maxy0 pet 20.9.2019 17:01

Narucim ja evo tv uslugu i 1 dodatni tv modul. Nakon par dana dolazi i posto mene nije bilo doma, sestra plati postaru i dodem doma i vidim 3 paketa. Poslali su mi 3 modula. Nazovem ja sluzbu za korisnike i uspije mi otkazat 1 uslugu i kaze da se javim na mail da mi daju upute kako vratiti ovaj jedan modul koji su poslali zabunom. Posaljem mail - nema odgovora. Posaljem.im na fejs poruku i kazu da module mogu vratit na jednu adresu, a da na drugu adresu posaljem kopiju racuna i zahtjev za povrat novca od njih. 

Skuzim kasnije da ci+ modul ne pase na jedan od tv-a, tako da bi sad trebao vratit 2 a ostaviti si 1. Ovaj koji su deaktivirali mi je u tv-u i rade apsolutno svi buketi(?) a ovaj koji je jos uvijek aktivan ubacim u tv i pise da nema.usluge. 

Sad ja tu vise nista ne kuzim, svaki put kad nazovem dobijem drugu informaciju. Zelim si ostavit 1 tv modul, a ova 2 vratit i dobiti povrat novca, a nemam pojma kako da to napravim

 

maxy0 pet 20.9.2019 17:34
ihush kaže...

-zovi-pitaj ili idi u poštu.. nećeš tu dobiti ''točan'' odgovor. (da, spetljani su .. nemaju veze s tom strukom + promjena vlansika..).

 Posta nema veze s tim posto je evo tv prodan ht-u. S obzirom da je mi je paket stigao 13.09. imam do 27.09. da ga vratim. Dala mi je upute curka na fejsu i tako cu napraviti, valjda ce sve okej proci. 

torrente pon 14.10.2019 19:15

jel ovo normalno da mogu snimati na usb SVE programe?  isprobao i filmske i dokumentarce. sve mi snimilo.

 

inače meni ova usluga super i jako sam zadovoljan slikom. imao sam jedino problem sa talijanima. koristim ovu njihovu antenu sa pojačalom i bolesno je moćna. brutalan prijem signala.

 

 

imao sam problem taj, što prilikom gađanja mog odašiljača, gađam i jug otvorenog mora.  talijani mi pokose pola frekvencija i morao sam ovu antenu okrenuti skroz kontra juga da POBJEGNEM od talijana,a samim tim bježim i odašiljaču u kontru...no ona hvata sve 100% 

ihush pon 14.10.2019 20:43

-pogrešno (razmišljanje).. jer pojačalo ne zaobilazi prepreku. Pojačalo pojačava, sve, signal ali i smetnje i tu je tad problem. Signal treba pojačavati samo kad nije dovoljno jak, za sve ostalo pojačalo nije odgovor samo dodatni mogući problem. Kvalitetna antena lovi, ili moraš nekeko zaobići prepreku.

torrente pon 14.10.2019 21:40

znamo svi da pojačalo pojačava cijeli spektar svega.  da ponovim...

- imaš prepreku i 10% domaćeg signala, talijana nema

- upališ pojačalo, domaći je 100%,ali si pojačao i prije nepostojeće talijane

- pošto je izvor domaćeg signala na jugu u liniji sa Barijem..sve navedeno bi bilo odlično BEZ pojačala da ne postoji prepreka

- u ovoj situaciji prednost pojačala je taj što se antenu okrenulo na debeli ISTOK i talijani su ostali zakinuti,a pojačalo i dalje na 100% drži domaći odašiljač, premda je kut čak 100 od domaćina

 

i tek nakon 10 dana vidim da i oni to spominju u jedom faqu

 

edit: imam i sliku prepreke koja i nije toliko problematična. problem je što smo svi u ravnini, ja ,prepreka, odašiljač, Bari. Ni jedna riblja kost ma koliko dobra ne izvlači kompromis,kao jako pojačalo sa antenom u kontra smijeru (istok). problem je bio što se to dogodi 6-7 dana u mjesecu kada se talijanima poklope idealni vremenski uvjeti i "postanu" jaki.

 

 

AF139 uto 15.10.2019 09:17

To što nema optičku vidljivost ne umanjuje puno signal jer se lomi difrakcijom (tako meni signal iz italije pređe pelješac koji mi je 12km daleko a njegova visina prema jugu cca 500m).

To što Yagi antene imaju bolju dobit (dBi) naprema logaritamskoj (LPDA) anteni razlikuje se i odnos napred/nazad koji je kod LPDA preko 25 dB a kod Yagi 15-20 dB.

Znači kad LPDA okreneš u obrnuti smjer od italije imat će manje italijanskih signala nego kod Yagi antene.

Nejasno mi je kako se te smetnje manifestiraju kad su daleko manjeg nivoa naprema lokalnom odašiljaču...pa nije analogija da imaš sliku u slici.

torrente uto 15.10.2019 11:51

Ovu Yagi antenu možeš slobodno ostavit u dnevnom boravku...ona će odradit prijem. Mislim da su se odlučili za prodaju baš ove antene u svojoj ponudi jer zbilja će pokrit veliki spektar "rizičnih" korisnika u HR (to što nas zanemariv broj treba ciljat jug..jebga).

Jedino bi bilo zgodno da postoji potenciometar koji bi smanjivao pojačanje, ovako se stvar riješi zakretanjem.

Simptomi... sve evotv frekvencije rade na 100%,ali talijani smetaju na 482Mhz (dokumentarci & film). I kao nekada na analogiji, vidiš da se stvar fluidno kvari, zablokira i zatim postepeno popravlja... unutar 30min postepeno signal ide od 100%,90, 70, 40, 25...fluktacija prema nuli... pratiš talijanske programe i raste im snaga i kvaliteta dok su naši na 0 i 10%. Unutar 24h bude tih fluktacija desetak..znači savršeno se poklopi PRIRODNI spektar (kao strujni vodič...bonaca, izmaglica na pučini je dobar vodič signala,a sa svakom naoblakom, burom i jugom, ta idila se narušava i talijani padaju). 

Evo primjera kada probiju...za to vrijeme naša 482Mhz doživljavaju da onaj signal bar lupeta gore dolje 0-100%, 0-30% skupa sa kvalitet barom.

 

ponavljam, ja sam iznimka zbog kvrge na brdu (prošli post sa grafom). ta kvrga je 1km od mene..nije malo dalje ko Pelješac. Bez pojačala, bilo koja antena hvata mi 10- do u vrh glave 20% STABILNOG signala. Kvaliteta mu bude 70-80%. prisiljen sam na pojačanje..a tada se pojave i baksuzi iza kvrge na brdu. No, zakretanjem sam riješio problem.

 

 

...zaboravili ste mi potvrdit jel vama sve snima na usb...meni da?

 

ihush uto 15.10.2019 12:19
torrente kaže...

..

 

 

...zaboravili ste mi potvrdit jel vama sve snima na usb...meni da?

 

 -sve? samo domaće-zemaljske fta kanale, ostali su blokirani u svim PVRima, tj to je stvar distributera signala koji zabrani snimanje kao macrovizija nekad... ako ti snima, to je neki soft koji ignorira lokot, zgodno :)

+ ali, po ZAMPu, zakonu o zaštiti potrošača, postojećim presudama u slučaju zaštite cd-dvd medija.. proizvođač-distributer bi morao ukloniti zaštitu na zahtijev korisnika, jer korisnik je platio medije-zampom, platio je uslugu i ima pravo snimati za osobnu upotrebu sve što mu je dostupno, kao nekad na vhs i audio kasete.. pri tome korisnik ne smije zaobilaziti zaštitu ako postoji, nego po sudskim presudama proizvođač (ugl sulačajevi s audio-cd-riaa..) mora ukloniti zaštitu koaj ometa normalno korištenje u što spada i snimanje za osobne potrebe. Bilo bi bolje da se to riješi zakonim-regulativom tj tumačenjem na nivou EU jer zakon već postoji samo ga treba tako tumačiti i primijeniti. Naravno operateri to ne žele jer tad ne mogu naplaćivati snimalice i sl.. no svejdno bi morali raditi u skaldu sa zakonom.. a sad kao za zaključavanje mobitela, to se u EU dešava s modemima operatera, tj moraju biti identični dostupnim na tržištu kako bi korisnik mogao kupiti po izboru, ne isključivo biti ovisan o operaterovoj opremi.. u srži je to ista stvar, ograničavanje prava korisnika, pogotovo što je zampovim nametom-porezom na sve medije već platio to pravo i to nije piraterija jer je isključivo za osobnu kućnu upotrebu itd itd.. + većina uređaja s PVR ima kdirano-zaštićeno i ne može se gledati na drugom uređaju osim na onom na kjem je snimljeno i zato baš nikavog razloga nema da se to i dalje blokira.. ali riaa-zamp je jak lobi.. velik novac i zato to za sad ne diraju.

torrente uto 15.10.2019 13:03

to oko zampa je jasno,ali se ne koristi zbog neinformiranosti....eventualno se spomene po srodnim temama dok većina misli da to tako mora biti,a ne mora...kao što si naveo. usb je podnio svoj teret nameta i gotova priča.

evo sada sam provjerio...snima sve programe na usb,ali na pc vlc ih ne može otvorit.  znači kompromis...gledaj na uređaju koji je snimao.

 

 

ihush uto 15.10.2019 13:12

-da..

+ ako se želiš poigrati nekad (početak lcd-pvr..) je postojao 'konverter' koji je snimku prebacivao za korištenje npr na računalu po želji jedan file ili 1-2gb (zbog starih ograničenja, fat32..) istovremeno uklanjao zaštitu.. ako npr panasonic dekoder.. i kao što je bilo s vhs-videima neki su ignorirali (noname..) zaštite od kopiranja pa što je jači brand manja je šansa da to zaobilazi.. npr možda quadro. Stari dekoderi ne pomažu jer to više nije dvd-mpeg-2 nego h.264-265.. a novo nije lako pronaći (odustao sam.. jer relano me ne zanima) :) no ako tebe zanima.. možda pronađeš nešto takvo.

ihush sri 16.10.2019 18:32

-vrijeme da hakom napokon počne kažnjavati, monopole i sl. .. regulatoru je posao regulacija tržišta, ne organiziranje domjenaka i dijeljenje kravata. Početak je 28mil? Nadajmo se.

-jer, nema tu što ht odlučivati, može biti vlansik ali to je i dalje evotv, firma-brand za sebe i nije važno tko je vlansik, obveze prema ugovorima-korisnicima + demonopolizacija. Ako monopilsta koristi urpavo tu poziciju tad je to samo po sebi kažnjivo. Ako to radi kao eliminaciju konkurencije maxtvu, tad je to kažnjivo, tad to regulator mora napraviti. Ako je to ht, tad nek promjene naziv i vrate novac korisnicima za kupljenu opremu. Preuzimanjem-kupnjom neke firme, osim vlasništva, nasljeđuju se i sve pravne obveze + zbog monopola/duopola još strože. Obje ''treće'' mreže (evotv i tele2) su nestale-kupljene, imamo dvojac duopolista koji se do sad nisu preklapali jer ex-vip je bio isključivo mobilni.. tek sad će se možda svađati ili će se dogovoriti o podjeli kolača, jedako kao što to radi mafja s kvartovima a država to mora regulirati inače nije država-regulator.

maxy0 sri 16.10.2019 23:51
MasterOfDisaster kaže...

Evo crne slutnje se ostvaruju preuzimanjem od strane HT-a LINK.

O kako mrzim HT, to se riječima ne može opisati.

 Kako mi je drago sto sam u roku od 14 dana otkazao pretplatu, a da sam znao da ih je HT preuzeo nebi ni pipnuo EVO TV.

Zatrazio sam i povrat sredstava i vratio evo tv module (700kn), i jos uvijek mi nisu uplatili, al neka ne moraju ni vratit pare, bitno da je dosao racun gdje pise da je pretplata otkazana. Radije nebi imao ni internet ni mobitel nego bilo sta njihovo imao

ihush čet 28.11.2019 16:33

kad se kaže prijemnik ne govore o TVu nego o prijemniku.. tj za evo tv trebaš odgovarajući prijemnik, pošto sad idemo na hevc h.265 dvb-t2 sve to se podrazumijeva, tj to je važno samo ako želiš koristiti CO modul, dok za prijemnik (kutijica) kupiš od njih odgovarajući i spojiš na tv-ekran (tad prijemnik tva nije važan, tad sve radi taj prijemnik..)

za CI mora biti v1.3 i često ako ne piše verzija piše CI+ .. ali za hbbtv nema neka posebna stvar, tj smartv to možda ima, ostali nemaju.. npr lan-internet-yt.. netflix i sl. ovo je app za tv intereaktivno i nije baš jasno jel baš nužno za gledanje tv programa ili nešto treće.. tek sad se to pojavljuje kao uvjet i to samo za CI modul.

-da imaš stariji prijemnik, čak i evotvo za h.265 bi opet trebao novi.. a praktičnije je ako tv podržava sve za ci modul tj jedan daljinski manje.. nikakve druge razlike (čak bi zasebni prijemnik mogao biti bolje rješenje osim dva daljinska...).

peksimo99 čet 28.11.2019 17:32
ihush kaže...

kad se kaže prijemnik ne govore o TVu nego o prijemniku.. tj za evo tv trebaš odgovarajući prijemnik, pošto sad idemo na hevc h.265 dvb-t2 sve to se podrazumijeva, tj to je važno samo ako želiš koristiti CO modul, dok za prijemnik (kutijica) kupiš od njih odgovarajući i spojiš na tv-ekran (tad prijemnik tva nije važan, tad sve radi taj prijemnik..)

za CI mora biti v1.3 i često ako ne piše verzija piše CI+ .. ali za hbbtv nema neka posebna stvar, tj smartv to možda ima, ostali nemaju.. npr lan-internet-yt.. netflix i sl. ovo je app za tv intereaktivno i nije baš jasno jel baš nužno za gledanje tv programa ili nešto treće.. tek sad se to pojavljuje kao uvjet i to samo za CI modul.

-da imaš stariji prijemnik, čak i evotvo za h.265 bi opet trebao novi.. a praktičnije je ako tv podržava sve za ci modul tj jedan daljinski manje.. nikakve druge razlike (čak bi zasebni prijemnik mogao biti bolje rješenje osim dva daljinska...).

...........................................................................................................................

 

 

 

 

 

Znači nema problema sa"televizijom", bar za osnovne pakete kanala? Mogu uzet prijamnik samo što taj modul (ca,co cl) će bit bzvz u mojem slučaju.

 

 

Oprosti. Čitao sam komentar barem 10 puta samo donekle pokušavajući da ga shvatim. 

 

ihush čet 28.11.2019 19:57

-imaš izbor dva različita rješenja.. ili dvb-t2/hevc h.265 kompatibilan prijemnik (kutijica) koje nudi evotv u prodaji.. ili CI modul koji radi to isto ali tad tv mora biti kompatibilan tj prijemnik koji zadovoljava sve kriterije. Sigurniji j ezasebni prijemnik ali je CI modul prktičniji ako želiš jedan daljinski .. + ovisi kako je rješen software u tv-u ili je bolji u zasebnom uređaju..

-koji uređaj može raditi? -jedino si siguran za onaj koji kupiš od evotva.. dok tv za CI modul mora biti v.1.3 ili ci+ + dvbt2-hevc+hbbtv ..

CI je samo kartica-dekoder.. tad sve ostalo mora radit tv-prijemnik (u tvu)

zaseban prijemnik je zaseban, on radi sve i šalje sliku na tv hdmi kablom tj tv ne radi ništa nego je samo ekran-slika..

-lakše je po potrebi zamijeniti prijemnik-kutijicu, no kako su sad TVi 40" malo iznad 1000kn, pitanje što je isplativo.. dok ci modul košta 300/200kn prijemnik je od 450 naviše (minus popust ako imaš..)...

-u pravilu ne koristiš druge prijemnike za evo tv tj FTA ne radi jer ne pronalazi kodirane-pay tv kanale i nema uopće opciju dekodiranja tj mjesto za CI modul ili već ugrađeni soft (koji uređaj kupljen od evo tva ima..) dok evo tv prijemnik može sve.. ali je cca dovstruko skuplji nego neki dugi na tržištu kao npr nitrobox..

Duje00 čet 26.12.2019 20:36

Poštovanje,

Novi sam korisnik evo tv-a pa imam odredene probleme. Znaci ne koristi se stalno nego vikendima.

Tek na prvom paljenju tj svaki vikend kad ga upalim rade mi samo nasi programi i neki iz pojedinih buketa a ovi drugi isto rade samo smrzavaju kao da im signal fali. Nakon sat dva prorade pa uredno sve radi. Ovo mi i nije toliki problem mogu priko toga proci posto je ajmo rec "prvo paljenje"nakon tjedan dana. 

Veci mi je problem sta mi se to zna desavat odjenom u toku dana dok se televizija gleda pa smrzaje pa pojedinih programa zna nebit po citavi dan pa dodu tek uvecer ili nekad dodu kroz sat dva. Vec dva dana zaredom mi se to desava.

Naravno zva 2-3 puta sluzbu za korisnike oni uporno problem je do signala tralalalal itd. Kaze ako cete da tehnicar izide na teren treba pricekati 5 radnih dana i ako je kvar na vasoj strani da ce mi naplatiti. Kazem netreba hvala ionako nisam stalno na adresi di je evo tv plus znam da nije kvar do mene. Antena svi spojevi pregledani sve uredu.

Znaci antena gleda direktno u odasiljac(Biokovo) bez ikakvih zracnih prepreka i nemam 30km zracne udaljenosti od odasiljaca. 

U toku kada mi se to smrzavanje desava signal padne na nekih 7-8 posto pa kvaliteta varira od 0-99posto dode slika pa nestane ili je polovicno slika sa smetnjama itd itd. Inace drugi programi uredno rade pise signal postojan nekih 48posto kvaliteta 99 posto nista ne trza dok dosta ostalih kanala trza. Recimo cili paket dokumentaraca i cinestar tv-a ukljucujuci HBO znaju mi trzat ili slike nema uopce.

Ono sto me jos isto cudi nalazi mi sve bukete a imam samo 3 plus HBO na dar 6mjeseci. Nekad mi ne nalazi niti ove izbarane bukete koje sam naveo da zelim imat. 

Sve sam to uredno na telefonu njima objasnio a oni uporno da je do signala. Ja kazem da je nebi mi ti programi nikako radili a ne nekada rade a nekada nerade a plus ostali programi uredno rade. 

Prijamnik sam dobio novi Strongov INTD 9000.

 Jeli normalno isto nakon svakog gasenja prijamnika pa ponovno paljenje makar bilo u 10sec da on uvik napravi onaj welcome screenn ucitava nesto pise na njemu download neki i to cekas nekih minutu dvije i onda datum i vrijeme budu resetirani i ujedno sve informacije o kanalima znaci nebude nista osim kanala spremljenih sve mu ostale postavke budu resetirane.

Jeli moguce da je do signala da bas taj frekvenciski pojas zeza di su ti placeni kanali van hrt-a i ostalih? 

Nadam se da vas nisam umorio sa duzim tekstom.

 

ihush pet 27.12.2019 00:12
Duje00 kaže...

..

Jeli moguce da je do signala ..

 

 -gle, što može netko s foruma bez čarobne kugle znati? ... ako tehničar kaže da je do signala + opis je takav, tad ili loša antena-kabel-smetnje ili možda neispravan prijemnik, vjerojatnije antena-smetnje.

-to koliko si blizu-daleko zapravo nije važno, nego kakav signal prima antena + smetnje a dalje sam kabel koji može biti npr prerezan ili loš spoj. Što da sad otkriješ loš spoj..? A kako znati? Nema druge nego ići redom, od nule i sve 100% provjeriti, antenu, kabel, spojevi.. pa ako imaš i neki drugi prijemnik. Tek kad to provjeriš možeš 'maltretirati' operatera, ali realno osim kvara uređaja ostalo nije 'njihov problem' tj OiV je za odašiljače dok kvaliteta prijema ovisi o konkretnoj lokaciji, možeš imati smetnje od bilo čega, .. evo to ne će otkloniti, oni ti samo mogu dati drugi-novi-ispravan uređaj i reći da podesiš antenu. Ostalo je tvoj problem + sreća (smetnje).

 

-antena, čudna ''biljka''.. možda je trebaš pomaknuti koji metar, okrenuti i sl. ako nisu spojevi tad antena, nema što drugo biti ako nije kvar a to moraš nekako otkriti ili tehničar..

torrente pet 27.12.2019 11:37
Duje00 kaže...

Poštovanje,

 

 

 Duje, vjerojatno imaš problem koji sam ja jedva riješio.

ja sam u Dubrovniku i ciljam Srđ kao ti Biokovo. ALI...malo sam bočno i dok ciljam Srđ , naciljao sam i jug..morsku pučinu i dobijem qrčinu kad je bonaca i fini sunčani dan. Pošto je moćna antena sa integriranim pojačalom, nesretnica bi posrkala i pojačala 15-ak talijana.

Polomili bi mi frekvenciju 482Mhz, na kojima su Doku i Film. Ostale frekvencije 5. Čim malo zapuše južina, okrene sjeverac..bilo što osim idiličnog mirnog dana...sve savršeno.

Pomakao sam antenu skoro za 180 kontra Srđa. Od tada sve 5.  Čak i na supportu evotv-a u jednom od točkica evanđelja navode... Vi blitvari što antenama pogađate jug...aj bogati, malo se igrajte antenom.

Ti imaš više izbora...osim Biokova naciljaj Brač ili zapadno onu čuku poviše Splita..zaboravio joj ime.

peksimo99 pon 30.12.2019 17:33

OK neznam hoću li dobro opisati, no provati ću. Uzeo sam evo tv nedavno i napravio sam da radi prihvatljivo. Imao sam u početku problema s vanjskom antenom koja je prikazivala neko preopterećenje kad bih je uključio "vanjsku" u evo prijamnik. To sam riješio tako da sam priključio vanjsku antenu na unutarnju"sobnu malu", pa onda u evo prijamnik i tako pretražio kanale.  Onda kad je pretraživanje obavljeno mogao sam vanjsku antenu i direktno koristiti, te izbaciti sobnu. Da ponovim nije mi radilo direkno vanjska antena u prijamnik za tražit kanale.

Sad me zanima jer je u mene neka 10-15 god obična riblja kost od ~150 kn i to je optimistično. Jesu li ti problemi prilikom postavljanja kanala i antene bili do nekog kratkog spoja ili ometanja, i da li to ima veze sa zrnatom slikom na nekim kanalima npr sportskim, kao ono gdje piše S,Q <--kvaliteti signala ili što već.

Sad bi li pomogla nova antena, jer vidim da ima uzeti nekih svemirskih antena gdje piše da su za dvt-b2, ili su ti kanali sa treš signalom bez obzira na kvalitetu antenu uvjek sa niskom rezolucijom?

AF139 uto 31.12.2019 09:43

Moguće da je u TV meni-u za antenu uključeno napajanje (napon) a logaritamske antene imaju kratki spoj za istosmjerni napon pa tu opciju isključi.

Ta opcija je samo za antene koje imaju ugrađeno pojačalo.

ihush uto 31.12.2019 11:06
AF139 kaže...

Moguće da je u TV meni-u za antenu uključeno napajanje (napon) a logaritamske antene imaju kratki spoj za istosmjerni napon pa tu opciju isključi.

Ta opcija je samo za antene koje imaju ugrađeno pojačalo.

-da -ili obrnuto .. ima pojačalo koje traži napajanje (uz razliku da se nekad davno koristilo 24v, pa 12v .. dok novi prijemnici daju ako se ne varam 5v.. i svako pojačalo ima svoj napon..).

peksimo99 uto 31.12.2019 18:24

Ima ona opcija mislim dakle neznam 100%, gdje te pita da možeš birati hoće li da uključi napajanje antene ili ne. Ja to nikad ne uključim osim u malim sobnim antenama "ima nekih antena bez napajanja", jer njima je to potrebno jer su ehhh.

Ove vanjske antene i netribaju napajanje, i nisam ga za vanjsku ni uključio.

AF139 čet 2.1.2020 10:53

Samim antenama netreba napajanje osim ako u priključnoj kutiji nije ugrađeno pojačalo ili ima vanjsko pojačalo kraj antene a nemaš zasebno adapter za napajanje pojačala.

Antene mogu biti i 50 god. stare i raditi će normalno i danas jer je nebitno za za antene koja je modulacija ( AM,FM, DAB, DVB-T/T2/T3 :) već samo da je predviđena za UHF 21 ~ 60 CH. Bitno da nije polomljena i da su kontakti spoja na koaks čisti od oksidacije.

Jedini slučaj kad se pojavi upozorenje na preopterećenost  je uključena opcija napajanja  iz tunera bilo na TV ili vanjskom receiveru .