Lewis čet 26.9.2019 09:17
Mladen kaže...

Kad smo već kod autića, prošli mjesec je izašla Corona za Cinemu pa nakon što je stigla i licenca, malo "coroniziram" kolekciju.

Model je iz Forza serijala, malo presložen i prilagođen klasičnim render-engineima. Ručno modeliranje baš i nema šanse protiv 3D skenera i opreme kojom raspolaže ekipa iz Turn 10 Studiosa (osim ako nisi Lewis :)).

 

Hehe, scan je super ali nije svemoguc ;). Napravio sam ih nekoliko komada (Nadrazi mi je Aston MartinGT12) za Forza4 i jos neke igre iz scan-data, tako da nije bas ni skenirano odma spremno za upotrebu, pogotovo interijeri, tamo je tesko skenirati na taj nacin sa FaroArm skenerima pa treba jos puno vremena potrosit za interijere i kompletirani auto - ali sto jest jest na kraju je barem precizan ;).

Znaci ovaj video https://www.youtube.com/watch?v=CWb7cCS16TM na 1m13 sec pocinje dio za ekipu s kojom sam radio (AcmeDC) na tim skenirmanim modelima.


Mladen čet 26.9.2019 15:29

Moraš ti imati prste u svemu :))

 

Da, jasno da i skenirani model treba dodatnu obradu i ručnu optimizaciju ali su glavne, karasterične linije karoserije točne, a to je kod auta najvažnije, par milimetara pomaka i to više nije taj auto.

Često su ovi potpuno "ručni" naizgled ok ali tek usporedbom sa nacrtima ili skeniram modelom se vidi razlika. Nekom nije bitno, a nekom tko umjesto skupljanja sličica, znački ili salveta skuplja 3D modele jest :).

 

 

 

 

09jer90 sub 21.12.2019 16:39

postovanje znam da je kriva tema,ali nemogu na drugaciji nacin privuci pro ekipu za misljenje, ovi kineski graficki tableti huion,xp i ostali rabi li itko? jer mislim olaksat novcanik za 600 ojra za jedan jer ne radim za triple A game studio da pucam sad na cintiqua od 30k kuna, ako iko koristi molio bi link na najblizi shop za isti ali nemam iskustva sa njima...

ak sve propadne uvijek postoji opcija za wacom pro medium...

Blazebum sub 11.1.2020 11:33

Prije mjesec dana sam počeo učiti o 3d modelingu. Koristim Blender. Do sada sam naucio osnove i prošao nekoliko tutoriala na youtube.  Da li me možete usmjeriti kako dalje da razvijam sposobnosti? da li i dalje da idem preko youtube ili da uzmem i sam počnem nešto da mpravim?

PaoloDP sri 22.1.2020 07:57

Ako si naučio osnove, najbolje da smisliš neki svoj projekt. Neka to bude nešto realno i ne prekopleksno. Ja sam se prvi puta zaletio maštajući kako ću izmodelirati humanoidne likove i animirati ih.. no to je stvarno puno posla. Odustao sam. 3D profesionalci se obično opredjele za jedan dio pipelinea. Npr. samo modeliraju, samo postavljaju rigove, samo animiraju, samo postavljaju mateijale itd. 

Najbolje je odabrati neki predmet i napraviti ga sam od početka do kraja. Evo, npr. ja sam 2-3 posta više napravio model gitare. Usput gdje sam god zapeo, tražio sam tutoriale o nečemu sličnom da si pomognem. 

Ne znam ako si naletio već na Ducky 3D kanal koji je odličan. Ima puno kratkih tutoriala o Blenderu i puno inspiracije. 

Najbolje je da kreneš s nečime što te zanima i pokušaš reproducirati to da bude što uvjerljivije tj. realnije na kraju.

 

NiDJO7Z7 uto 11.2.2020 12:06
PaoloDP kaže...

Zamrla tema opet?

Evo još sam se malo zezao, motiviran knjigom Dan Simmonsa - Hyperion. Blender Eevee.

 

 Kako si naproavio, kako to da nazovem... to u zraku, pješčani vjetar? xD da li je to slika kao overlay ili nesto drugo?

NiDJO7Z7 čet 26.3.2020 13:42
CyberDemonVZ kaže...

 Ovo je just for fun, ili za nekog radiš projekt?

Just for fun, ovo mi je zapravo dobra praksa, zato jer radim model prema vec postojecem dizajnu pa samo uvjezbavam modeliranje, UV unwrapping i materijale.