Fotoaparati

Problem oko dig. fotoaparata Sony DSC DSC-W180 10

AlexSmith čet 12.4.2018 17:12

Pozdrav svim članovima ove grupe. Novi sam, samo da se zna. 

E, sad, da ne bi dužio previše. Podhitno mi je potrebna pomoć ili bilo kakav koristan savet.

 

Dakle, imam fotoaparat modela Sony DSC CyberShot DSC-W180, kom je jednom prilikom snimanja pao na pod *nije bila uopšte neka visina (u kući), gde se odmah nakon pada ugasio, i ostao objektiv vani.

Gde sam ja nakon toga uzeo i počeo da palim, ali se neprestano gasio, a što je najgore što nije mogao da se vrati objektiv unutra. Prošlo je već dosta meseci, i uzeo sam opet taj isti već pomenuti fotoaparat, i počeo da palim, i sad već mogu da upalim, s tim što mi se pojavi crna pozadina sa nekim tekstom i to što s veza s vezom nema, piše da mi je ostao kao punjač tj. usb host kabl u njemu i da bi trebao da ga izvadim.  Probao sam ubaciti nove baterije u njega, pa da vidim hoće li proraditi, i opet ništa. Znači razne iideje mi padalo oko rešenja. Kud sam izgubio taj usb kabl od tog fotaparata,

a mislio sam da priključim u njega i da vidim hoće li proraditi, pa sam kontao kupiti novi usb, pa reko da se prvo vama obratim za savet, ima li ikakve šanse da ga povrati taj usb, ili ako ne može da džabe ne kupujem, i imali kakve nade da ću ga moći opet koristiti? Ili ću morati ga nositi u servis?! I samo da još dodam vezano za to, kad upalim taj fotoaparat, krene da proizvodi neki zvuk tog objektiva i plus krene skroz lagano da se vraća unutra, ali uzaludno.  Mnogo bi mi značila neka pomoć ili savet- Hvala unapred puno!