oldtech pon 4.5.2020 10:53

Pozdrav,

 

na mom PSP 3000 modelu odavno je prestala raditi baterija. Sada PSP samo skuplja prašinu, a na internetu vidim da ima puno fake baterija koje nemaju dovoljno kapaciteta niti su kvalitetne da se PSP vrati u život. Zanima me na koji način mogu oživjeti svoj PSP? Gledao sam kako se baterija može modati no nemam potreban alat niti iskustvo, no na pamet mi je pala ideja o powerbanku!

Da li se PSP može puniti preko powerbanka, koji bi mi kablovi za to bili potrebni, koja voltaža powerbanka ili snaga i gdje bih to sve mogao kupiti?

amd freak uto 5.5.2020 12:50

Koliko ja znam moraš imat funkcionalnu bateriju da bi radilo. Mislim da to nije kao klasičan laptop koji može raditi bez baterije.

 

Ja bi prvo pogledao po loklanim oglasnicima za originalnom ali rabljenom...a ako nema uzeo iz aliexpressa ali bi obavezno pogledao komentare ljudi koji su kupili.

 

Mada sam siguran da bateriju možeš naci i kod nasih nekih ducana i servisa za psp. Javi im se mailom sa upitom.

luigiecho uto 12.5.2020 22:18
oldtech kaže...

Zahvaljujem na odgovoru. 

Isto tako ako netko kuži kako napraviti ovo: https://www.youtube.com/watch?v=CmcyH8ppxjI za neku simboličnu cijenu možemo se dogovoriti za područje Zagreba.

Problematika PSP baterija je da od dugo stajanja i malog broja punjenja gube na snazi i na neki način korodiraju te su neupotrebljive.

Mislim da ovo što gledaš na youtubu je barbarski pristup i uništiš psp na taj način. Logičnije je da uzmeš emulator na PCu ili mobu i tako igraš. Razlog zašto ovo pišem je taj što PSP može raditi samo s eksternom baterijom. Ono što ti treba je kabel za PSP na USB, evo jedan primjer na linku: LINK. Kada ga nabaviš spojiš PSP preko tog kabela na eksternu bateriju i radi bez problema. Ja sam koristo powerbank od Xiaomia. 

dax-lax sri 13.5.2020 10:12

Tvoja baterija je sigurno još uvijek uporabljiva, samo je pala previše ispod nazivnog napona da bi je punjač uopće prepoznao i krenuo puniti. Treba je spojiti na neko lab napajanje i pripuniti na barem 2.5-3V da bi je punjač krenuo puniti
Imam psp 1000 i uredno koristim plejku na punjaču ako izvadim bateriju. Možda 3k drugačiji upravlja napajanjem.

Iako je tu tvoju bateriju moguće oživiti, jerojatno je zbog takvog pada napona prilično slabog trajanja. Na netu se sigurno mogu pronaći i kvalitetnije baterije. Bitno je samo da su proizvedene barem unutar zadnje 2-3 godine, jer i one starije odu od stajanja.

Btw, ja sam na 1000 modelu provukao vod od napajanja na usb, tak da ga mogu na powerbank spojiti bez da tražim onaj njegov okrugli konektor.
I da, 5V ti je napon za punjenje. Može ga bilo koji mobilni punjač puniti.

oldtech sri 13.5.2020 11:00

Original baterija je prestala raditi prije nekih 5 godina, nabavio zamjensku preko interneta ona je radila nekih 2 godine i prestala. Surfajući po internetu vidim dosta komentara kako kupovati zamjensku bateriju koja se uglavnom naručuje iz Kine nije dobra ideja jer nikada nisi siguran hoće li biti ispravna ili ne. 

 

Po Vašim komentarima da se zaključiti da je najbolje kupiti ovaj kabl sa psp priključkom i neki powerbank, komocija korištenja mi onako nije bitna jer ću se nekako snaći. PSP 1000 je noviji model od 3000 pa vjerojatno ima više funkcija. Ja sam probao izvaditi bateriju iz 3000 i puniti ga na punjač preko struje no nikakve znakove života nije davao, isto tako imao sam uvijek uključen usb mod punjenja no kada sam ga priključio na mini usb nije se punio, vjerojatno jer ga treba priključiti na gore prikazani kabl sa psp priključkom.

Imate li preporuku koji powerbank do nekih 200-tinjak kuna valja uzeti da bi funkcionirao sa PSP-em?

dax-lax sri 13.5.2020 13:00

Psp 1000 je prvi psp ikada izašao. 3000 je već treća revizija. Tanji je, ima malo drugačiji lcd. Ono što ti misliš je e1000, a to je zadnja verzija prije ps vite. Kupi onda powerbank i kabel.

Edit: sad si me podsjetio na nešto.
Probat ću izvadit elektroniku iz originalne i nakeljit s nekog moba bateriju i vidjet kak se ponaša. Ova moja oriđiđi traje još oko sat i pol ali baš me sad zanima kolko je napredak u današnjim baterijama