nužan laptop ili se može i bez njega, jer imam odličan kom. te 22'' LCD ekran a i planiran uzeti još jedan isti ekran pa ako zbilja nije nužno ne bih želio uzimati laptop.

 

Hvala!

joannain pon 12.9.2011 00:45

Inace jel istina da taj profesor sa digitalne daje test iz gradiva koja se jos nisu ucila i koja  bi se kao trebala uciti taj iduci sat?????Inace, koja je fora s tom digitalnom, kojim se gradivom bavi, kolika je prolaznost

adikt pon 12.9.2011 01:02

istina je,,, to ti se zovu ulazni testovi i filozofija ožegovića je da moraš na predavanje dolazit pripremljen da bi predmet uopce moga pratit. takodjer imas i izlazni test, a to ti je nakon predavanja provjera koliko si ga povata:) sta se izlaznog tice, rijetko ga daje, obicno samo prvo predavanje u semestru i ne tribas se brigat puno oko toga dok za ulazne je jako preporucljivo ucit redovno jer ti na osnovu rezultata iz njih daje ( ili ne daje:) pravo da mu uopce izadjes na kolokvij. predmet sam po sebi je cista logika koja nekome sidne brze, a nekome sporije...

problem je najveci u glavama ljudi koji taj predmet odma otpisu i ne dolaze na predavanja uopce pa je zato i prolaznost jako mala.

 

ugl bez da zagrijes stolicu DMIT neces proc i zato se potrudi oko toga, vidit ces kako ces si bit zahvalan kad budes jedan od rijetkih kojem upisiva ocjenu u index

joannain pon 12.9.2011 02:04

Auff, bit ce tu onda dostaaa muke oko toga :S  znaci ako ne rijesis dobro ulazne testove ne mozes izac na kolokvij, opasan lik...

 

nego, od ostalih predmeta, jel ima jos ista sto bi brucosi trebali znati, znam da se po mogucnosti kolokvira sve ako se moze, no uz digitalnu koji bi kao s prvog semestra bio najtezi kolegij i da se malo vise usredotocimo na to, nekako mi najopasnije izgledaju osnove elektrotehnike i fizika :S

joannain pet 16.9.2011 01:19

ma bio sam na upisima, ka bili su nadrkane one vjestice iz referade, a ka govore one kakvi su ovo rukopisi majko moja, ko ce ovo sve procitat, a triba sam im ja rec a kakvi su ovo papiri za upis gdje te traze na jednom te istom papiru dvaput istu infromaciju, zato se nisam ni htio zajebavat s njima, trazio potvrdu od faksa za dom i nisam ju mogao isti dan dobiti vec tek sljedeci, hahah, a ono za jednu jeb*enu potvrdu treba tako dugo?? 

joannain pet 16.9.2011 12:56
made in croatia kaže...

a prema meni su bile skroz ok.. haha lipo si ti počea {#}

a to za potvrdu je glupo, pogotovo ako si se doša samo upisat pa nazad doma isti dan.

pa da o tom i pricam, vec ovako moram opet dolazit u st, sto mi je 100 km