Hyperion ned 24.7.2016 23:19

"Discovery" je naziv nove Star Trek serije koja će početi sa prikazivanjem u siječnju 2017. godine.

 

 

 

Nakon neprekinutih 18 godina emitiranja Star Treka kroz 4 serije od 1987. - 2005. godine uslijedila je suša duga ~12 godina. Razlog zašto se to dogodilo teško je odrediti; zasićenje gledatelja, pad kvalitete, odstupanje od originalne ideje Star Treka, slabija gledanost "Enteprisea" itd.

 

Kako god, kraj je došao sa 4. sezonom Star Trek Enteprisea, koju su fanovi razapeli zbog raznih i većinom bizarnih razloga počevši od uvodne špice tj. jer su koristili pjesmu, a ne instrumental kao inače. Star Trek fanovi su baš ono hard core i jako teško je uvoditi nove stvari u Star Trek zbog njih, ali čini se kako se nakon nekog vremena uspijevaju prilagoditi ako je materijal imalo kvalitetan. Tako su napadali i vjerovatno najbolju seriju The Next Generation koja je skoro bila otkazana već u 2.-3. sezoni, međutim pojavom nove rase "Borg" i cliffhangerom na kraju 3. sezone "The Best of the both Worlds - part 1" koji je ostavio gledatelje u velikom isčekivanju je označilo veliku prekretnicu u toj seriji na bolje.

 

Negodovanje fanova također očekujem i kod nove serije, koje je u biti već krenulo, a za to je dovoljno bilo vidjeti dizajn "novog" broda i vrijeme radnje (koje još nije službeno ni potvrđeno).

 

 

Koliko god mrzili ili ne volili Abramsove Star Trek filmove, oni su uvelike pomogli oživljavanju Star Treka u globalu, te nas konačno doveli do nove serije. To im se mora priznati.

Prvi teaser sa prvi puta prikazanim logom je objavljen u svibnju 2016. godine, tek toliko da se vidi službeno da je projekt živ.

 

https://www.youtube.com/watch?v=YaVWIVOdUSQ

 

 

Do jučer (23.07.2016) se nije puno znalo o samoj seriji, a onda je službeno objavljen kratki video u kojem je prikazan dizajn broda. Video je prvo prikazan i napravljen za Comic-Con u San Diegu, zbog toga nije baš vrhunski render na kakve smo navikli.

 

https://www.youtube.com/watch?v=QGsuM31IC-Q

 

Kao što se može vidjeti u videu, brod nosi registracijsku oznaku "NCC-1031".

 

  

 

Tako se može zaključiti da je radnja vjerovatno smještena u vrijeme nešto prije TOS-a (The Original Series), jer npr. originalni Enteprise nosi oznaku NCC-1701, ali ne mora to značiti. Međutim ako je to istina scenaristi će imati velikih problema zbog toga jer iza sebe imaju ogroman lore od 726 epizoda prijašnjih serija na kojeg moraju paziti.Tto je jedan od razloga zašto je Enteprise bio kritiziran i zašto su fanovi prvotno htjeli nastavak vremenske linije (post-Voyager) gdje se ne bi trebalo toliko paziti na lore.

 

Sami dizajn broda je gotovo identičan jednom starom dizajnu broda koji je trebao biti korišten u Star Trek Phase II.

 

 

Phase II je bila druga po redu planirana serija koja trebala započeti s prikazivanjem u 70.-ima, međutim od te ideje se odustalo (na našu sreću) i dobili smo TNG (The Next Generation) krajem 80-ih.

 

 

Jučer na Comic-Conu se još saznalo u kojem će svemiru radnja biti smještena. Kao što je bilo i priželjkivano, radnja će biti smještena u takozvanom "Prime" svemiru u kojem je smješteno sve osim zadnja 3 filma što je super jer će biti povezano s ostalim serijama.

 

Nova serija će biti snimana u Kanadi, točnije Pinewood Toronto Studios. Sastojat će se od 13 epizoda po sezoni i biti će prenošena online na CBS-ovoj novoj platformi All Access (to je nešto tipa Netflix ili HBO to go). Producenti serije žele uvesti moderne "story arcove", gdje kroz cijelu sezonu imamo jednu priču. Star Trek do sada je uglavnom bio "epizodičan" sa iznimkom 3. sezone Enterprisea, te je imao uglavnom preko 22 epizode po sezoni.

 

 

 

Vodstvo/Glavni producenti nove serije čine Bryan Fuller i Alex Kurtzman.

 

Bryan Fuller je do sada radio kao producent/scenarist na nekim epizodama serija poput Star Trek Voyagera, Dead Like Me, Pushing Daises, Heroesa i Hannibala.

 

Sjećam se da se isprva spominjao Alex Kurtzman kao glavni čovjek serije (jedan od ljudi JJ Abramsa) koji ima puno veći opus nego Fuller i radio je na serijama poput Herculesa, Xene, Aliasa, Fringea, Sleepy Hollow, Hawaii Five-0, Scorpion itd., te filmovima poput Eagle Eye, Star trek (2009) i Star Trek Into Darkness, Transformers 1 i 2, Mission Impossible III, Cowboys & Aliens itd.

 

U zadnje vrijeme sve konferencije drži i na sva pitanja odgovara Bryan Fuller, ne znam da li se šta promjenilo oko vodstva. Kurtzmana fanovi ne vole i to je lako je zaključiti, radio je na Star Treku (2009) i Star Trek Into Darknessu i usko je povezan sa JJ Abramsom (za mnoge je to čovjek koji je "uništio" Star Trek) i ispočetka se zbog toga očekivalo da će radnja biti smještena u alternativnom svemiru te da će biti povezana sa zadnja 3 filma. S druge strane Bryan Fuller se čini ok lik koji ima iskustva od prije na Star Trek Voyageru.

 

Staro vodstvo Star Treka u vidu Ricka Bermana i Brannona Brage neće biti ni blizu projekta.

 

 

 

A sada da nešto osobno kažem, brod je stvarno ružan, ne znam da li sam vidio ružnijeg u Star Treku i nadam se da neće tako izgledati u seriji. Ni bolji rendering ga ne može spasiti.

However sve ostalo za sada zvuči više manje dobro.

 

Znam da na forumu ima solidan broj ljubitelja znanstvene fantastike i Star Treka, pa slobodno se poslužite temom i komentirajte. Sve veće novosti oko serije ću stavljati ovdje.

Blackstorm ned 24.7.2016 23:34

Jako čudan teaser trailer, brod/serija ima naziv Discovery a muzika kao uvod u bitku.

Osim toga, bolje išta nego ništa - predugo vremena je prošlo od zadnje serije.

A ovo da će svaka sezona biti u stilu True Detective se čini kao pun pogodak, može se pokriti puno više događaja o kojima znamo kroz par rečenica dijaloga u prijašnjim serijama.

warhammer pon 25.7.2016 00:25

dugo se spekuliralo o novom ST serijalu , nadao sam se da ce radnja biti u post nemesis periodu , ali opet se vracaju u proslost , nije problem bitno da nije JJ Abramsov alternativi univerzum,odlicni filmovi ali nije mi nikako legao remake TOS-a jer serijal TOS me je po  prvi put upoznao sa Star Trek-om,nekako su mi karakteri likova drugaciji i nisam ih mogao ,,prozvakati,, ... ali kao sto rekoh odlicni su to sci fi filmovi ako se gledatelj pomiri sa cinjenicom da je to alternativni univerzum a ne primetime 

 

Ako je radnja  prije TOS-a da li to znaci da ce serija  biti fokusirana na kontakt i sukob United Earth-a sa Romulancima  i stvaranje UFP sto je inicirao Archer  

 

Usput , meni najbolji roman iz ST univerzuma ; Star Trek ;  Federation

Hyperion pon 25.7.2016 00:50
warhammer kaže...

dugo se spekuliralo o novom ST serijalu , nadao sam se da ce radnja biti u post nemesis periodu , ali opet se vracaju u proslost , nije problem bitno da nije JJ Abramsov alternativi univerzum,odlicni filmovi ali nije mi nikako legao remake TOS-a jer serijal TOS me je po  prvi put upoznao sa Star Trek-om,nekako su mi karakteri likova drugaciji i nisam ih mogao ,,prozvakati,, ... ali kao sto rekoh odlicni su to sci fi filmovi ako se gledatelj pomiri sa cinjenicom da je to alternativni univerzum a ne primetime 

 

Ako je radnja  prije TOS-a da li to znaci da ce serija  biti fokusirana na kontakt i sukob United Earth-a sa Romulancima  i stvaranje UFP sto je inicirao Archer  

 

Usput , meni najbolji roman iz ST univerzuma ; Star Trek ;  Federation

Rat sa romulancima je kao što si i napisao je sukob United Eartha, a ne Federacije s Romulancima. Brod nosi oznake Federacije i izgleda kao iz razdoblja TOS-a/Kelvina, znači tamo oko ~2250.

 

Zanimljivo je da je oko tog vremena bio četverogodišnji rat sa Klingoncima, a čijim se sukobom bavio fan made project Star Trek: Axanar kojeg je CBS blokirao tužbom.

 

 

Dok službeno ne potvrde kada će biti vrijeme radnje, neće se znati točno, ali izgleda da je tu oko 2250. god +- 30 godina (od oka).

 

Naziv broda i serije ne mora ništa značiti, ali sumnjam da bi nazvali seriju "Discovery", a da se bave ratom.

 

Voyager npr. je imao smisla u Star Trek Voyager jer putuju iz Delta kvadranta nazad u Alfu, da li to znači da će se Discovery baviti plain old istraživanjem svemira?

lukica123 pon 25.7.2016 08:13
Hyperion kaže...
 Producenti serije žele uvesti moderne "story arcove", gdje kroz cijelu sezonu imamo jednu priču. Star Trek do sada je uglavnom bio "epizodičan" sa iznimkom 3. sezone Enterprisea, te je imao uglavnom preko 22 epizode po sezoni.

 

 

 

Ovo.

 

Mene živcira što je u svakom serijalu bilo epizoda sa sličnom temom/porukom, a da su malčice drugačije obrađene. I ako će sada Discovery discoverat nove planete/civilizacije, zbilja se nadam da će isti zaista biti originalni, kaki izgledom tako i svojom pričom.

walentkane pon 25.7.2016 13:15

Jedino s cime sam zadovoljan da je serija smjestena u orginalni svemir Star Treka a ne u ovo moderno akcijsko smece koje nema veze sa Star Trekom.

Ipak sve ostalo je lose,osim broda najvise me smeta ponovno vracanje u proslost umijesto nastavak radnje na Voyager i ST Nemesis. Koliko pratim sve stranice ST,vecina fanova zeli ST u buducnosti, toliko toga ima za nastavak a ne opet proslost u kojoj je vec sve videno i sve se zna.

Takoder radnja u buducnosti bi imala opciju za povratak puno starih i popularnih likova, Picard, Data, 7 od 9...

Hyperion čet 11.8.2016 16:46

Novosti

 

- biti će oko 7 glavnih likova oko kojih će se vrtiti radnja, a glavni lik neće biti kapetan nego jedan od časnika (lieutenant commander). Također tu ulogu će dobiti žena, non-white i njezin lik će biti čovjek, a ne neka od alienskih rasa.

 

- na brodu će biti gay lik

 

- radnja serije će biti smještena 10 godina prije originalne serije. Petogodišnja Kirkova misija je počela 2265 ili 2266, anyway to znači da će radnja biti sredinom 2250-ih. Kažu da će u seriji biti obrađivani događaji spomenuti u prethodnim serijama. Serija bi trebala biti most koji povezuje Enteprise i originalnu seriju.

 

- kažu da se neće radnja bazirati na ratu s romulancima već na nekom drugom "incidentu"/događaju koji je spomenut u originalnoj seriji.

 

- bit će više aliena na brodu nego na što smo navikli do sada, a bit će i robota.

 

- u seriji se možda pojavi Amanda Grayson (Spockova mater), ali neće biti centralni lik. Također možda u drugoj sezoni se pojave mlađe verzije nekih od likova iz originalne serije.

 

- i prije sam spomenuo, a sad je 100% potvrđeno je da će prva sezona imati 13 epizoda i da će serija biti "serijalizirana", a ne "epizodična" kao do sada. Također je rečeno da će neke epizode stajati same za sebe tj. da će imati zaokruženu radnju, ali svejedno biti i dio veće cjeline/priče.

 

- serija će biti premijerno prikazivana na CBS all access, ali će navodno oko dan poslije biti dostupna na netflixu. Zbog prikazivanja na multimedijskoj platformi bit će moguće ukomponirati u seriju više nasilja i vulgarnosti itd., kao u npr. Hannibalu. Iako je serija na multimedijskoj platformi koja se plaća svejedno će biti oko 12 minuta reklama na sat vremena sadržaja.

 

- The Hollywood Reporter kaže da su iz nekih izvora saznali da će u seriji jedan od glumaca biti otvoreno gay i da će glumiti jednog od vodećih muških likova. Također kažu da će neki od likova biti: ženska admiralica, muški klingonski kapetan, muški admiral, muški savjetnik i muški britanski doktor. Jedan od alienskih likova će se zvati Saru.

 

 

*****************

 

Pilot epizodu će režisirati redatelj i producent David Semel koji je radio na hrpi serija, poput: Buffy the Vampire Slayer, Angel, Beverly Hills 90210, Dawsons Creek, Homeland, Hannibal, Roswell, House, Heroes, The Strain...

 

Stjepanj čet 11.8.2016 17:48

Zar se u svaku seriju mora staviti neka pedercina?, mozda da pocnu i transvestite, pa da ne diskriminiramo i pedofile pa nek svakako ubace i njih...jedna od glavnih muških uloga peder? Wtf? Jel to neka zajebancija???

x18x05x čet 11.8.2016 18:04
Stjepanj kaže...
Zar se u svaku seriju mora staviti neka pedercina?, mozda da pocnu i transvestite, pa da ne diskriminiramo i pedofile pa nek svakako ubace i njih...jedna od glavnih muških uloga peder? Wtf? Jel to neka zajebancija???

 Osobno nemam ništa protiv pedera, njegov šupak neka radi šta hoće sa njim. No ne moraju mi to nabijat u lice još u seriji koju će velika većina gledati.

Hyperion pet 16.9.2016 20:25

Star Trek Discovery je odgođen za nekoliko mjeseci!

 

Serija neće početi sa prikazivanjem u 1. mjesecu kako se do sada nagoviještalo, već je ono odgođeno za 5. mjesec. Glavni razlog je taj što misle da im treba više vremena za postizanje željene kvalitete serije.

 

 

 

Jedna od gorih vijesti, već sam očekivao za 2 i pol do 3 mjeseca novi Star Trek materijal nakon 11 godina čekanja. Well I guess I'll handle a few more extra months...

walentkane pet 16.9.2016 23:03

Forsiranje gay likova za manje od 1% populacije.

Serija je ionako loša zbog stvari koje sam naveo već ranije a sad još i to.

Puno više ljudi su recimo vegetarijanci, zašto ne forsiraju takav lik? Ili bilo koju drugu manjinu?

Serija će biti fail.

Hyperion sub 17.9.2016 11:41
walentkane kaže...

Forsiranje gay likova za manje od 1% populacije.

Serija je ionako loša zbog stvari koje sam naveo već ranije a sad još i to.

Puno više ljudi su recimo vegetarijanci, zašto ne forsiraju takav lik? Ili bilo koju drugu manjinu?

Serija će biti fail.

Ni meni se to ne sviđa baš, ali šta ja tu mogu. Ako ne budu forsirali gay scene, dat će se gledati.

 

Ti ne shvaćaš da politički korektni amerikanci i njihove udruge traže, pa čak i napadaju studije ako ne uključuju gayeve i ostale rase u serijama/filmovima. Star Trek je ujedno poznat po tome što potiče raznovrsnost. U kasnim 60-ima su, The Original Series je imao za važnije članove posade japanca i crnkinju, što je bilo tada nezamislivo. Bio je je tu i poljubac Kirka i Uhure, prvi međurasni poljubac na TV-u. Bilo je tu još stvari poput crnca kapetana, koji je na kraju ispao jedan od najboljih kapetana. Zatim je bila žena kapetan i bila je dobra, itd.

 

Očito da su danas poslije crnaca i azijata na redu i gayevi. Tu je i pojačani feminizam, pa danas imamo užasan remake Ghost Bustera sa ženama, te ako se ne varam još takvih nekoliko novijih filmova. To je na žalost prešlo i na Star Trek, pa ćemo vjerovatno iz tog razloga opet imati ženu kao glavnog lika, ali i gayeve.

 

To je sve ok dok je kvaliteta glume na razini. Problem može biti ako će zaposliti nekoga tko nema nikakvog talenta, već će tu biti samo radi toga jer je gay. I naravno ako će forsirat te gay scene.

 

Treba pričekat pilot, pa onda osuđivat, pljuvat ili govorit da je fail. Trenutno se ne zna ni tko su glumci, niti sama radnja serije.

mcf sub 17.9.2016 12:36

Uh, koja razina zatucanosti u ovoj temi da je to strasno. Nakon gayofobije sad je i feminizam dosao na red (radi jednog filma sa curama u glavnim ulogama vec se proziva "pojacani feminizam" !?)

I to bas u temi o seriji koja cijeli svoj vijek propagira humanizam, otvorenost, i toleranciju prema svima - sadrzajno, meta-sadrzajno pa i van scenarija (gay glumci).

warhammer sub 17.9.2016 13:01

sve se vrti oko profita ako su manageri zakljucili da ce im se pederluk u seriji isplatiti neka im ga  a i vazno im je da su u trendu, DS9 imao je nekoliko cool lezbackih scena ,valjda je dosao red i na pedere da dobiju svoje a rekao bih da je to mnogo vise od 1% populacije mozda cak i do 25% ako ne i vise 

 

Ja se jos uvijek nadam da ce me Discovery ugodno pozitivno iznenaditi !

 

usput; http://deadline.com/2016/09/star-trek-discovery-premiere-date-pushed-the-good-wife-spinoff-cbs-all-access-1201819639/

Hyperion sub 17.9.2016 13:59
mcf kaže...
Uh, koja razina zatucanosti u ovoj temi da je to strasno. Nakon gayofobije sad je i feminizam dosao na red (radi jednog filma sa curama u glavnim ulogama vec se proziva "pojacani feminizam" !?)

I to bas u temi o seriji koja cijeli svoj vijek propagira humanizam, otvorenost, i toleranciju prema svima - sadrzajno, meta-sadrzajno pa i van scenarija (gay glumci).

- Star Wars - glavnu ulogu ima žena

- Star Wars spinoff Rogue One - glavnu ulogu ima žena

- Ghostbusters - žene

- Oceans 8 - žene

- Novi Expendables bi trebao kao i Ghostbuster imati isključivo žensku postavu

- The Thing (2011) - glavnu ulogu ima žena

- Star Trek Discovery - žena, još ako ona bude homoseksualne naravi, the circle is complete

 

Sve navedeno je remake/reboot/continuation, a ima još primjera, samo ih treba pronaći.

 

Postoje i razni članci na temelju toga:

http://www.indiewire.com/2015/11/examining-hollywoods-gender-swap-trend-and-where-it-needs-to-go-next-107826/

http://metro.co.uk/2016/08/11/why-hollywoods-all-female-movie-remakes-arent-doing-women-any-favours-6061647/

https://www.rooshvforum.com/thread-54298.html

...

 

warhammer kaže...

sve se vrti oko profita ako su manageri zakljucili da ce im se pederluk u seriji isplatiti neka im ga  a i vazno im je da su u trendu, DS9 imao je nekoliko cool lezbackih scena ,valjda je dosao red i na pedere da dobiju svoje a rekao bih da je to mnogo vise od 1% populacije mozda cak i do 25% ako ne i vise 

 

Eh, ali to su jako dobro napravili. U biti je bilo jako logično, zbog toga jer simbionti mijenjaju domaćine koji mogu biti muškarci ili žene. U tom slučaju je Jadzia Dax (žena) naišla na jednu ženu koja je bila u vezi sa prošlim domaćinom (mušarac) koji je imao istog simbionta kao i Jadzia. Probudili su se stari osjećaji, a pravila zabranjuju kontakt novog domaćina sa ljubavnicama/ljubavnicima prethodnih domaćina. Lezbijska epizoda, ali odlična je bila.


TNG je također ima epizodu kada se Riker zaljubi u dvospolca ili nešto XD

 

U svakom slučaju kontroverzne teme kojih se Star Trek znao uhvatiti, ali pod plaštem vanzemaljaca.

walentkane sub 17.9.2016 17:13
warhammer kaže...

sve se vrti oko profita ako su manageri zakljucili da ce im se pederluk u seriji isplatiti neka im ga  a i vazno im je da su u trendu, DS9 imao je nekoliko cool lezbackih scena ,valjda je dosao red i na pedere da dobiju svoje a rekao bih da je to mnogo vise od 1% populacije mozda cak i do 25% ako ne i vise 

 

Ja se jos uvijek nadam da ce me Discovery ugodno pozitivno iznenaditi !

 

usput; http://deadline.com/2016/09/star-trek-discovery-premiere-date-pushed-the-good-wife-spinoff-cbs-all-access-1201819639/

  

Tocan podatak je 1.6 posto tako da nisam puno promasio.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/LGBT_demographics_of_the_United_States

 

Koliko ce im tih 1.6 posto donijeti profita lako je zakljuciti.

Hyperion sub 29.10.2016 09:13

Brian Fuller je napustio Star Trek Discovery ekipu radi drugih projekata, prvenstveno zbog serije American Gods.

 

"... Fuller is busy prepping Starz's high-profile reboot of Neil Gaiman's American Gods as well as a revival of NBC's Amazing Stories, the latter of which is an anthology." - The Hollywood Reporter

 

 

Pomicanje datuma izlaska serije, zatim odlazak Fullera. See the pattern.

bradonja_85 ned 30.10.2016 22:05
Hyperion kaže...

Brian Fuller je napustio Star Trek Discovery ekipu radi drugih projekata, prvenstveno zbog serije American Gods.

 

"... Fuller is busy prepping Starz's high-profile reboot of Neil Gaiman's American Gods as well as a revival of NBC's Amazing Stories, the latter of which is an anthology." - The Hollywood Reporter

 

 

Pomicanje datuma izlaska serije, zatim odlazak Fullera. See the pattern.

 Otišao je jer se pomicanjem datuma izlazka Discovery-a rad na The Hollywood Reporter poklapa s radom na Star treku, a navodno će ostat uz seriju kao nekakav savjetnik

Hyperion ned 30.10.2016 22:14
bradonja_85 kaže...

 Otišao je jer se pomicanjem datuma izlazka Discovery-a rad na The Hollywood Reporter poklapa s radom na Star treku, a navodno će ostat uz seriju kao nekakav savjetnik

Ne znam, pročitao sam negdje da je Discovery odgođen zato jer je on "otišao". Tko zna što je na kraju bilo.

Hyperion čet 24.11.2016 01:57

Michelle Yeoh (Crouching Tiger Hidden Dragon, Sunshine, Tomorrow never dies) je prva glumica za koju se zna da je castana. Njezina uloga bi navodno (Nije potvrđeno) trebala biti i ona glavna, a to je ženska časnica (Lieutenant Commander). Ovo je leakana, a ne službena informacija. U međuvremenu CBS odbija išta komentirati. Na njezinoj IMDB stranici se već nalazi Star Trek Discovery u popisu projekata u kojima je glumila/će glumiti.

 

http://www.comingsoon.net/tv/news/788489-michelle-yeoh-star-trek-discovery

 

 

Što se tiče samog castanja, ono je navodno pri kraju, ali se ne zna za niti jednog glumca osim Michelle Yeoh.

 

Snimanje je trebalo krenuti sada u 11. mjesecu, međutim ono još nije krenulo.

 

 

I ne znam da li sam spomenuo, već ima neko vrijeme otkada je objavljeno da će na Netflixu biti emitirane sve epizode, ali sa odgodom emitiranja do 24h u odnosu na CBS All Access.

njuskac čet 24.11.2016 11:04

Najgori moguci izbor na glavnu glumicu, sad znam da to necu gledati.Uopce mi se ne uklapa u star trek svijet. Najbolji je bio  picard i trebalo bi ga vratit mislim da bi serija oborila sve rekorde.

Sint1 čet 24.11.2016 11:38

Menu ovo nikako, ali nikako nije jasno da se radnja odvija u vrijeme slicno Enterpriseu, po meni nema ni jedan jedini logicni razlog za to.

Enterprise im je bio najslabije gledani serijal i sad oni umjesto da krenu sigurnim putem TNG-a i Voyagera, ne ne nema sanse ajmo mi opet od pocetka. Sve mi se cini da ce serija biti totalna pusiona, mozda ce trajati koju sezonu, ali mi ne bi bilo cudno da im ta prva bude i zadnja, pa se opet mozemo jwbati sljedecih 10-15 godina do sljedeceg serijala.

Prince-Artas čet 24.11.2016 11:47
Sint1 kaže...
Menu ovo nikako, ali nikako nije jasno da se radnja odvija u vrijeme slicno Enterpriseu, po meni nema ni jedan jedini logicni razlog za to.

Enterprise im je bio najslabije gledani serijal i sad oni umjesto da krenu sigurnim putem TNG-a i Voyagera, ne ne nema sanse ajmo mi opet od pocetka. Sve mi se cini da ce serija biti totalna pusiona, mozda ce trajati koju sezonu, ali mi ne bi bilo cudno da im ta prva bude i zadnja, pa se opet mozemo jwbati sljedecih 10-15 godina do sljedeceg serijala.

 Možda si krivo shvatio, radnja se odvija 10 godina nakon Kirkovog Enterprisea, ne Archerovog.

warhammer čet 24.11.2016 13:51

ja bih najvise volio da se nastavilo na postnemesis timeline , ova ekranizovana ST  ,,proslost,, nikako mi ne lezi , zato nisam volio Enteprise a ni JJ Abramsove remakove , naravno gledao sam sve to ali nije leglo ... tako ce biti i sa ovim serijalom

Hyperion čet 24.11.2016 14:13
warhammer kaže...

ja bih najvise volio da se nastavilo na postnemesis timeline , ova ekranizovana ST  ,,proslost,, nikako mi ne lezi , zato nisam volio Enteprise a ni JJ Abramsove remakove , naravno gledao sam sve to ali nije leglo ... tako ce biti i sa ovim serijalom

To je većina starih fanova htjela (including me), nisi u manjini.

 

 

 

Malo nakon što sam napisao post rano ujutro, pojavila se i nova vijest. Priča se da će Michelle Yeoh biti zapravo kapetanica nekog drugog broda, a ne glavni lik ili kapetan Discoverya. Mislim da bi bila dobra za ulogu kapetanice.

 

"However, before you start mapping out the deck of the Discovery, sources close to the production tell us exclusively that Yeoh actually will be the leader of another ship. We hear that Yeoh has been cast as Han Bo and her ship is the Shenzhou. The Yeoh-run spacecraft is set to play a big role in Discovery‘s first season."

- http://deadline.com/2016/11/star-trek-discovery-michelle-yeoh-cast-captain-1201859554/

bradonja_85 čet 24.11.2016 20:11

Navodno će i Tony Todd imati nekakvu ulogu u Discovery-u.
Inače već je odradio ulogu u star treku kao Worfov brat, i pojavljivao se u DS9 i Voyager.

 

''kažu da će Yeoh biti admiralica na kojoj će se navodno temeljiti radnja''...IZVOR